Bančni rop (The Bank Job)

Jason Statham v odličnem kriminalnem trilerju, ki razkriva ozadje enega najbolj razvpitih in uradno še vedno nepojasnjenih bančnih ropov vseh časov v Združenem kraljestvu.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Režija: Roger Donaldson Igrajo: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner, Alki David, Michael Jibson, Peter De Jersey Žanr: Kriminalni triler Dolžina: 110 minut IMDb: 7,3/10

Septembra 1971 so tatovi izkopali predor pod londonsko ulico Baker, vdrli v podzemni sef tamkajšnje banke in izpraznili na tisoče zasebnih predalov z nakitom in gotovino v skupni vrednosti več milijonov funtov. Nobene dragocenosti niso nikoli našli in vrnili lastnikom. Nihče ni bil aretiran. Nezaslišan bančni rop je nekaj dni polnil naslovnice londonskih časopisov, potem pa je po zaslugi nevsakdanje odredbe britanske vlade nenadoma vse potihnilo. Do danes.

Bančni rop naposled razkriva, kaj se je v resnici skrivalo v sefih. Labirintna zgodba poleg drznega ropa vključuje umore, korupcijo na najvišji ravni in seksualni škandal, v katerega je vpletena sama kraljevska družina.

Bančni rop je zgodba o ropu banke, v kateri so roparji še najbolj nedolžni. Filmska poslastica med drugim obuja spomine na nekoč popularen žanr (spodletelih) bančnih ropov in predstavlja eleganten poklon trdim kriminalkam sedemdesetih.

[video: 24729 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}