Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
17. 12. 2015,
23.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 17. 12. 2015, 23.25

8 let

Koliko se Citroënova C4 in DS4 razlikujeta, ko v roke primemo meter?

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Preverili smo, koliko Citroënov posebnež DS4 po uporabniški plati zaostaja za bolj družinsko naravnanim C4.

Razlika v dolžini predvsem zaradi obeh previsov

Tesno povezanost obeh modelov je moč opaziti kljub merskim odstopanjem. DS4 je kljub skoraj enako dolgi medosni razdalji od C4, na račun veliko krajših previsov, krajši za skoraj deset centimetrov. In ker je prikrajšan pri dolžini, so snovalci to nadoknadili pri širini (centimeter širši) in višini (tri in pol centimetre višji), kjer je odstopanje zaradi (po Citroënovih besedah) bolj SUV-jevske usmerjenosti modela DS4 opaznejše. Ob postopanju okoli obeh vozil ljudje merskih neskladij med obema modeloma niso opazili toliko kot večjo oblikovno drznost DS4.

Pomembnejše so tiste mere, ki dejansko štejejo ...

Prtljažni prostor pri DS4 je, recimo, enako globok kot pri C4, a je odprtina, skozi katero odlagamo, za pet centimetrov ožja. Notranji rob pri DS4 je za pet in pol centimetra višji, kar pomeni, da moramo predmete dvigniti višje, če jih želimo iz prtljažnika odstraniti, oziroma se moramo skloniti za dodatnih pet centimetrov, če jih želimo tja odložiti.

V DS4 težje do zadnje klopi

A za odtenek težavnejše polnjenje oziroma praznjenje prtljažnega prostora pa se ne pozna toliko kot težji dostop do zadnje klopi. DS4 za začetek "straši" s špičastim robom vrat, ki vsakokrat zahteva trenutek pozornosti (ali pa bodo odrgnine in buške po prsih in še kje), hkrati pa se steklo v zadnjih vratih ne odpira niti izmakne. Nerodno. Tudi pri velikosti odprtine meter pokaže na uporabniško prednost C4. Širina dostopne odprtine je na najožjem, spodnjem delu za sedem centimetrov večja (57 centimetrov proti 50 centimetrov), zgoraj pa razlika zraste na osem centimetrov (75 proti 67).

Količina sedalne površine (spredaj in zadaj) je kljub različnim zunanjim meram enaka. To velja tudi za prostor za kolena v drugi vrsti, zatakne pa se pri prostoru za glavo. 175 centimetrov visoka oseba bo imela v DS4 nad glavo dva centimetra prostora, pri C4 pa šest.

Ob vseh meritvah smo upoštevali dejstvo, da je C4 lahko "polnopravno" družinsko vozilo, DS4 pa bodo kupovali predvsem zares mladi in tisti starejši, ki radi sedijo malce višje in zadnje klopi ne bodo pogosto uporabljali.

Ne spreglejte