Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

DIGGIT

Sreda, 5. 6. 2013, 11.52

8 let

Trg se spreminja, ključna je inovativnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Alison Fennah je predstavila pregled digitalnih oglaševalskih trendov v Sloveniji in Evropi, Axel Landschoof pa iskalnike in njihov razvoj v zadnjem obdobju.

Uvodno predavanje drugega Diggita je pripadlo Alison Fennah, podpredsednici oddelka raziskav in marketinga pri uradu za interaktivno oglaševanje IAB Europe. Kot nekdanja predsednica združenja za interaktivno oglaševanje in nekdanja sodelavka v evropski podružnici družbe Yahoo! ter podjetjih igralne industrije Psygnosis, Acclaim Entertainment in Microprose je Alison Fennah zagotovo pravo ime za predstavitev digitalnih oglaševalskih trendov v Evropi. Trg potrebuje več drznosti V predavanju je predstavila trende v oglaševanju glede na različne medijske platforme. Čeprav bi glede na vedno večjo prevlado online medijev in medijskih vsebin lahko pričakovali, da se bodo vanje usmerjali tudi oglaševalci, zanimivo ni tako. Marketing še vedno raje vlaga v tradicionalne, varne medije, kot sta tisk in televizija.

Fennahova pogreša več drznosti, ki bi se najbrž izplačala, saj kazalniki trendov kažejo, da se uporabniki raje zadržujejo na spletu. Poudarila je predvsem premalo izkoriščen potencial videa.

Vlaganje v digitalni marketing v Evropi na splošno upada, če pa pogledamo posamezne države, se delež viša. Opazne so tudi razlike med vzhodno in zahodno Evropo. Trg se spreminja, ključna je inovativnost Tržišče in medijsko polje se neverjetno hitro spreminjata, kljub temu pa je ključno to, da se vsi, ki delujejo v tej sferi, zavedajo, da je trg v njihovih rokah. Ustvarjati je treba nove trende in s tem sooblikovati tržišče. Še vedno je veliko možnosti za nove vsebine, nove platforme in ideje, ne smemo pa pozabiti niti na to, da sta pri marketingu ključna strategija in nenehno izobraževanje.

"Nujno je, da smo inovativni ter ustvarjamo nove in nove možnosti, saj le tako lahko sledimo trendom potrošnje in napredku medijev," je sklenila Fennnahova.

Ali razumemo iskalnike in koliko oni razumejo nas? O iskalnikih – oziroma o tem, ali jih razumemo in ali iskalniki razumejo nas – je predaval Axel Landschoof iz agencije Searchmetrics, kjer od leta 2010 dela kot direktor produktnega menedžmenta. Searchmetricsova SEO-orodja je pripeljal na povsem novo platformo in tako SEO-jem po svetu ponudil dostop do podatkov Searchmetricsa prek uporabniškega vmesnika, ki je preprost za uporabo in hitro odziven. Njegov cilj je vzpostaviti uporabna orodja za online tržnike po vsem svetu ter prek dobre uporabniške izkušnje olajšati njihovo vsakodnevno delo.

Google je vedno "under construction" Axel nas je popeljal skozi Googlova prizadevanje za kar se da relevantne iskalne rezultate in pokazal, kako vodilni iskalnik filtrira informacije v množici podatkov v globinah vesolja Google. "Google je stalno 'under construction', saj ga kar naprej nadgrajujejo," je poudaril in predstavil tudi spremembe v velikosti Googlovega indeksa v preteklih letih in kako se je spreminjal njegov algoritem.

Z novimi osvežitvami Google daje manj veljave stranem z okrnjeno, neoriginalno vsebino ter podpira in promovira kakovostne, brandirane strani. Močno je izboljšana uporabniška izkušnja, kljub temu pa Landschoof opozarja tudi na pasti, ki jih prinašajo Googlove osvežitve, in ponuja strategije, kako se jim izogniti ali okrevati po njih.

Ne spreglejte