Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2017,
6.01

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Klemen Korenjak, Ford in Ciril Komotar

Natisni članek

Ford advertorial alpinci VS. nordijci

Petek, 3. 2. 2017, 6.01

2 meseca, 1 teden

Avtomobilski betli s slovenskimi zimskimi junaki

Alpinci vs. nordijci: na čigavi strani je več športne sreče? Žreb!

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Klemen Korenjak, Ford in Ciril Komotar

Alpinci vs. nordijci – 5. bitka: Žreb | Foto Ford

Foto: Ford

V bitki centimetrov v dinamičnem družinskem S-MAXu, po retrospektivi glasbe sedemdesetih v simpatični Fiesti in šarmiranju v legendarnem Mustangu so alpinci še vedno vodili. A nordijci so odlično izkoristili energijsko učinkovitost serijskega zmagovalca, litrskega EcoBoost stroja, in izid poravnali na 2:2. V veliki finale pa so vstopili sami zvezdniki: elegantni Ford Mondeo Vignale, zlati orel Peter Prevc in kralj hitrosti Boštjan Kline. Izziv? Naj odloči športna sreča ...

Alpinci vs. nordijci – 5. bitka: Žreb



Oba tokratna športnika sta naklonjenost bogov športne sreče preizkušala ob udobnem, prestižnem in vozno izjemnem ter varnostno prepričljivem Fordu Mondeu.

Alpinec:

Boštjan Kline | Foto: Reuters Boštjan Kline Foto: Reuters Boštjan Kline (alpski smučar)

Rojena: 9. marec 1991

Klub: ASK Branik

Prebivališče: Maribor

Disciplini: smuk in superveleslalom


Največji uspehi:

Dvakrat 2. mesto na tekmi za svetovni pokal –  (Hinterstoder in Garmisch-Partenkirchen)

Mladinski svetovni prvak v smuku in superveleslalomu 2011

Šest uvrstitev med Top 10 v svetovnem pokalu

Preizkusite Fordove modele in se prepričajte, zakaj so to avtomobili stoterih talentov in dinamičnega značaja, ki se z opremo in tehnologijo znajo prilagoditi vsakemu vozniku.

Nordijec:

Peter Prevc | Foto: Getty Images Peter Prevc Foto: Getty Images Peter Prevc  (smučarski skakalec)

Rojen: 20. september 1992

Klub: SK Triglav Kranj

Prebivališče: Dolenja vas


Največji uspehi:

Veliki kristalni globus v sezoni 2015/16

Zmaga na turneji štirih skakalnic 2016

21 posamičnih zmag v svetovnem pokalu

2 olimpijski kolajni

3 kolajna na svetovnih prvenstvih

Elegantnega in aerodinamičnega Mondea krasi vozna perfekcija in potisk učinkovite moči. V hipu navduši z odlično izdelavo in prefinjenostjo. Sedite za volan in prevzel vas bo občutek, da imate vse pod nadzorom. To je kralj odprte ceste in mojster udobja.
 | Foto: Ford Elegantnega in aerodinamičnega Mondea krasi vozna perfekcija in potisk učinkovite moči. V hipu navduši z odlično izdelavo in prefinjenostjo. Sedite za volan in prevzel vas bo občutek, da imate vse pod nadzorom. To je kralj odprte ceste in mojster udobja. Foto: Ford Veliki finale z bliskovitim prestavljanjem ...

Nepravično bi bilo, da bi športno srečo pri avtomobilskih betlih s slovenskimi zimskimi junaki pustili v ozadju. Ne nazadnje gre za tisti element usode, ki nemalokrat ob vsej odličnosti športnika lahko odloči, ali bo nekdo stopil na vrh Olimpa ali pa ostal praznih rok. In tu je še žreb, brez njega športa ni. Saj veste: žreb nasprotnika, žreb štartne številke ..., in v primeru Avtomobilskega betla tudi žreb menjalnika. Športna sreča je tokrat bila na strani alpincev.

Powershift - ena ročica, dve sklopki in nešteto užitkov ter vedno prava prestava

Powershift menjalnik z dvojno sklopko. Bliskovito hiter odziv in popoln nadzor. | Foto: Klemen Korenjak Powershift menjalnik z dvojno sklopko. Bliskovito hiter odziv in popoln nadzor. Foto: Klemen Korenjak Menjalnik pa je s svojim delovanjem in številom prestav zelo pomemben element vsakega avtomobila, ki močno vpliva na vozne zmogljivosti, udobje in porabo goriva. Zato je Ford v svojega inteligentnega kralja, tehnično dovršenega in vsestransko osupljivega Mondea med kolesa in motor vgradil tehnični presežek, samodejni menjalnik Powershift z dvojno sklopko. Gre za menjalnik, ki združuje dva svetova: priročnost nadzora pogona in moči ter občutkov vozniške romantike ročnega menjalnika ter bliskovito hitre reakcije prestavljanja športnega sekvenčnega menjalnika in pregovorno udobje ter uglajenost prepričljivega samodejnega menjalnika. Bit Fordove Powershift izkušnje je prestavljanje in moč, ko ju najbolj potrebujete. Ta menjalnik in Ford Mondeo delujeta tako, kot da bi vozniku brala misli, gre za povsem novo raven izkušnje vožnje in prenosa moči ter navora na cesto.

Video: Ford Mondeo ničesar ne prepušča naključju  



Pri Fordu se zavedajo, kaj pomeni razlika, ki dobre avtomobile loči od najboljših. Prav zaradi tega novi Mondeo ničesar ne prepušča naključju. Dovršeno, inteligentno oblikovanje dopolnjujejo odlična izdelava, izjemne vozne lastnosti in vrhunske tehnologije v službi varnosti in udobja.

Piko na i pa Mondeo postavlja z vrhunsko, prestižno opremo in storitvami Vignale. Voznik Forda Mondea Vignale #video bodo poleg vrhunske opreme in materialov razvajale še premium storitve. Na voljo je serija vrhunskih storitev, kot so brezplačno čiščenje vozila ter brezplačni servisi z možnostjo prevzema vozila na domu in dostavo na dom. Gre za svojevrstno izkušnjo avtomobilskega prestiža, ki pritiče tistemu, kar pooseblja Mondeo.

Foto: Prestiž, šarm, ekskluzivnost in butičnost - odprite vrata Ford Mondea Vignale

Fotogalerija
1 / 34

Mondeo se ne boji zime

Vozniki Mondea lahko zdaj z 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 180 KM in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom PowerShift naročijo tudi inteligentni štirikolesni pogon. Gre za pogonsko kombinacijo, ki ne glede na to, kaj se znajde pod kolesi, poišče oprijem, poveča varnost in vozne užitke. Zima v takem Mondeu dobi povsem drugačno dimenzijo mobilnosti.

Fordov inteligentni štirikolesni pogon zagotavlja brezhiben prehod med pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom, da samodejno izboljša prenos moči in oprijem, ko je to potrebno. Sistem vsakih 16 milisekund izmeri oprijem med kolesi in cestiščem ter lahko v 100 milisekundah prilagodi prenos moči posameznim kolesom. | Foto: Ford Fordov inteligentni štirikolesni pogon zagotavlja brezhiben prehod med pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom, da samodejno izboljša prenos moči in oprijem, ko je to potrebno. Sistem vsakih 16 milisekund izmeri oprijem med kolesi in cestiščem ter lahko v 100 milisekundah prilagodi prenos moči posameznim kolesom. Foto: Ford

Ali ste vedeli ...

Ford Mondeo hibrid: Pogonski sklop zagotavlja moč 187 KM pri porabi 4,2 l/100 km in izpustih CO2 99 g/km za dostopnih 27 tisoč evrov. | Foto: Ford Ford Mondeo hibrid: Pogonski sklop zagotavlja moč 187 KM pri porabi 4,2 l/100 km in izpustih CO2 99 g/km za dostopnih 27 tisoč evrov. Foto: Ford ... da ima Ford Mondeo na voljo v zadnjih varnostnih pasovih nameščene zračne blazine? V primeru trčenja se napihne blazina v varnostnem pasu in porazdeli sile na območju, ki je štirikrat večje kot pri običajnih varnostnih pasovih. Z zmanjšanjem pritiska na prsni koš in boljšim nadzorom nad premikanjem glave in vratu ta inovativna tehnologija pomaga preprečevati poškodbe.

... da v notranjosti Forda Mondea Vignale za vaše udobje skrbi tudi posebna tehnologija, ki s pomočjo zvočnega sistema in posebno nameščenih mikrofonov odpravlja hrup v kabini? Tehnologijo pri Fordu imenujejo sistem za aktivni nadzor šumov.

Ford Mondeo | Foto: Ford Foto: Ford ... da je Mondeo Hibrid prvo hibridno električno vozilo, ki ga Ford izdeluje v Evropi? Na voljo je v izvedbi s štirimi vrati, za pogon pa uporablja dva elektromotorja in 1,4 kWh litij-ionski akumulator v kombinaciji z 2,0-litrskim Atkinsonovim cikličnim bencinskim motorjem, kar v električnem načinu omogoča vožnjo s hitrostjo do 135 km/h. Pogonski sklop zagotavlja moč 187 KM pri porabi 4,2 l/100 km in izpustih CO2 99 g/km za dostopnih 27 tisoč evrov.

... da s Fordovo tehnologijo dinamičnih LED-žarometov novega Mondeo ni le lep, temveč predvsem ponoči tudi veliko bolj varen? Med obračanjem volana svetlobni snop sledi cesti in zagotavlja izjemno vidljivost. Glede na hitrost, okolje in pogoje lahko tudi prilagodijo vzorec svetlobnega snopa. Osem različnih načinov vključuje specifične nastavitve za vožnjo v mestu, po podeželskih cestah in avtocestah ter glede na vremenske pogoje.

Ford Mondeo | Foto: Ford Foto: Ford ... da bo novi Mondeo s svojimi sistemi naredil vse, da njegov voznik ne bi bil udeležen v prometni nesreči. S samodejnim zaviranjem pomaga, da se izogne naletu pri manjši hitrosti. Če sistem med vožnjo s hitrostjo do 40 km/h zazna, da se je vozilo pred vami nenadoma ustavilo, samodejno zavira.

Sistem za zaznavanje pešcev spremlja cesto in opozori na pešce, ki so pred vozilom, ali bi lahko prečkali cesto. Če voznik ne ukrepa, sistem samodejno zavira. Ta nova tehnologija je zasnovana tako, da omili resnost trčenja ali ga povsem prepreči, deluje pa pri hitrostih do 80 km/h.
Ne spreglejte