Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2016,
14.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Diggit

Foto: Diggit

Natisni članek

advertorial DIGGIT digitalni marketing digitalni mediji

Torek, 7. 6. 2016, 14.33

2 meseca, 1 teden

Diggit 2016

Je lanski Diggit izboljšal vaše digitalne strategije? Letos znanja nadgrajujemo!

Vsebino omogoča Diggit

Foto: Diggit

Diggit je v petih letih postal nepogrešljiv dogodek za vse, ki se ukvarjajo z digitalnim oglaševanjem. Poglejmo, kaj smo se naučili lani in kako bomo znanja lahko nadgradili letos.

Na Diggitu 2015 smo dobili vpogled v trenutno digitalno stanje in spoznali uspešne marketinške strategije

Diggit 2015 se je predstavil s štirimi programskimi sklopi, kjer smo spoznavali, kako doseči konkurenčne prednosti s pomočjo orodij, procesov in razmišljanj, ki jih omogoča ter spodbuja digitalno okolje. Na primerih dobrih digitalnih praks smo lahko videli, kaj vpliva na skupni poslovni rezultat in kako. Spoznali smo dobre prakse v digitalnem oglaševanju, še posebej trende na področju mobilne uporabniške izkušnje. Posebna pozornost je bila namenjena uporabni vrednosti digitala v lokalnem okolju in regiji, kjer posluje večina slovenskih družb.

Najpomembnejša znanja, ki smo jih pridobili na Diggitu 2015

Prisluhnili smo tudi uspešnim zgodbam, za katerimi stoji premišljena digitalna strategija. | Foto: Prisluhnili smo tudi uspešnim zgodbam, za katerimi stoji premišljena digitalna strategija.

Digitalni sprehod po trgu: Spoznali smo povezavo med investicijami v digitalno oglaševanje in doseganjem končnih poslovnih rezultatov, pri čemer so govorci zrcalo nastavili vsem trem skupinam, ki sestavljajo slovenski oglaševalski trikotnik: medijem, oglaševalcem in agencijam.

Integracija digitala v poslovanje: Dobili smo uporabne odgovore na vprašanja, kaj, kako in komu lahko svetuje svetovalec za digitalni marketing, kašni so novi poslovni modeli, ki jih omogočajo digitalno okolje in digitalizirani podatki, ter kakšno tehnologijo in orodja uporabljati pri dnevnem poslovanju.

Digitalna kreativnost: Ker je prihodnost digitalne kreativnosti zelo mobilna, so predavatelji velik del pozornosti namenili mobilni digitalni kreativnosti. Na primerih mobilnih marketinških aktivnosti smo spoznali, da digitalno ni le globalno, ampak je lahko tudi zelo lokalno.

Uspešne zgodbe: Lahko smo videli, kako s pomočjo digitalizacije svojih poslovnih procesov in digitalno komunikacijo doseči konkurenčni pospešek in preboj na trgu. Takšni primeri so nam dokazali, da lahko tudi manjšim podjetjem uspe na lokalnem trgu in v regiji, če pravilno izkoristijo digitalni potencial.


Zmagovalni videi, ki so v trenutku postali viralni

Kako bi se morala slovenska podjetja obnašati, da bi bila uspešnejša

Ljubezen na prvi pogled: digitalno znanje in tehnologija

Kako si lahko digitalen brez Diggita?


Vpogled v lansko dogajanje:

Povzetek predavanj Diggita 2015

V okviru programa so nam priznani predavatelji iz tujine in Slovenije predstavili učinkovite in izvirne načine dela v današnjem digitalnem svetu.

Diggit 2015 se je začel s predavanjem Pawla Kolende (IAB Europe), ki se je kritično dotaknil Slovenije in se spraševal, ali je že stopila v korak s časom ter postala digitalna kot preostala Evropa. Matevž Klanjšek se je ozrl proti oglaševalcem: kakšno ciljno publiko ti sploh iščejo in kako jo najti? Govorili smo o mobilnem marketingu in spoznavali, da je to skoraj najpomembnejši kanal, skozi katerega dosegamo potencialne stranke, saj večina ljudi največ časa preživi prav za mobilnim zaslonom.

Različne odlične prakse mobilnega marketinga nam je prikazal Gerhard Guenther (Digitalsunray Media). Poleg tega smo spoznavali družabna omrežja in druga spletna orodja, ki pripomorejo k digitalizaciji podjetja, ter se posvetili tudi kraljici – vsebini.

Lanske zmagovalne kreativne rešitve

Diggit vsako leto nagradi najbolj kreativne digitalne rešitve. Lani jih je ocenjevala desetčlanska žirija. Na podlagi strokovne ocene je med vsemi prijavljenimi deli v kategorijah zlatih nagrad Diggit izbrala še štiri prejemnike velikih nagrad, in sicer za najboljšo digitalno inovacijo, najcelovitejšo digitalno strategijo, najizvirnejše digitalno oglaševanje in najzgovornejše družbene medije. Več pa v videu:

Ste zamudili lanski Diggit? Letos ne ponovite iste napake!

Udeležite se največjega digitalnega izobraževanja v Sloveniji: Preverite program letošnjega digitalnega dogodka. Z nami bodo strokovna imena iz Uberja, LinkedIna, Salesforca, MIndshare, Epica Awards, IAB Europe ... Prijavite se in investirajte v svoje digitalno znanje. Naj bo Diggit vaš digitalni dan. Dobimo se 14. 6. v Ljubljani.  

Diggit | Foto:

 

 

 

 

Ne spreglejte