Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
9.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

PES 2017 Konami Diego Armando Maradona

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 9.20

6 let, 7 mesecev

Kaj so ponudili Maradoni, da je v enem mesecu zamenjal ploščo?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Konec marca je nekdanji argentinski nogometaš Diego Maradona napovedal, da bo njegov odvetnik sprožil postopek proti Konamiju, japonskemu razvijalcu videoiger. Malo več kot en mesec pozneje je Maradona postal Konamijev ambasador.

Diego Armando Maradona | Foto: Reuters Diego Armando Maradona Foto: Reuters

30. marca 2017 je Diego Armando Maradona na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook objavil fotografijo iz videoigre Pro Evolution Soccer 2017 (PES 2017), simulacije nogometa, ki jo je izdal japonski razvijalec videoiger Konami:

 | Foto: Facebook Foto: Facebook

Maradona je pripisal: "Včeraj sem slišal, da japonsko podjetje Konami v igri PES 2017 mojo podobo uporablja brez mojega dovoljenja. Žal bo moral moj odvetnik Matias Morla proti njim sprožiti ustrezen postopek."

V igri PES 2017 je mogoče ob sodobnih zvezdnikih tipa Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Luis Suarez zaigrati tudi s celo vrsto nekdanjih in že upokojenih nogometašev Barcelone (katalonski klub je uradni partner Konamija). Ob Maradoni so med drugim na voljo Thierry Henry, Gary Lineker, brazilski Ronaldo, Ronald Koeman, Ronaldinho, Patrick Kluivert.

Diego Armando Maradona ob pridobitvi v PES 2017 nemudoma postane najboljši igralec v igri. Z najvišjo oceno sposobnosti (97) presega tudi Messija (94), ki je sicer najboljši nogometaš v PES 2017. | Foto: Facebook Diego Armando Maradona ob pridobitvi v PES 2017 nemudoma postane najboljši igralec v igri. Z najvišjo oceno sposobnosti (97) presega tudi Messija (94), ki je sicer najboljši nogometaš v PES 2017. Foto: Facebook

Maradona se je kot eden od legendarnih nogometašev v seriji PES prej že pojavil, a ne s pravim imenom. Konami, ki v svojih igrah že tradicionalno uporablja le polovično licenco FIFPro, organizacije, ki predstavlja svetovne profesionalne nogometaše, ga je namreč zvito preimenoval v "Malganija".

Maradona v PES 2017.  |  Foto: Konami | Foto: Maradona v PES 2017. | Foto: Konami

Maradona je v Argentini prejel visok in zelo prepričljiv obisk

Kot piše argentinski medij El Eco, je v začetku maja Maradono obiskala japonska delegacija na čelu s samim predsednikom Konami Digital Takajukijem Kubom, ki je spor z Maradono želel zgladiti osebno.

Konami se je po poročanju El Eco strinjal s plačilom Maradoni za njegov nastop v igri PES 2017. Kakšen znesek je prejel nekdanji argentinski nogometni virtuoz, ni znano.

Skrivnost je tudi, kako je Takajuki Kubo Maradono prepričal, da postane kar ambasador znamke Pro Evolution Soccer do leta 2020. Ne le to, Maradona se je še zavezal, da bo del denarja, ki ga je prejel od Konamija, namenil razvoju in gradnji vadbenih nogometnih igrišč v Argentini.

Ambasadorji videoiger Pro Evolution Soccer so med drugim zvezdniki Pierre-Emerick Aubameyang (Borrusia Dortmund, na fotografiji), Andres Iniesta (Barcelona) in Mesut Özil (Arsenal). | Foto: Reuters Ambasadorji videoiger Pro Evolution Soccer so med drugim zvezdniki Pierre-Emerick Aubameyang (Borrusia Dortmund, na fotografiji), Andres Iniesta (Barcelona) in Mesut Özil (Arsenal). Foto: Reuters

Ne spreglejte