Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2017,
10.37

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Fotografije: Klemen Korenjak

Natisni članek

advertorial Varna vožnja SUV Avtomoto Voziva skupaj Mazda

Sreda, 12. 4. 2017, 10.37

2 meseca

Harmonija elegance in športnosti, ki voznika potopi v objem vožnje

Mazdin voznikov prostor: tehnološki tempelj varnosti z vrelcem voznih užitkov #foto

Vsebino omogoča Mazda Slovenija

Fotografije: Klemen Korenjak

Mazda CX-3 voznikov prostor | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Popoln užitek v vožnji ter izbruh čustev lahko zagotavlja samo odlično zasnovan in ergonomsko dovršen voznikov prostor. To je Mazdino stičišče človeka in stroja. Od tu dalje se na cesto podata jezdec in njegov konj.

Mazda banner | Foto: Ko sedete v avtomobil, ga morate preprosto začutiti ...

Ljudje avtomobile kupujemo tudi z očmi. Pomembno nam je, da je avto na zunaj lep in opazen, da ga zato pohvali sosed in se za njim radi obrnejo mimoidoči. Pohvale glede zunanjosti radi sprejemamo, a toliko kot oblika in barva - če ne celo več - je pomembno tudi, kako nam avtomobil zleze pod kožo. Torej ko se usedemo vanj, prižgemo motor, poprimemo za volan in zapeljemo proti cilju. Vozniški prostor in celotno udobje potniške kabine zato Mazdini inženirji uvrščajo med ključne vrednote svojih avtomobilov.

Nagradna igra: enotedenska vožnja z vozniško perfektno Mazdo MX-5

Kot vozniki med vožnjo cenimo predvsem zasnovo voznikovega delovnega prostora, nastavitve sedeža in volanskega obroča, vtis spoštovanja pa nam vlijejo natančnost zasnove, izdelave in uporabljenih materialov. | Foto: Klemen Korenjak Kot vozniki med vožnjo cenimo predvsem zasnovo voznikovega delovnega prostora, nastavitve sedeža in volanskega obroča, vtis spoštovanja pa nam vlijejo natančnost zasnove, izdelave in uporabljenih materialov. Foto: Klemen Korenjak

V nasprotju s stereotipnim prepričanjem o sivini japonske avtomobilske notranjosti je v Mazdi CX-3 ravno nasprotno.

Vsaka najmanjša podrobnost, kot so prostorna, večbarvna in ponekod ročno izdelana notranjost, živahna oblika armaturne plošče, dodatni zaslon za prikaz osnovnih parametrov ter krmilni element in vmesnik Mazdinega infotainment sistema, po svoje zagotavlja prijeten občutek bivanja, na voznika osredotočena notranjost pa hkrati zagotavlja popoln užitek v vožnji.

Spoznajte dinamičnega, okretnega in vozno dovršnega crossoverja nove dobe:
Mazda CX-3 je glasnik prihodnosti

V Mazdi so vsi elementi v voznikovem kokpitu ergonomsko zasnovani in obenem privlačni. Od zaobljene instrumentne plošče do optimalnega položaja merilnikov, zaslonov in krmilnikov ima voznik za vse elemente občutek, da so podaljšek njegovega telesa. | Foto: Klemen Korenjak V Mazdi so vsi elementi v voznikovem kokpitu ergonomsko zasnovani in obenem privlačni. Od zaobljene instrumentne plošče do optimalnega položaja merilnikov, zaslonov in krmilnikov ima voznik za vse elemente občutek, da so podaljšek njegovega telesa. Foto: Klemen Korenjak

Športno ukrojen voznikov prostor

Pri Mazdi so v notranjosti ustvarili radikalno nov videz, pri snovanju idealnega voznikovega prostora pa so šli še korak dlje ter armaturno ploščo oblikovno razdelili na dva dela. Na voznikovi strani je športno ukrojena, kar poudarja tudi velik merilnik vrtljajev, na sovoznikovi pa bolj umirjena, k čemur pomaga tudi drugačna oblika osrednjih zračnih rež. Leva na voznikovi strani je okrogla, desna pri sovozniku pa skrita v prečno letev armaturne plošče.

Mazdini oblikovalci so poskrbeli za ergonomsko popoln položaj vseh elementov v Mazdi CX-3. Prav vse deluje kot naravni podaljšek vašega telesa – od zaobljenih robov armaturne plošče do optimalno razporejenih merilnikov in zaslonov. Novo razviti sedež z električnim nastavljanjem ima pomnilnik položaja, sistem MZD Connect pa poskrbi, da ostanete povezani z zunanjim svetom. Osupljiva vožnja je dosegla ekstremno raven udobja.

Elegantna notranjost Mazde CX-3 navduši z edinstvenim značajem in osebnostjo. Udobje in praktičnost dopolnjuje z intuitivnimi funkcijami in inovativnimi oblikovalskimi elementi, vrhunska ročna izdelava pa zagotavlja trajnost. | Foto: Klemen Korenjak Elegantna notranjost Mazde CX-3 navduši z edinstvenim značajem in osebnostjo. Udobje in praktičnost dopolnjuje z intuitivnimi funkcijami in inovativnimi oblikovalskimi elementi, vrhunska ročna izdelava pa zagotavlja trajnost. Foto: Klemen Korenjak

Položaj sedeža omogoča idealno preglednost

Med vožnjo je v prid večji preglednosti in udobja pomembno tudi to, kako visoko sedimo. Vstopanje in izstopanje je prijazno do hrbtenice in voznikov ter voznic seniorjev. V Mazdi CX-3 višji položaj sedeža omogoča idealno preglednost ter zagotavlja vrhunsko udobje, obenem pa se ne sedi previsoko, kar podkrepi občutek športnosti. Za oblazinjenje sedežev in tudi armaturne plošče so pri Mazdi uporabili kombinacije z usklajenimi barvami in materiali, kar piha na dušo še tako zahtevnim uporabnikom.

Za voznika pomembne informacije so pregledno prikazane na velikem 7-palčnem barvnem zaslonu na dotik sistema MZD Connect, zato se lahko osredotoči na uživanje v vožnji. Intuitivni večfunkcijski krmilnik vozniku namreč omogoča "slepo" upravljanje, zato so glasba, družbeni mediji, zemljevidi in stiki vedno varno, priročno in udobno dostopni. | Foto: Klemen Korenjak Za voznika pomembne informacije so pregledno prikazane na velikem 7-palčnem barvnem zaslonu na dotik sistema MZD Connect, zato se lahko osredotoči na uživanje v vožnji. Intuitivni večfunkcijski krmilnik vozniku namreč omogoča "slepo" upravljanje, zato so glasba, družbeni mediji, zemljevidi in stiki vedno varno, priročno in udobno dostopni. Foto: Klemen Korenjak

V idealni kabini je vse pod voznikovim nadzorom

Mazda CX-3: v tem avtomobilu je voznik lahko vedno osredotočen na cesto. | Foto: Klemen Korenjak Mazda CX-3: v tem avtomobilu je voznik lahko vedno osredotočen na cesto. Foto: Klemen Korenjak Da, v idealni kabini je vse pod voznikovim nadzorom. Krmilne elemente doseže brez naprezanja, na naperah volanskega obroča pa najde še dodatne upravljavske gumbe. Odlično vozniško izkušnjo dopolnjuje še dodatek za dobro vozniško počutje: projicirni zaslon, ki se ob zagonu motorja prikaže (dvigne) iz armaturne plošče. Ko voznik nekaj časa uporablja tak zaslon, mu je vsak pogled nižje proti armaturni plošči odveč in ko se presede v avtomobil brez njega, mu gotovo nekaj manjka.

Barvni Head Up zaslon prikazuje vse pomembne informacije v vašem zornem kotu, da lahko vso pozornost namenite dogajanju na cesti. Za projekcijski zaslon Active Driving Display s prikazom v več barvah sta značilni višja ločljivost in ostrina, ki v veliki meri izboljšujeta vidnost ter berljivost v vseh okoljih. Podatki o hitrosti vozila in nastavitvah tempomata ter navigacijski napotki in prepoznani prometni znaki so dobro vidni.

Dodatni zaslon za prikaz osnovnih parametrov so pri Mazdi poimenovali Active Driving Display. Zaslon se nahaja v vidni višini sprednjega vetrobranskega stekla in tako vozniku, ki ga denimo zanima hitrost vožnje, ni treba odmakniti pogleda nižje proti klasičnim merilnikom. | Foto: Klemen Korenjak Dodatni zaslon za prikaz osnovnih parametrov so pri Mazdi poimenovali Active Driving Display. Zaslon se nahaja v vidni višini sprednjega vetrobranskega stekla in tako vozniku, ki ga denimo zanima hitrost vožnje, ni treba odmakniti pogleda nižje proti klasičnim merilnikom. Foto: Klemen Korenjak

Od vrhunske ročne izdelave notranjosti do inovativnih funkcij boste v vsaki Mazdi imeli občutek, da ste z ergonomsko zasnovo v središču in povsem povezani z vozilom v skladu z vrednoto Jinba Ittai.

Mazda CX-3 | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Mazdin edinstveni kompaktni križanec oziroma dinamični SUV CX-3 je zasnovan in izdelan za popoln užitek v vožnji. Nagrajena tehnologija SKYACTIV zagotavlja športno zmogljivost brez kompromisov in dinamično, odzivno vodenje, zato se Mazda CX-3 odlično izkaže tako v mestu kot na podeželju.

 

Ne spreglejte