Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2017,
8.05

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Vid Ponikvar

Natisni članek

S-MAX Ford advertorial družinski avto

Sreda, 16. 8. 2017, 8.05

2 meseca

Dokazano: družinski avtomobil, ki zmore veliko več #video

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Vid Ponikvar

Težek in velik violončelo, široka torba za tenis in cel kup nakupovalnih vrečk – in še je bilo dovolj prostora za kakšno torbo ali večji pripomoček. Spremljali smo slovensko družino in odkrili, zakaj je življenje z S-MAX-om tako preprosto.

VIDEO:

Pametne rešitve, s katerimi se znajdejo tudi najmlajši

S-MAX ni samo družinski avtomobil, je tisti pametni avtomobil, ki nedvomno poskrbi za vse vidike funkcionalnosti in varnosti – na vsakem ovinku in ob vsaki okoliščini – ne glede na pot, ki jo boste izbrali.

Življenje družine, ki smo jo vzeli pod drobnogled, poteka po običajnih smernicah – šola, obšolske dejavnosti in vsakodnevni opravki, ki jemljejo veliko časa in energije. Toda oni vse to opravijo umirjeno in z nasmehom, kajti izbrali so rešitev, ki jim omogoča takšno brezskrbnost.

Družinski avtomobil po meri celotne družine potrebuje predvsem tri ključne elemente: udobje, varnost in prostornost. S-MAX ponuja vse to in še veliko več. Prav zato je zelo priljubljena izbira med slovenskimi družinami. | Foto: Vid Ponikvar Družinski avtomobil po meri celotne družine potrebuje predvsem tri ključne elemente: udobje, varnost in prostornost. S-MAX ponuja vse to in še veliko več. Prav zato je zelo priljubljena izbira med slovenskimi družinami. Foto: Vid Ponikvar

Fordov S-Max je nedvomno terna pri izbiri avtomobila, saj vam bo omogočil, da se med že tako napornimi vožnjami po različnih opravkih ne boste ukvarjali še s tem, kako v prtljažnik spraviti vso prtljago, ki jo potrebujete že za en sam obisk obšolske dejavnosti.  | Foto: Vid Ponikvar Fordov S-Max je nedvomno terna pri izbiri avtomobila, saj vam bo omogočil, da se med že tako napornimi vožnjami po različnih opravkih ne boste ukvarjali še s tem, kako v prtljažnik spraviti vso prtljago, ki jo potrebujete že za en sam obisk obšolske dejavnosti. Foto: Vid Ponikvar

Kako S-MAX pripomore k bolj umirjenemu vsakdanu?

Čisto preprosto – udobje vožnje in prostornost, ki jo ponuja S-MAX, je ključ, ki zagotavlja, da dan poteka resnično po načrtih. Že od jutra, ko se vedno mudi in je treba na hitro skočiti v avtomobil s težkimi torbami na ramenih, ki jih z lahkoto spravijo v kabino.

S-MAX navduši tudi najmlajše, saj je udoben in prostoren. Vsaka vožnja je pravi užitek. | Foto: Vid Ponikvar S-MAX navduši tudi najmlajše, saj je udoben in prostoren. Vsaka vožnja je pravi užitek. Foto: Vid Ponikvar

Prvi šolski dan z nasmehom.  | Foto: Vid Ponikvar Prvi šolski dan z nasmehom. Foto: Vid Ponikvar

Varna vožnja do šole je hitra, dogajanje na cesti je za voznika stoodstotno pregledno. Hitri postanek pred šolo in naprej do službe. Napetost, ki bi bila sicer prisotna ob običajni vožnji v službo, pri njih ni prisotna. Udobje vožnje v S-MAX-u je neprecenljivo in nadvse pomirjujoče, tudi ko se nenadoma znajdete v prometnem zastoju. Nič zato, vklop masažnega sistema na sedežih, glasba in varnost oklepa avtomobila – to so zagotovila za umirjeno počutje, prav takšno kot v domači dnevni sobi.

Popoldan je seveda zgodba zase – še vedno se mudi, saj je boj s časom tudi zaradi povečanega prometa še bolj napet. Še dobro, da lahko čelo in veliko torbo za tenis hitro in varno spravijo v prtljažnik.

Široka torba za tenis ... | Foto: Vid Ponikvar Široka torba za tenis ... Foto: Vid Ponikvar ... ali ogromen inštrument. V prtljažnik S-MAX-a gre prav vse. | Foto: Vid Ponikvar ... ali ogromen inštrument. V prtljažnik S-MAX-a gre prav vse. Foto: Vid Ponikvar Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Pri tem se znajde tudi najmlajša, ki je že prvi dan z navdušenjem sprejela novi avtomobil za svojega – ne samo zato, ker lahko čelo tudi sama spravi v prtljažnik, ampak ker je sedenje na zadnjih sedežih zanjo pravo doživetje – žep v sprednjem sedežu je ravno prav velik za njeno najnovejšo knjigo, ki je vedno pri roki, saj jo včasih bere kar med potjo. Umirjena vožnja po še tako dinamičnih predelih mesta omogoča popolno lagodnost.

Tudi velike vrečke iz trgovine najdejo svoje mesto v prtljažniku. | Foto: Vid Ponikvar Tudi velike vrečke iz trgovine najdejo svoje mesto v prtljažniku. Foto: Vid Ponikvar

S-MAX prihrani tudi nekaj tako dragocenega časa – čeprav sta po končanih obveznostih v prtljažniku še vedno obe torbi, se družina lahko odpravi tudi po tedensko zalogo hrane. Torbe ostanejo v prtljažniku, dodatni postanek doma, da bi jih odložili, ni potreben. Prostora je več kot dovolj: z lahkoto bi šli še po kakšen cvetlični lonec ali večje orodje za vrt.

Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Zakaj je S-MAX prava izbira ob novem šolskem letu?

#Velik prtljažnik, prostorna kabina

Inženirji in oblikovalci Forda so pri S-Maxu pričarali tisto pravo kombinacijo udobja in prostornosti. Velik 965-litrski prtljažnik se izkaže že pri vsakodnevnih potrebah po dodatnem prostoru in ne samo takrat, ko pakiramo za na morje.

#Udobje v kabini, kjer ima vsak svojo mesto

Pravi občutek osvobajajoče prostornosti pa boste doživeli v kabini. Udobni, ergonomsko oblikovani sedeži so odlična osnova za prijetno vožnjo – po mestu ali bolj dinamični ekskurziji sveta. Na zadnji klopi so trije sedeži, ki potnikom omogočajo pravo udobje in brezskrbno vožnjo – obe dekleti varno sedita na svojem sedežu, najmlajša še vedno v avtosedežu, ki so ga varno pripeli s sistemom ISOFIX, ki zagotavlja največje standarde varnosti. Starša pa sta si med vožnjo privoščilo še malo drugačnega razvajanja – sedeži Multi-Contour lahko poskrbijo za prav prijetno masažo.

Funkcionalnost v notranjosti kabine se kaže tudi tako, da lahko sedeže v drugi in tretji vrsti kadarkoli podrete – tako so vam na voljo številne različne konfiguracije sedenja in odlaganja. Na primer, sedeže v drugi in tretji vrsti lahko s pritiskom na gumb podrete do konca in v trenutku naredite prostor za športno opremo ali večje kose kupljenega blaga.

 

Dinamika na vsakem ovinku – okornost mu je tuja

S-MAX je odličen spremljevalec in najboljši asistent na poti. | Foto: Vid Ponikvar S-MAX je odličen spremljevalec in najboljši asistent na poti. Foto: Vid Ponikvar Naša družina je z S-MAX-om spoznala čisto drugačno vozno izkušnjo – tudi po ožjih mestih ulicah, kjer ni veliko prostora in preglednosti. Kljub svoji velikosti pa je S-Max pravo dinamično presenečenje – tudi med vzvratnimi premiki in bočnim parkiranjem v na videz najbolj nemogočih kotičkih se S-Max znajde z lahkoto, vozniku pa pomaga z napredno asistenčno tehnologijo:

#Izvrstni pomočnik v obliki kamere: Majhna in neopazna kamera na sprednjem delu S-MAX-a na večfunkcijskem zaslonu kaže deljeno sliko, tako da lahko vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približujejo od strani. Izvrstna rešitev predvsem v primerih, ko je vaš pogled delno oviran – ko boste zapeljali s tesnega parkirnega mesta ali ko se boste vključevali v gost promet na cesti, kjer je pogled nanjo oviran.

#Parkiranje in speljevanje brez stresa: Z uporabo različnih tehnologij sistem za aktivno pomoč pri parkiranju vozilo več kot le krmari v bočne parkirne prostore. Aktivna pomoč pri izvozu iz bočnega parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za aktivno pomoč pri vzvratnem prečnem parkiranju zazna prisotnost prostora, ki ustreza vašemu vozilu, nato pa vas zapelje na ustrezno mesto. Tu je še sistem z aktivno pomočjo pri bočnem parkiranju, ki vas opozori, če je okoli vozila kakršnakoli bočna ovira.

#Preprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom: Stebrički, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo vse, kar je za vozilom, prikaže na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.

vsaka vožnja je pravo doživetje. Nikoli ne boste želeli izstopiti. | Foto: Vid Ponikvar vsaka vožnja je pravo doživetje. Nikoli ne boste želeli izstopiti. Foto: Vid Ponikvar

Čas za užitek – vse začne med vožnjo

Tudi ko pride konec tedna in življenjski tempo nekoliko upočasni svoj divji ritem, S-MAX pokaže nove adute. Družina je prosti dan izkoristila za sproščujoč izlet v naravo. Tokrat se jim je pridružil tudi zvesti kuža Čarli, ki je takoj našel svoje najljubše mestu v avtomobilu – na svojem sedežu, med svojima najljubšima dekletoma in varno pripet s pasjim varnostnim pasom.

Sobotno jutro jih je popeljalo v neznano – malo s pomočjo navigacijske naprave, malo pa tudi z upoštevanjem intuicije. Zapeljali so na cesto in samo uživali. Odlična glasbena spremljava je v avtomobilu poskrbela za pravo vzdušje, vožnja je bila lahkotna, voznik sicer vedno osredotočen, vendar hkrati zaupljivo sproščen, saj je držal za krmilo avtomobila, ki mu je na vsakem ovinku sporočal prave signale varnosti.

Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ford S-MAX | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Užitek vožnje občutijo pravzaprav vsi potniki – mirna vožnja s prečudovitim razgledom na okolico je pravi balzam za dušo in prava cestna terapija.

Hiter postanek ob vznožju gozda in izlet na vrh, kjer jih čaka prečudovit razgled. S-Max je čakal v senci in odšteval čas za nove cestne pustolovščine.

 

Ford S-max 2.0 TDCi vignale vs. Ford mondeo karavan 2.0 TDCI AWD titanium | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Zakaj je S-MAX odličen pomočnik, ki poskrbi za največjo mero varnosti

#Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu: Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu.

#Žarometi, ki izboljšajo vidljivost v ovinkih: LED-luči v žarometih zagotavljajo natančno padanje svetlobnega snopa, njihova intenzivna naravna svetloba pa skrbi za izjemno osvetlitev.

Ford prtljaga | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak #Več moči za zaviranje v sili: Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu vozilu omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira samodejno prek sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

#Maksimalen nadzor nad vožnjo v zavojih: Sistem za razporejanje navora uravnava navor motorja med sprednjima kolesoma ter se tako prilagaja vozni površini in razmeram na cesti. To pomeni boljši oprijem in izredno natančno krmiljenje, kar boste odkrili ob pospeševanju v zavojih.

#Stalna zaščita pred prevrnitvijo: Sistem sam zazna, kdaj bi se lahko vozilo prevrnilo, in vam pomaga, da znova dobite oblast nad vozilom.

#Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec: Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej.

 

Zapeljite se z S-MAX-om in se prepustite njegovim doživetjem

Prijavite se na testno vožnjo in preizkusite dinamično udobje družinskega avtomobila z značajem, ki vas bo očaral že po prvem ovinku.

Ne spreglejte