Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2009,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 8. 2009, 9.15

8 let

Malčki in otroški vozički

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Majhni otroci in majhni avtomobili spadajo skupaj. Tako kot vozički. Zato smo soočili najbolje prodajane majhne avtomobile in otroške vozičke, da ugotovimo, kako jih je mogoče prevažati.

Majhni avtomobili so realnost

Večina avtomobilov v mestu je relativno majhnih. To je logično pa tudi praktično. Celo družine z velikimi avtomobili običajno uporabljajo manjše vozilo za prevoz po mestu. Zato se tudi večina otrok vozi v majhnih avtomobilih. In ker večina majhnih otrok uporablja tudi voziček nas je zanimalo kako gredo skupaj vozički in prtljažni prostori majhnih avtomobilov.

Kaj smo počeli

Prostornine prtljažnikov majhnih avtomobilov so si podobne in se gibljejo okoli tristo litrov, a so različno oblikovane. Nekateri so globji, drugi širši ali daljši. Zato smo vzeli tri zelo različne vozičke, ki se razlikujejo tako po velikosti, kot načinu zlaganja in jih poskusili zložiti v vse prtljažnike. Uspelo je z vsemi, a pri nekaterih je to šlo zelo preprosto pri drugih pa je bilo potrebne nekaj tehnične spretnosti.

Kako smo ocenjevali

Ocenjevanje je preprosto. Štiri točke za vsak voziček, ki ga brez težav - le s preklopom zložimo v prtljažni prostor. Tri točke če je potrebno sneti kolo, ali voziček "stlačiiti". Dve točki smo podelili takrat, ko je bilo potrebno voziček dokončno razstaviti - sneti obe kolesi ali sneti integriran sedalni del. Ena točka pa pomeni, da vozička praktično ni mogoče spraviti v prtljažnik, brez odstranitve posameznih delov v avtomobilu.

Pogoji ocenjevanja

Sedežev nismo preklapljali in nismo snemali police prtljažnega prostora, ker s tem načnemo varnost v potniški kabini. V nekatera vozila pa smo voziček stlačili z dobršnjo mero "iznajdljivosti". Ob rezultatih testa se je potrebno zavedati, da kakšen eksotično oblikovan ali drugače zlagan voziček lahko stvari spremeni. Zato priporočamo, da pred kupovanjem vozička izmerite prtljažnik. Če pa potrebujete izgovor za nov večji avto pač naredite obratno.


Ne spreglejte