Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
25. 8. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

videoigra Angela Merkel digizgodbe

Petek, 25. 8. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Nemško kanclerko ujeli pri nevsakdanjem početju

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Angela Merkel se je v začetku tega tedna v nemškem mestu Köln pojavila na gamescomu, ki je največji dogodek v Evropi, namenjen videoigram. Po njenem obisku sejma je po spletu zaokrožila posrečena fotografija, na kateri je nemška kanclerka izredno zatopljena v eno tudi v Sloveniji najbolj priljubljenih videoiger zadnjih let, kmetijski Farming Simulator. 

"Zdi se, da se ima Angela Merkel med igranjem Farming Simulatorja 17 kar dobro," so v zgornji objavi na družbenem omrežju Twitter ob fotografiji pripisali razvijalci serije iger Farming Simulator, v katerih lahko v upravljanje prevzamemo vse vidike delovanja kmetije.

Farming Simulator v zadnjih letih spada med najbolje prodajane igre tako v Nemčiji kot tudi Sloveniji (vir).

Merklova: Videoigre so del naše kulture

Nemška kanclerka se je na sejmu gamescom (začetnica je namenoma zapisana z malo tiskano črko) pojavila že prvi dan, in sicer na slovesnosti ob odprtju. Poudarila je, da so videoigre danes pomembno gonilo kulturnega razvoja in da imajo tudi veliko gospodarsko ter izobraževalno vrednost.

Angela Merkel med govorom na sejmu gamescom pozira pred televizijskim zaslonom, na katerem je kanclerka upodobljena v znani računalniški igri Minecraft, za njo pa stoji prav tako v Minecraftu narejeni nemški Reichstag.  | Foto: Reuters Angela Merkel med govorom na sejmu gamescom pozira pred televizijskim zaslonom, na katerem je kanclerka upodobljena v znani računalniški igri Minecraft, za njo pa stoji prav tako v Minecraftu narejeni nemški Reichstag. Foto: Reuters

Nemški mediji pišejo, da je Merklova med ogledom stojnic na sejmu gamescom posebno zanimanje pokazala tudi za prikazovalnike navidezne resničnosti:

Nemška kanclerka opazuje dekle, ki igra simulator vožnje Gran Turismo.  | Foto: Reuters Nemška kanclerka opazuje dekle, ki igra simulator vožnje Gran Turismo. Foto: Reuters

V anale sejma gamescom se bo zapisala tudi tale fotografija, na kateri Merklova pozira v družbi številnih junakov iz videoiger:

Angela Merkel | Foto: Reuters Foto: Reuters

gamescom

gamescom je največji in najpomembnejši sejem, namenjen izključno videoigram, v Evropi in drugi največji na svetu, po obsegu ga prekaša le hongkonški Asia Game Show.

Številke za letošnjo izvedbo sejma bodo znane čez nekaj dni, lani, ko je gamescom v mestu Köln potekal že šestič, pa se ga je udeležilo 345 tisoč obiskovalcev, 700 razstavljavcev iz 88 držav in več kot šest tisoč novinarjev z vsega sveta. 

Oglejte si nekaj utrinkov z gamescoma 2017:

Fotogalerija
1 / 7
Ne spreglejte