Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2016,
9.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Klemen Korenjak Video: Gregor Pavšič

Natisni članek

advertorial Zgodbe strojev Tovorni Avtomoto Terenski Avtomoto Toyota

Sreda, 13. 4. 2016, 9.30

2 meseca, 1 teden

Toyota Hilux – poveljniško vozilo na čelu težke gradbene mehanizacije

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Klemen Korenjak Video: Gregor Pavšič

Toyota Hilux - gradbeni izziv | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Vsaka nova gradnja je nova nepopisana zgodba, trenutek, ko iz osnov narave vznikne človekova ustvarjalnost. Sodobno gradišče je vselej zahteven logistični podvig, kjer mehaniko in tehniko definirajo kubični metri in tone. Brez zanesljivosti in robustnosti preprosto ne gre. Toyoto Hilux smo poslali v kolesnice bagrov, rovokopačev …

Videozgodba: zapeljali smo se v svet gradbenih izzivov

Na dvorišče jeklenih orjakov prišli samozavestno

Gradbeni izziv je torej kot ustvarjen za preizkus Hiluxovega karakterja. Med prijavljenimi gradbeniki, ki so se odzvali povabilu na izziv, je za volan tokrat sedel Zdravko iz Ljubljane.  | Foto: Klemen Korenjak Gradbeni izziv je torej kot ustvarjen za preizkus Hiluxovega karakterja. Med prijavljenimi gradbeniki, ki so se odzvali povabilu na izziv, je za volan tokrat sedel Zdravko iz Ljubljane. Foto: Klemen Korenjak

Po tem, ko je Toyota Hilux kot za šalo opravil z gozdarskim izzivom v Beli krajini, smo ji poiskali nov izziv. Ob pogledu na praktičen keson, pa čvrsto možato karoserijsko držo, robustno podvozje, masivno vlečno napravo in prepoznaven videz je jasno, da je ta kleni terenski garač kot ustvarjen za posel, ki ga definirajo kubični metri, tone in hidravlične mišice jeklenih orjakov.

Gradbeni izziv je torej kot ustvarjen za preizkus Hiluxovega karakterja. Med prijavljenimi gradbeniki, ki so se odzvali povabilu na izziv, je za volan tokrat sedel Zdravko iz Ljubljane.

S Hiluxom smo na dvorišče jeklenih orjakov, s katerimi izkušeni strojnik Zdravko že dve desetletji ustvarja ceste, premika na tisoče kubikov materiala, pozimi čisti ceste …, prišli samozavestno z razlogom.

Nov rod dobrih strojnikov se začne kaliti že zelo zgodaj. | Foto: Klemen Korenjak Nov rod dobrih strojnikov se začne kaliti že zelo zgodaj. Foto: Klemen Korenjak

To je pač avtomobil, ki zlepa ne bo počepnil. Bolj kot ga obremenite, bolj resno jemlje svojo nalogo. Zdravko je z očesom poznavalca hitro ocenil karoserijske mišice, s pogledom proti listnatim vzmet zadovoljno prikimal in takoj pripomnil, da bomo pripeli tudi prikolico, ker masivna tovarniška vlečna "kljuka" je tista prava.

"Gremo, kladivo za drobljenje kamenja moram peljati na parcelo k rovokopaču," predstavi prvo nalogo, ki jo dobi Hilux. Viličar, evro paleta in stvar je opravljena hitro. Močni zatezni trakovi, objamejo tovor in čvrsto zagrabijo Hiluxova sidrišča v kesonu in že se peljemo na teren. Zdravko zadovoljno prikima izdatnemu motornemu navoru, ko zapeljemo na gradbeni dovoz. Prav tako pohvali delovanje samodejnega menjalnika. Pripomni, da se vidi, da je čvrst, močan avtomobil narejen za posel. Za ročicami rovokopača izkoristi praktičnost tovornega kesona in tovor je brez naprezanja dostavljen in raztovorjen točno tam, kjer mora biti. To je tisto, kar zna tako dobro narediti Hilux.

Zdravko je izkušeni strojnik. Uživa predvsem v tehnično zahtevnih projektih. Njegovo mnenje šteje, ker dobro ve, kako se zadevi streže. Na dvorišču ima lepo bero težkih strojev, vsak je tu z namenom, poudari. Pa beli pickup? "Ja, prav bi mi prišel nedvomno in je kar prava stvar za delo, ki ga opravljam." | Foto: Klemen Korenjak Zdravko je izkušeni strojnik. Uživa predvsem v tehnično zahtevnih projektih. Njegovo mnenje šteje, ker dobro ve, kako se zadevi streže. Na dvorišču ima lepo bero težkih strojev, vsak je tu z namenom, poudari. Pa beli pickup? "Ja, prav bi mi prišel nedvomno in je kar prava stvar za delo, ki ga opravljam." Foto: Klemen Korenjak

Opazni pomočnik, ki pritegne poglede … Kdo ti je delal? Tisti s hudim Hiluxom.

Atraktiven pickup je tudi dobro promocijsko orodje, sploh, če njegov prihod povezan s kakovostno opravljenim delom.  | Foto: Klemen Korenjak Atraktiven pickup je tudi dobro promocijsko orodje, sploh, če njegov prihod povezan s kakovostno opravljenim delom. Foto: Klemen Korenjak

Ob pregledu dodatne opreme, ki jo je Toyota pripravila za svojega Hiluxa, je poleg številnih praktičnih dodatkov, kot so denimo nadgradnja tovornega prostora, pa zaščitna obloga, stranski pragovi, dodatne luči, pa vlečna naprava, na katero je mogoče pripeti 2,8 tone težko prikolico, na voljo še precej dodatkov za oplemenitenje videza. S temi stilsko dovršenimi dodatki pa Hilux postane še toliko bolj opazen, kar pomeni, da investicija v delovni stroj lahko pomeni tudi kombinirano naložbo v marketing podjetja oziroma storitve.

Saj veste, kako gre potem pogovor: "Kdo ti je tlakoval dvorišče? Saj veš, oni mojster, ki ima tistega hudega pickupa, je v našo ozko ulico pripeljal prikolico, ki je tovornjak zaradi ograj ni mogel, na njej valjar, potem pa še dvakrat pesek in tlakovce pa je bilo!"

Toyota Hilux je eden redkih avtomobilov, ki si na pleča lahko oprta orodja težke mehanizacije in jih ne glede na to, kaj meljejo kolesa, dostavi na gradbišče. Ta avtomobil je navajen delati, sodelovati, tudi z viličarji in močnimi trakovi. | Foto: Klemen Korenjak Toyota Hilux je eden redkih avtomobilov, ki si na pleča lahko oprta orodja težke mehanizacije in jih ne glede na to, kaj meljejo kolesa, dostavi na gradbišče. Ta avtomobil je navajen delati, sodelovati, tudi z viličarji in močnimi trakovi. Foto: Klemen Korenjak

Ne zgolj šefov avtomobil in asistent največjim, sposoben je tudi prvoosebne akcije

Toyota Hilux - gradbeni izziv | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Zdravko Hiluxa zaradi njegove robustne zasnove in uporabne dodatne opreme ne vidi le kot logističnega pomočnika na poteh do delovišč. Izpostavi, da si zaradi nosilnosti in vlečnih zmogljivost tak kleni terenec zmore oprtati material in orodje ter sicer z več vožnjami, a vendarle uspešno oskrbeti tudi delovišča, na zahtevnih lokacijah. Kamor denimo tovornjak ne more zaradi strmine ali pa preozkega in prenevarnega dostopa, brez obračališča. 

Razmišljali smo tudi o neposredni vlogi takega avtomobila v zimski službi. Je torej v Hiluxu dovolj mišic in volje, da bi zmogel pred seboj riniti tudi snežni plug? Zdravko meni, da bi ob pravih gumah in prilagojenem snežnem plugu za tovrstne terence Hilux brez težav zmogel plužiti sneg na ožjih cestah, privozih, parkiriščih … Pove tudi, da obstajajo posipalci, ki jih je zaradi močnejše vlečne naprave mogoče s pridom uporabiti na Hiluxu.

Toyota Hilux se je brez omahovanja sposobna postaviti na čelo voda največjih. Je pravo poveljniško vozilo, ki zmore velikim strojem biti v pomoč. Gorivo, mazivo, priključke in tudi rezervne dele, denimo hidravlične cevi in razna tesnila ter celo gume in gosenice, je sposobna pripeljati na točko nič, tam, kjer iz nedrja zemlje začne rasti gradbeni projekt. | Foto: Klemen Korenjak Toyota Hilux se je brez omahovanja sposobna postaviti na čelo voda največjih. Je pravo poveljniško vozilo, ki zmore velikim strojem biti v pomoč. Gorivo, mazivo, priključke in tudi rezervne dele, denimo hidravlične cevi in razna tesnila ter celo gume in gosenice, je sposobna pripeljati na točko nič, tam, kjer iz nedrja zemlje začne rasti gradbeni projekt. Foto: Klemen Korenjak

Toyota Hilux - gradbeni izziv | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Po celodnevnem druženju, v akciji, kjer tudi zaradi Hiluxa delo hitro postane celo navdih, smo potegnili črto pod specifično vlogo poltovornjaka v gradbeništvu. Zdravko, ki ima za seboj že več kot 20 let dela na velikih strojih in nešteto tehnično zahtevnih zemeljskih del, na stotine kvadratov urejenih dvorišč, dovoz in poti ne pozabi izpostaviti tiste ključne lastnosti, ki temu avtomobilskemu garaču krepijo karakter. Gre seveda za reduktor, delno zaporo diferenciala in oddaljenost avtomobila od tal. To so tiste lastnosti, ki mu v zahtevnih razmerah odpirajo poti do cilja. Z njim človek ne vozi v negotovosti, ne obrača, tudi tam ne, kjer hidravlični orjak z jekleno roko, ki premika gore, potrebuje pomoč z orodjem, gorivom in rezervnimi deli.

Bit zasnove Hiluxa je poleg klenega štirikolesnega pogona seveda tudi dostopen tovorni prostor. Zdravko pickup zasnove ne bi spreminjal v karavanski nahrbtnik. Na gradbišču je odprt keson preprosto preveč praktičen, da bi ga omejevali s streho, meni. Prav pa pride, ko družino pelješ na počitnice, kar spet odpre novo iztočnico za uporabo Hiluxa kot družinskega avtomobila, ki obvlada gradbišče in družinsko garažo. Pripravljen je na vse in vselej!

Pot na lokacijo, kjer se začne gradbeni podvig, po navadi nikoli ni preprosta. Luže, pesek ter seveda tisoč in en logistični podvig, kar se tiče dostave materiala, zahtevajo resnega partnerja, stroj akcije, moža besede. Tu ni omahovanja, delo ne sme stati. Vsaka izgubljena strojna ura, pomeni tudi manj denarja. Zato mora strojnik imeti mobilnega pomnika, na katerega se lahko zanese v vseh letnih časih, vseh pogojih in na vseh podlagah. | Foto: Klemen Korenjak Pot na lokacijo, kjer se začne gradbeni podvig, po navadi nikoli ni preprosta. Luže, pesek ter seveda tisoč in en logistični podvig, kar se tiče dostave materiala, zahtevajo resnega partnerja, stroj akcije, moža besede. Tu ni omahovanja, delo ne sme stati. Vsaka izgubljena strojna ura, pomeni tudi manj denarja. Zato mora strojnik imeti mobilnega pomnika, na katerega se lahko zanese v vseh letnih časih, vseh pogojih in na vseh podlagah. Foto: Klemen Korenjak

Bi želeli sami preizkusiti to, kar smo posneli in napisali zgoraj? Izvolite za volan …

Hilux je zasnovan za delo, prostočasne dejavnosti in pustolovščine ter tako idealen v vseh razmerah v najzahtevnejših okoljih sveta.

Brezplačno ga preizkusite in videli boste, zakaj je lahko doma od Arktike do Sahare.

Zaradi prepleta vseh značilnosti terenskega, tovornega in osebnega vozila je Hilux opremljen s sodobnimi, varčnimi in zmogljivimi motorji, vozniškimi asistenti ter ima posluh za smotrno rabo energije. Čeprav je na terenu neustrašen in na avtocesti še vedno razmeroma hiter, razume pomen stroškovnika, zato mu ni vseeno, koliko energije potegne iz rezervoarja in koliko gramov ogljikovega dioksida pusti za seboj.

Ta kleni orjak je razumen in napreden bolj, kot bi mu zaradi jeklenih mišic in čvrste postave utegnili pripisati. Kliknite in preverite cene ter tehnične podatke. Posel se z njim začne pri ugodni investiciji, to ni nakup, to je naložba.

Toyota Hilux je praktično neustavljiv poltovornjak, saj ima velik odmik podvozja od ceste, robustno vzmetenje in odlične vozne zmogljivosti na vsakem terenu. Izjemno trdna šasija Hiluxu zagotavlja moč in vzdržljivost za preprosto prevažanje tovora. Pomeni nov izziv. | Foto: Klemen Korenjak Toyota Hilux je praktično neustavljiv poltovornjak, saj ima velik odmik podvozja od ceste, robustno vzmetenje in odlične vozne zmogljivosti na vsakem terenu. Izjemno trdna šasija Hiluxu zagotavlja moč in vzdržljivost za preprosto prevažanje tovora. Pomeni nov izziv. Foto: Klemen Korenjak

Ne spreglejte