Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2015,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 6. 12. 2015, 12.06

8 let

Volvo V40 cross country D4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med vožnjo v takšnem avtomobilu je izredno prijetno. To šteje več kot vsa racionalnost!

Naj razum govori, kar hoče, odločila bodo čustva

Začeli bomo negativno, a že na začetku teksta vedite, da te pomanjkljivosti ne smejo kakorkoli vplivati na odločitev za nakup!

S ceno sicer sega razred ali dva višje, a V40 je avtomobil spodnjega srednjega velikostnega razreda. Ni najbolj prostoren, otroci izza visokih bokov ven ne vidijo prav veliko.

Prtljažnik je povprečno velik, nakladalni rob je visok.

Merilniki so s številnimi ikonami in neštetimi možnostmi personalizacije bolj zabavni in "igričarski", plastična prestavna ročica pa je kitajsko kičasta.

Slovenščina v menijih je dobrodošla, a slovnično šepa.

Elektronski varnostni pripomočki so še bolj dobrodošli in še bolj smo jih veseli kot slovenščine, a v tekmecih bolj zanesljivo delujejo.

In roko na srce, ceneje je mogoče dobiti tudi boljše avtomobile tega velikostnega razreda. Če kupujemo racionalno!

Še lastnik ne zna razložiti ...

A kdaj je bil nakup avtomobila povsem racionalen? Pri volvu je vse podrejeno občutkom! Volvo ima v sebi nekaj tistega čarobnega značaja, ki privlači.

S čim? Še lastnik mi ni znal odgovoriti …

Začel je z nizko porabo, pa sva na koncu skupaj ugotovila, da tolikšno varčnost dosegajo tudi konkurenčni avtomobili.

Rekel je, da se zelo dobro drži ceste, a sem mu zgolj pritrdil, nikakor pa vozne lastnosti niso prodajni adut, tekmeci so podobni in tudi boljši.

Hvalil je, kako dobro je imeti samodejni menjalnik, in kar ni hotel slišati, da je odlične menjalnike danes mogoče dobiti pri marsikateri znamki.

Poskusil je z dejstvom, da so volvi varni, a sva končala s tem, da je merilo varnosti ocena Euro NCAP-a, ki je s podobnim številom točk ocenila že tudi marsikateri drug avtomobil.

Avtomobilu je treba pustiti, da vpliva nate

Seštevanje plusov in minusov pri volvih pač ne vžge, tako kot noben prodajni proces ne sme biti odvisen samo od racionalnega pristopa.

Ni bližnjice, pred nakupom avtomobila je treba sesti za volan in se peljati vsaj kakih petdeset kilometrov ter v njem vsaj nekaj časa sedeti, se malo pogovoriti z njim, se poigrati s stikali in nastavitvami …

Avtomobilu je treba dopustiti, da vpliva nate, da te prevzame.

In ko to dovoliš takšnemu volvu, je veliko možnosti, da bodo čustva ušla miselnemu nadzoru. Težko se bo upreti mehkobi usnjenih sedežev, težko bo ostati ravnodušen ob pritiskanju in vrtenju prefinjenih dizajnerskih stikal. Med sprehajanjem po menijih se hitro začneš počutiti kot "geek".

Ko se takole pogovarjaš z volvom, kaj hitro začneš vleči vzporednice s tistim znanim kalifornijskim gigantom, ki ga prepoznamo po pogrizenem jabolku, in danskim izdelovalcem zabavne elektronike, ki prostor napolni tako s prijetnimi melodijami kot tudi z visokorazrednimi vizualnimi užitki.

Velika kolesa in terenska šminka te v mislih hitro povedejo na izlet po tisti idilični gorski cestici s kravami na eni in kozami na drugi strani travnika. Pa čeprav resnega namena za vožnjo po makadamu tako ali tako nimaš.

In ko nato samosvoje zarohni dizelski petvaljnik, ti ugaja, da si lahko tudi hiter. Če želiš, čeprav resnega namena za to tako ali tako nimaš.

Ni kaj, ko gre za volva, vam naše besede ne morejo kaj dosti pomagati pri odločitvi. Šele ko boste sedli in se zapeljali, boste vedeli, ali je takšen volvo kot nalašč za vas ali pa občutki ne zmorejo pretentati vašega razuma.

Ne spreglejte