Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2009,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 24. 9. 2009, 11.57

8 let

Mitsubishi outlander 2,2 DI-D TC-SST

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S prenovo je outlander dobil agresivnejši "gobec", odlični PSA-jev dizel in menjalnik z dvojno sklopko iz lancerja EVO. Celoten paket še bolj navduši.


Namesto terenskega karavana pravi SUV

Spomnimo, kaj smo že zapisali. Outlander je z drugo generacijo dobil videz "pravega" terenskega avtomobila, nič več ni samo terenski karavan. V letih, odkar obstaja druga generacija outlanderja, je enako storil tudi Subaru - outlanderjev glavni tekmec se je preobrazil iz karavana v pravega SUV-ja, pišemo seveda o foresterju.

Bolj dovršeni dizajn

Sicer pa naj spomnimo, da je outlander trojček, enak avtomobil je na voljo tudi pri Peugeotu in Citroënu. Na testih smo presenetljivo zaznavali večje značajske razlike, "francozoma" smo pripisali bolj "francoske vrline" in nekoliko bolj prestižni videz. No, s prenovo so značajske razlike postale tudi očem vidne - ta mitsubishi je v skladu s siceršnjo prenovo znamke postal bolj agresivno oblikovan, in čeprav je oblika stvar okusa, zapišemo, da je dizajn zdaj bolj dovršen.

Skupni vod namesto "črpalke-šobe"

Če se še naprej igramo s primerjavo treh enakih avtomobilov: bolj kot stari Volkswagnov "črpalka-šoba-dizel" (ki sicer v outlanderju ni bil tako robat) nam je ugajal francoski skupni vod. Pa čeprav je HDi za vsakih sto kilometrov zahteval za poldrugi liter več nafte kot "črpalka-šoba". Kakorkoli že, 2,2-litrski dizel smo zdaj preizkusili tudi v outlanderju, v kombinaciji z robotiziranim menjalnikom je porabil veliko več, že skoraj preveč.

SST priporočamo

V testih peugeota in citroëna smo hvalili ročni menjalnik, ki je boljši izdelek, kot je običajno na voljo v avtih teh znamk. No, tokrat je izbiro prestave določala elektronika, svoje delo zelo dobro opravlja, po zaslugi dvojne sklopke pa se vse skupaj odvija izredno hitro. Pripomb nimamo, niti pri polževi vožnji ni čutiti klasičnih slabosti robotiziranih menjalnikov, torej TC-SST vsekakor zelo priporočamo.

Zadnja dva sedeža – super, da sta, toda ...

Še ena o sedežih … Dokler nismo na primerjalnem testu preverili zložljive sedeže tretje vrste v enoprostorcih, smo vse te sedeže kategorično pripisovali zgolj otrokom, pa še to samo za občasno rabo. Na testu smo ugotovili, da nekateri enoprostorci omogočajo dovolj udobja tudi odraslim potnikom. No, outlander ni med njimi – sicer hvalimo obstoj teh dveh sedežev, a prostora je manj.



Ne spreglejte