Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andrej Pirnat

Petek,
22. 4. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Petek, 22. 4. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Sina v videoigri pričakal duh pokojnega očeta

Andrej Pirnat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: Andrej J. Pirnat

Lepa, nekoliko čudaška, predvsem pa srce parajoča zgodba o najstniku, ki se je deset let po smrti svojega očeta srečal z njegovim duhom v eni od iger na igralni konzoli Xbox, je dobila kratki film.

Pred časom je uporabnik YouTuba 00WARTHERAPY00 v komentarjih pod videoprispevkom o duhovnosti v videoigrah zapisal svojo ganljivo izkušnjo o tem, kako je deset let po smrti svojega očeta v starejši dirkalni igri srečal njegovega duha.

Spominja se veselih trenutkov, ki sta jih z očetom preživela ob igranju iger

Ker mu je oče umrl pri rosnih šestih letih, nanj nima veliko spominov. Spominja pa se nepozabnih in veselih trenutkov, ki sta jih preživela skupaj ob igranju dirkalne igre RalliSport Challenge na starejši Microsoftovi igralni konzoli Xbox. Ko je oče umrl, so njegove stvari, vključno z igrami, pospravili v klet, kjer se je na njih nabiral prah.

Deset let pozneje pa se je zdaj že skoraj odrasli sin naposled le opogumil odpreti skrinjo spominov. Z igralne konzole je najprej obrisal prah, jo nato priklopil na televizijo in pognal igro, ki sta jo igrala skupaj z očetom. Dogodek, ki je sledil, pa ga je spravil v jok. 

 | Foto: Andrej J. Pirnat Foto: Andrej J. Pirnat

Oče ga bo vedno čakal v igri

V igri je namreč še vedno živel očetov "duh". Dirkalne igre namreč na svojih progah dostikrat shranijo posnetek najboljše vožnje igralca, ki se v nadaljnjih poskusih podiranja rekordov prikazuje v obliki tako imenovanega avtomobila duha (ghost car). V tem primeru je bil to posnetek rekordnega kroga njegovega očeta.

Izkušnja ga je ponesla nazaj v otroštvo, saj se je lahko ponovno pomeril s svojim očetom v njuni najljubši igri. K igri se je vračal dan za dnem, dokler mu ni nekega dne naposled uspelo očeta prehiteti. Kratek trenutek sreče ob zmagoslavju je hitro zamenjal žalosten jok in še preden je prevozil ciljno črto, se je ustavil in prepustil zmago očetu. Če bi ga premagal, bi namreč njegov duh za vedno izginil, tako pa ga bo vedno čakal v igri.

Zgodba, ki je pred časom močno ganila medmrežno skupnost in številne igričarje po svetu, je zdaj v spomin dobila tudi kratki film.

Player Two from John Wikstrøm on Vimeo.

Ne spreglejte