Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2007,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2007, 15.44

8 let

Peugeot 207 CC 1,6 HDi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bistvo novinca kljub dodatnim dvajsetim centimetrom v dolžino ostaja enako. Še vedno je simpatičen, še vedno se v mestu dobro znajde in še vedno v njem ženske bolje izgledajo kot moški.

Med snemanjem videa pod blejskim gradom je okoli nas nemudoma nastala gneča. Pa ni bila kamera tista, ki je privlačila ljudi, niti simpatična Maja. "Krivec" oziroma magnet za prihod množice je bil 207 CC, ki je kmalu postal glavna zvezda in bil "pofotkan" vsaj stokrat. Pa tudi kasneje med vožnjo ob Bohinjskem jezeru so se nanj pogledi kar lepili.

Zunanjost, notranjost

Bistvo novinca kljub dodatnim dvajsetim centimetrom v dolžino ostaja enako. Še vedno je simpatičen, še vedno se v mestu dobro znajde in še vedno v njem ženske bolje izgledajo kot moški. Pohvaliti pa velja kakovost izdelave in počutje, ki sta v primerjavi z dvestošestico na precej višjem nivoju. Spredaj je prostora več in tudi tisti s skoraj dvema metroma višine ne bodo z glavami segali čez vetrobran, zadaj pa ga bo zmanjkalo tudi najmanjšim. Tako pri glavah kot pri kolenih, pa tudi naslonjalo je preveč pokončno, zato položaj ni udoben. Prtljažnik je sedaj pohvalno velik, pogrešali pa smo stikalo, s pomočjo katerega bi se zložen del ostrešja malce dvignil in omogočil nalaganje večjih predmetov (to smo pri nekaterih tekmecih že uporabljali). Streha? Ta je popolnoma električno pomična, a mora pri tem opravilu avtomobil stati na mestu. Pa tako dobro izgleda, ko kakšna mladenka med vožnjo po mestu začne zlagati ostrešje ... Velja pa pohvaliti streho, ki ne "škripa", kadar je razpeta, pa tudi nasploh daje avtomobil med vožnjo občutek čvrstosti.

Vozne lastnosti

Podvozje peugeota 207 CC je naravnano nekoliko trše, kar ob nizkopresečnih 17-palčnih pnevmatikah (paket sport) zagotavlja precej dober občutek v hitreje odpeljanih zavojih, a športnik CC vseeno ni. Najbolje se počuti pri umirjeni vožnji, pri kateri se izkaže z lepim požiranjem grbin, pa tudi zvijanja karoserije (ob zloženem ostrešju) skorajda ni. Z odprto streho in brez nameščene vetrne zaščite ter z dvignjenimi bočnimi stekli piš vetra ni moteč do hitrosti okoli 60 km/h, nad tem pa je vetrna zaščita dobrodošla. In potem tudi pri hitrosti krepko nad 130 km/h veter ne bo preveč motil. Je pa seveda vse odvisno od tega, koliko ste občutljivi na veter ...

Zmogljivosti, poraba

Prav tak motor kot se je vrtel v dvestosedmici, smo preizkusili že večkrat (med drugim tudi v peugeotu 206 CC) in zapisali, da omogoča povsem solidne zmogljivosti. Preko 190 km/h in dobrih deset sekund do stotice res nista podatka, ki bi se ju bilo za sramovati. A vseeno zmogljivosti niso njegov edini atribut, saj se motor lahko pohvali tudi z nizko porabo. Ta se je ob koncu testa zaključila pri pohvalnih 6,3 litra, kar je celo liter manj kot pri testu enako motorizirane dvestošestice.

Cena, tekmeci

Tekmecev je v tem segmentu bistveno manj, kot v razredu višje, kjer Peugeot ponuja model 307 CC. Pa vendar je konkurenca sedaj bistveno močnejša kot takrat, ko je luč sveta ugledal 206 CC. Nissan denimo ponuja micro C+C, Mitsubishi colta CZT, tudi Mini ima cabria, Citroen pluriela, Opel pa tigro twintop (le z dvema sedežema).

Ne spreglejte