Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
7. 5. 2019,
4.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

Natisni članek

Gaming in zabava Gaming in zabava gaming računalniške igre Fortnite Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 7. 5. 2019, 4.00

2 meseca, 1 teden

Luka Dončić v novi vlogi? Pokazal je, da zna, trenira pa res veliko.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

Luka Dončić | Luka Dončić je na novinarskih konferencah po tekmah v ligi NBA mnogokrat že razkril, da so videoigre njegova velika ljubezen. | Foto Reuters

Luka Dončić je na novinarskih konferencah po tekmah v ligi NBA mnogokrat že razkril, da so videoigre njegova velika ljubezen.

Foto: Reuters

Prvi favorit za najboljšega novinca v ligi NBA Luka Dončić je že večkrat javno povedal, da trenutke, ko ne meče na koš, pogosto preživlja ob že poldrugo leto zelo priljubljeni videoigri Fortnite. A koliko svojega časa Luka videoigri pravzaprav nameni v resnici? Kot razkriva statistika njegovega profila v igri, ogromno: od junija lani je v igrici odigral že skoraj 5.000 tekem. Že nekaj časa se poigrava tudi z mislijo o drugi karieri poleg košarkarske: svoje igranje videoiger bi prek spleta prenašal v živo. 

Luka Dončić
Novice Napoved se je uresničila: Dončić ima pozornost čudodelca z Instagrama

Luka Dončić je svojo naklonjenost igri Fortnite javno razkril decembra lani, ko so ga ameriški poročevalci vprašali, kaj je počel, ko je izvedel, da je bil izbran za novinca meseca novembra v ligi NBA. "Igral sem Fortnite," se je zasmejal. 

Fortnite
Novice Fortnite: vse o bombastični uspešnici, ki je obnorela planet

Že večkrat je namigoval, da razmišlja o karieri tako imenovanega "streamerja"

Luka na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram tudi kar pogosto objavlja tako imenovane zgodbe, utrinke iz svojega vsakdana, v katerem nastopata igralna konzola Playstation 4 in igra Fortnite.

Fortnite je v grobem boj na vse ali nič, v katerem se do 100 igralcev hkrati spusti na otok, kjer morajo najprej poiskati orožje in opremo, nato pa si prizadevajo ne umreti. Zmaga namreč tisti (oziroma tista skupina igralcev), ki zadnji ostane živ.  | Foto: Reuters Fortnite je v grobem boj na vse ali nič, v katerem se do 100 igralcev hkrati spusti na otok, kjer morajo najprej poiskati orožje in opremo, nato pa si prizadevajo ne umreti. Zmaga namreč tisti (oziroma tista skupina igralcev), ki zadnji ostane živ. Foto: Reuters

Zadnjo takšno zgodbo je Dončić objavil v ponedeljek - v njej se je pohvalil z zmago (Victory Royale), ki ni ravno mačji kašelj, saj je treba zanjo premagati do 99 nasprotnikov iz mesa in krvi oziroma več deset ekip drugih igralcev, in dva milijona svojih sledilcev na Instagramu vprašal, ali naj začne svoje igranje Fortnite prenašati v živo:

Luka Dončić | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Podobna vprašanja je Dončić svojim sledilcem na Instagramu zastavil že večkrat, k temu pa ga je lani aktivno spodbujal tudi njegov bratranec, s katerim sta skupaj igrala drugo igro, in sicer Overwatch. Luka je takrat obljubil, da bo tudi sam postal tako imenovani streamer, torej nekdo, ki igranje videoiger prek spleta prenaša v živo. 

Luka Dončić
Novice Razkrivamo plat Luke Dončića, za katero ne ve skoraj nihče

V manj kot enem letu odigral skoraj pet tisoč tekem

Ker nas je zanimalo, kako pogosto Luka Dončić v resnici igra Fortnite, da mu uspeva zmagovati tako prepričljivo, kot izdaja zgornja fotografija, smo izbrskali njegov uporabniški profil za igro, v katerega se beleži statistika njegovih obračunov. 

Dončić v igri uporablja vzdevek donke99, kar razkrivajo videoposnetki, ki jih je na YouTube naložil uporabnik Tony Plays, Dončićev prijatelj, s katerim Fortnite pogosto igrata skupaj. Luka je v svoje zgodbe na Instagramu tudi večkrat vključil povezave do Tonyjevih videoposnetkov:

Luka Dončić | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Vzdevek donke99 je na spletni strani fortnitetracker.com, ki omogoča vpogled v profile igralcev, povezan s profilom z imenom Govno7. Kdor ve, kako se je imenoval Dončićev uporabniški profil v prejšnji igri, Overwatch, bo takoj prikimal: to je res Luka. V Overwatchu je bil Dončić namreč poznan kot Drekec

Donke99 | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Iz statistik, ki so zabeležene v profilu, je razvidno, da je uporabnik z imenom Govno7 zadnjo tekmo, v kateri je zabeležil več kot 10 eliminacij nasprotnika, dobil ravno v času, ko je Dončič na Instagramu objavil posnetek zmage in na njem obkrožil, da je zbral 11 skalpov sovražnikov. 

Luka Dončić | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Profil Govno7 tudi razkriva, da je njegov lastnik od junija lani odigral že 4.952 tekem in dosegel 290 zmag.

Ob predpostavki, da povprečen obračun v Fortnite traja deset minut (nekateri, sploh zmagovalni, precej dlje, številni veliko manj), Dončić od junija lani Fortnite igra skoraj tri ure na dan

Z 290 zmagami se Luka Dončić oziroma uporabnik Govno7 uvršča tudi med 60 najuspešnejših slovenskih igralcev Fortnite. Najboljši Slovenec je sicer z naskokom, zmag ima več kot 2.600, uporabnik z vzdevkom Twitch-tv_aljo, ki pa prodaja svoj uporabniški račun.

Preberite tudi:

Marko Grgurovič
Novice Izjemen uspeh Slovenca: postal je glavni v največji trgovini na svetu
Luka Dončić
Novice Kaj pomeni številka 79, na katero je opozoril Luka Dončić
Predjamski grad, Castle
Novice Milijoni cenijo delo uspešnega Slovenca, ki ga ne pozna skoraj nihče
Wayne Rooney, Manchester United
Novice Potop angleškega nogometnega superzvezdnika
Ne spreglejte