Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
28. 5. 2016,
14.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

liga prvakov Atletico Madrid Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Karim Benzema

Sobota, 28. 5. 2016, 14.43

6 let, 6 mesecev

Finale lige prvakov: kar šest žog v mreži Jana Oblaka, nato skoraj preobrat Atletica

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
PES 2016 | Foto Matic Tomšič

Foto: Matic Tomšič

V simulaciji nogometne igre Pro Evolution Soccer 2016 smo nasproti postavili današnja finalista lige prvakov, Atletico Madrid in Real Madrid, ter računalniku dovolili, da finale odigra brez našega vmešavanja. Dvakrat je slavil beli balet. 

Da bi bil računalniški obračun španskih nogometnih velikanov v virtualnem finalu najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja res pošten, smo igrali na dve zmagi in v različnih vremenskih pogojih. Prva tekma je bila odigrana v lepem vremenu, druga v dežju, tretje ni bilo. Prizorišče - štadion San Siro v Milanu. 

Majhna podobica ob grbu madridskega Reala označuje način trenerja. V novodobnih igrah Pro Evolution Soccer je namreč treba izbrati stran, s katero želimo igrati. Če nato vklopimo način trenerja, bo računalnik tekmo odigral sam, igralec lahko le opravlja menjave in spreminja formacijo. Ker se nismo želeli vmešavati v potek tekme, tega nismo počeli. Da ne bi bilo favoriziranja (avtor tega prispevka sicer ni navijač nobenega od današnjih finalistov lige prvakov, temveč simpatizira z Barcelono), smo način trenerja v drugi tekmi izbrali tudi pri Atleticu.  | Foto: Majhna podobica ob grbu madridskega Reala označuje način trenerja. V novodobnih igrah Pro Evolution Soccer je namreč treba izbrati stran, s katero želimo igrati. Če nato vklopimo način trenerja, bo računalnik tekmo odigral sam, igralec lahko le opravlja menjave in spreminja formacijo. Ker se nismo želeli vmešavati v potek tekme, tega nismo počeli. Da ne bi bilo favoriziranja (avtor tega prispevka sicer ni navijač nobenega od današnjih finalistov lige prvakov, temveč simpatizira z Barcelono), smo način trenerja v drugi tekmi izbrali tudi pri Atleticu.

Prva tekma: Atletico Madrid je začel dobro, s strelom v okvir vrat, a v hitrem protinapadu nato prvi prejel zadetek. Strelske vaje Reala je začel napadalec Karim Benzema, ki je nato v polno meril še dvakrat. Slovenski vratar Atletica Jan Oblak je moral po žogo v svojo mrežo skupaj kar šestkrat, zadeli so še Cristiano Ronaldo, James Rodriguez in Gareth Bale. 

 | Foto:  | Foto:  | Foto:  | Foto:

Druga tekma: Atletico je tekmo začel katastrofalno, Ronaldo je Oblaku žogo za hrbet iz težkega položaja poslal že po minuti igre. Rdeče-beli so nato zaigrali bolj odločno in po zadetkih Griezmanna in Fernanda Torresa poskrbeli za preobrat. Tekmo je v podaljšek nekaj minut pred koncem rednega dela poslal Benzema. V podaljšku je imel več sreče beli balet - v polno sta še enkrat merila Ronaldo in Benzema, Real Madrid je srečanje dobil z rezultatom 4-2. 

 | Foto:  | Foto:  | Foto:  | Foto:

Ne pozabite, finale lige prvakov se v Milanu danes začne ob 20.45.

Ne spreglejte