TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 14.15

8 let

Cotmanova zadovoljna še zlasti zaradi sprejetja direktiv s področja dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ministrica za delo Marjeta Cotman je na novinarski konferenci po koncu slovenskega predsedovanja EU izrazila zadovoljstvo nad uspešno izpeljanim programom, ki so si ga zadali.

Še posebej pa je vesela, da jim je s sprejetjem direktiv o delovnem času in o delovnih pogojih začasnih delavcev uspelo dvigniti standarde na delovno-pravnem področju. Predsedovanje na področju dela ministrstva je bilo uspešno Poudarila je, da je bilo predsedovanje na področju dela ministrstva uspešno. Program, ki so si ga zadali, so v celoti in uspešno izpeljali, odpirali pa so teme, ki so za EU in njene prebivalce zelo pomembne. "Ključno sporočilo Evropske unije v času slovenskega predsedovanja je bilo, da nam ni vseeno za položaj ljudi, delavcev, mladih, starejših in socialno ogroženih", je dejala ministrica za delo, družino in socialne zadeve.

Ministrstvo za delo je v času predsedovanja v Sloveniji pripravilo 10 dogodkov, ki se jih je skupno udeležilo 1500 ljudi. Med drugim je ministrica izpostavila neformalni srečanji ministrov za enake možnosti ter ministrov za zaposlovanje in socialne zadeve, štiri konference pa so se nanašale na odpravljanje spolnih stereotipov, zaposlovanje mladih, medgeneracijsko solidarnost in invalide.

"Velik korak naprej pri varovanju pravic delavcev" Na formalnem zasedanju sveta ministrov za zaposlovanje in socialne zadeve februarja v Bruslju so sprejeli resolucijo o položaju invalidnih oseb, na formalnem zasedanju sveta junija v Luksemburgu pa so dosegli dogovor o dveh direktivah, ki sta po besedah Cotmanove ključnega pomena za evropske delavce. Urejata namreč področje delovnega časa in pravice delavcev, ki delajo prek agencij. "To pomeni tudi velik korak naprej pri varovanju pravic delavcev," je poudarila ministrica.

Izrazila je mnenje, da smo Slovenci upravičeno ponosni na svojo državo. "Na nekaterih področjih po urejenosti, pravicah in socialni zaščiti prednjačimo pred marsikatero evropsko državo," je poudarila ministrica Cotmanova.

Ne spreglejte