Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sobota,
1. 10. 2016,
12.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

moda lepotice Lepota Avtosalon Pariz 2016

Sobota, 1. 10. 2016, 12.11

6 let, 6 mesecev

Osebni dnevnik s pariškega avtosalona

Lepotice v Parizu: avtomobilski Moulin Rouge brez usodne privlačnosti?

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Avtosalon Pariz 2016 - lepotice | Foto Ciril Komotar

Foto: Ciril Komotar

Povejmo iskreno, na salonih smo nemalokrat prav zaradi njih tudi profesionalci žrtvovali kakšno minuto in se prepustili sanjarjenju o tem, kakšna bi morala biti avtomobilska nebesa. Kaj se je zgodilo tokrat, da na avtomobilskem Moulin Rougeu, v mestu mode in ljubezni, prvič nismo našli pogleda femme fatale oz. usodne lepotice? Poglejte …

Je mesto ljubezni izgubilo svojo sproščenost in šarm?

Velikokrat smo že povedali: avtomobilski svet potrebuje igro čustev! Ne pozabite, da denarnice kupcev odpirajo predvsem čustva. Verjemite, da bi oblikovalci dali vse za sveti gral narave, ki bi jim razodel, kako popolne linije ženskega telesa spraviti v jekleno karoserijo ali pa narediti sedež, ki telo objame tako kot ona. Na svetu ne obstaja avtomobil, ki bi lahko vzbudil tako močna čustva, kot jih lahko le prvinski nagon narave.

Spektakel sijoče pločevine in milijonskih vsot zato preprosto ne more biti brez njih. Tudi tokrat smo si vzeli čas in nameravali poiskati usodni pogled lepotice, take, ob kateri trzne moška duša, prave femme fatale, usodne ženske.

Vsem damam tokratnega salona iskrena hvala za vse poglede in nasmehe, ki vzbujajo prijetne občutke in ob živem zavedanju lepote življenja v spomine pišejo nepozabne trenutke. Cenimo in spoštujemo vas ter vaše delo na takem avtomobilskem spektaklu.  | Foto: Ciril Komotar Vsem damam tokratnega salona iskrena hvala za vse poglede in nasmehe, ki vzbujajo prijetne občutke in ob živem zavedanju lepote življenja v spomine pišejo nepozabne trenutke. Cenimo in spoštujemo vas ter vaše delo na takem avtomobilskem spektaklu. Foto: Ciril Komotar

Potem pa šok. Ciril pokliče v redakcijo: "Ni je!" Za trenutek se ustavi čas, saj veste, podoben šok, kot da bi povedal, da je Ferrari pravkar naredil dostavnik. Vprašam še enkrat: "Na celem salonu ni tistega prvega pogleda, ki naslovnico spremeni v eno veliko željo?" Naš novinar in izkušeni fotograf Ciril Komotar, ki je na spominsko kartico vedno ujel pogled boginje, še bolj razočarano ponovi: "Ne."

Gospodje, kljub vsemu vam ponujamo jagodni izbor in vam želimo, da ob pregledovanju fotografij uživate v avtomobilskih nebesih. Ne moremo se sicer znebiti občutka, da je z vidika naravnih lepot, mode in čustev pariški spektakel razočaral. Kaj se dogaja v prestolnici zaljubljenih? So v zraku obviseli težki dnevi groženj časa, v katerem živimo? To za naš okus ni bil tisti pravi kabaret, avtomobilski Moulin Rouge, v katerem se tehnika ljubi z lepoto.

Že en sam koder las, ki čutno zdrsne prek razgaljenega ramena, bo morda za nekoga dovolj močan čustveni detonator, da bo pred avtomobilom, ki ga sploh ne zanima, obstal kot začaran. Avtomobil, v katerem sedi ali pa ob njem stoji ena od naravnih boginj, pač nikoli in nikjer ne bo ostal spregledan. V Parizu tokrat nikjer nismo obstali kot začarani.  | Foto: Ciril Komotar Že en sam koder las, ki čutno zdrsne prek razgaljenega ramena, bo morda za nekoga dovolj močan čustveni detonator, da bo pred avtomobilom, ki ga sploh ne zanima, obstal kot začaran. Avtomobil, v katerem sedi ali pa ob njem stoji ena od naravnih boginj, pač nikoli in nikjer ne bo ostal spregledan. V Parizu tokrat nikjer nismo obstali kot začarani. Foto: Ciril Komotar

Več bi pričakovali od modnih Italijanov in domačega terena Francozov

Vsak salon jih preprosto potrebuje. Skladnost lepe ženske postave v soju žarometov inženirskemu trudu dodaja nujen čustveni pospešek. Zloščena pločevina zares zasije šele v družbi pravih lepotic. | Foto: Ciril Komotar Vsak salon jih preprosto potrebuje. Skladnost lepe ženske postave v soju žarometov inženirskemu trudu dodaja nujen čustveni pospešek. Zloščena pločevina zares zasije šele v družbi pravih lepotic. Foto: Ciril Komotar Naj vas iskreno spomnimo, da fantje iz Avtomota pač nismo modni strokovnjaki. Imamo pa občutek za estetiko, vsaj tisto, ki definira avtomobilske linije. Kljub vsemu bi si upali trditi, da salon v Parizu še nikoli ni ponudil tako klasičnega pristopa, kar zadeva dame, ki so pozirale ob razstavljenih avtomobilih.

Glede na atraktivnost in drznost oblikovanja posameznih avtomobilskih študij smo pričakovali več drznosti tudi pri modnih kreacijah spremljevalk teh avtomobilskih premier. Poglejte si fotografije in si ustvarite svoje mnenje.

Nikoli z modeli niso razočarali Italijani, letos pa je bilo tudi pri njih vse skupaj precej zadržano. Od Francozov smo pričakovali, da bodo na domačem terenu napadli z vsemi razpoložljivimi sredstvi za aktivacijo čustev. Tehnično so blesteli, a cvet naravne lepote tokrat, roko na srce, vseeno ni bil po meri kraljevih versajskih standardov. Naj nam ne zamerijo, vse so bile lepe, ne pa usodno privlačne.

Korak dlje so naredili Američani na razstavnem prostoru Jeepa, kako se stvarem streže, razumejo tudi pri Škodi, z izborom naravne lepote pa je presenetila tudi Kia.

Na salonu tokrat nismo našli tiste boginje. Veliko je bilo čudovitih dam, a take, ki samo s samozavestnim pogledom, čistim kot jutranja rosa, rahlo priprtimi ustnicami in diskretnim nasmehom povsem razoroži največkrat vsevedne moške poznavalce avtomobilskega sveta, nismo našli. Več glamurja bi pričakovali od Italijanov in Francozov. | Foto: Ciril Komotar Na salonu tokrat nismo našli tiste boginje. Veliko je bilo čudovitih dam, a take, ki samo s samozavestnim pogledom, čistim kot jutranja rosa, rahlo priprtimi ustnicami in diskretnim nasmehom povsem razoroži največkrat vsevedne moške poznavalce avtomobilskega sveta, nismo našli. Več glamurja bi pričakovali od Italijanov in Francozov. Foto: Ciril Komotar

Foto: Sprehodite se med sijočo pločevino pariškega salona, morda pa smo kaj spregledali

Fotogalerija
1 / 100

Ste na fotografijah lepotic s pariškega spektakla našli lepotico, ki je po vašem okusu sanjska ženska?

  • Seveda, salon je z naravno lepoto izpolnil pričakovanja.
    28,48 %
    43 glasov
  • Ne, vse so lepe, a prav nič posebnega.
    49,67 %
    75 glasov
  • Bolj kot dame me zanimajo avtomobili.
    21,85 %
    33 glasov
Oddanih 151 glasov
Ne spreglejte