Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2016,
14.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

2

Natisni članek

video digisvet DIGGIT družabna omrežja

Torek, 14. 6. 2016, 14.37

6 let, 6 mesecev

#Video na diggitu 2016

Prisluhnite vsem predavateljem Diggita 2016 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

2

Diggit 2016 | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Peta konferenca o digitalnih komunikacijah Diggit je ponudila obilico zanimivih sogovornikov, ki smo jih seveda povabili tudi pred kamero.

Ljubljana je gostila peto konferenco o digitalnih komunikacijah Diggit. Številne ugledne govorce iz Slovenije in tujine je poslušalo več kot 450 udeležencev.

Vrhunci z Diggita 2016:

Vse o #diggit2016:

Televizija proti "novim" medijem

"Slovenija je specifična, ker je televizija vpeljan medij, ki ga poznamo. Poznajo pa ga tudi menedžerji, ki upravljajo oglaševalski denar. Spremembe se bodo zgodile, ko nas bodo uporabniki prisilili, tukaj se zadeve že dogajajo. Večji val pa se bo zgodil s spremembo menedžmenta. Ko bodo vloge zavzeli ljudje, ki bolje poznajo nove medije," razmišlja Karmen Lužnik, direktorica in partnerica pri Renderspaceu: "Zelo radi kričimo, kaj bi radi prodali, kdo smo in zakaj bi nas kdo moral poslušati. Ne ukvarjamo pa se s tem, kaj bi dejansko tisti, ki mu služimo, želel slišati."

Nad Uberjem še vprašaj, a tudi optimizem

Izjemno velike pozornosti je bil deležen Uber, ki ga je zastopal Davor Tremac, direktor za jugovzhodno Evropo. "Uber vsakih pet dni doda mesto in Slovenija je zanj zelo zanimiva. Cilj je, da bi zmanjšali število avtomobilov na cesti. Ljubljana ni premajhna za Uber, tega, kdaj bodo prišli, pa še sami ne vedo," je povedal.

Ključno vprašanje je seveda, ali in kdaj bo Uber prišel tudi v Ljubljano. Tremac je na to temo, izjavo najdete v videu od 2:15, naprej dejal, da se želijo v "Ljubljani počutiti dobrodošle", za to pa potrebujejo pogovore in dogovore z mestnimi oblastmi. Ti pa naj bi se ravno začeli.

Zdaj sodelavci, nekoč grobarji?

"Trenutno družabna omrežja tradicionalnim medijem dajejo zagon. Moje mnenje pa je, da jih bodo na dolgi rok pokopala. Mediji so danes preveč odvisni od družabnih omrežij. Ta pa imajo jasne namene, da medije pokopljejo," je med drugim dejal Urban Pfeifer iz TSmedia.

Tokrat bravo, banke

Tamara Lah Momčinović iz agencije Infinum je pohvalila digitalno dejavnost bank: "Banke so v primerjavi s stanjem pred nekaj leti naredile velik korak naprej pri digitalizaciji. Razvile so dobre, inovativne produkte. Zdaj se uporabljajo nove tehnologije, mobilna plačila,  e-računi …"

"Kako prenesti neka čustva"

"Digitalno je pomembno. In tudi to, da smo čim bolj prisotni, da ustvarjamo svoje kanale. V zadnjih dveh ali treh letih smo naredili še posebej velike korake pri tem, kako vzpostaviti stik, kako prenesti neka čustva, da med potrošnikom in blagovno znamko pride do vezi. Čeprav smo prisotni na vseh socialnih omrežjih, imamo še vedno kar nekaj izzivov glede Twitterja in YouTuba, ker tam ni toliko Slovencev," je dejal David Kušanić, vodja tržnega komuniciranja pri Renaultu.

Vsi nagrajenci

Morda vas zanima še ...

Ne spreglejte