Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2007,
10.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2007, 10.26

7 let, 12 mesecev

Citroen C4 picasso 1,8i 16V

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
C4 picasso bo nedvomno všeč tistim, ki cenijo vožnjo v prostornem avtomobilu, a jih škatlasta oblika nekaterih enoprostorcev odbija.

Drugega petsedežnega C4 picassoja, ki je bil deležen vseh muh uredništva, ni poganjal dizelski agregat, ampak bencinar. Ker so ti v enoprostorcih približno tako pogosti kot rdeče mušnice na domačih jedilnikih, smo z velikim zanimanjem avtomobil vzeli pod drobnogled. In povedati je treba, da nas je motor pozitivno presenetil, pravzaprav se je izkazal za dobro alternativo dizlom.

Zunanjost, notranjost

C4 picasso bo nedvomno všeč tistim, ki cenijo vožnjo v prostornem avtomobilu, a jih škatlasta oblika nekaterih enoprostorcev odbija. To za "ceštirico" ne velja, ta avtomobil je prav simpatičen pa tudi notranjost je z velikimi merilniki (pri katerih lahko celo izbiramo ton barve) zelo "funky". Sedeži besede bočni oprijem skorajda ne poznajo, so pa zelo udobni, prostora je tudi dovolj, zato se žena in otroci niti na daljši vožnji ne bodo pritoževali.

Vozne lastnosti

C4 picasso ne bo navdušil tistih z dinamičnim karakterjem, bo pa všeč vsem tistim, ki svojo zadnjico radi prevažajo v udobju. Vzmetenje je zelo mehko, volan povsem lahkoten, plus za udobje pa lahko namenimo še ročni zavori, ki samodejno popusti ko želimo speljati. V hitrih zavojih se picasso precej nagiba in niti ne spodbuja dinamične vožnje, odlično pa se počuti pri umirjeni vožnji, kjer se več kot uspešno spopada z blaženjem tresljajev na slabih cestah.

Zmogljivosti, poraba

Tokrat se je v testnem picassoju vrtel 1,8-litrski bencinski agregat, ki predstavlja dobro alternativo v enoprostorcih vse pogostejšim dizlom. Stroju s 125 konjskimi močmi priganjanje v visoke vrtljaje sicer ne diši preveč, se pa zato več kot zadovoljivo obnese že pri nižjih in ponuja dovolj navora, da je voznik s prestavljanjem lahko malo len. Tudi testna poraba goriva z 9,3 litra na sto prevoženih kilometrov je povsem pričakovana, pa čeprav bi ob tem podatku lastniki dizlov le zmajali z glavo.

Cena, tekmeci

Spisek konkurentov je v tem segmentu precej krajši, kot, če bi pogledali razred višje. Ko izbor omejimo še naprej, na enoprostorce, ki razvajajo predvsem z udobjem, se v misli prikrade pravzaprav le še renault scenic. Tisti, ki jim je picassojeva velikost ustrezna, želeli pa bi se voziti v bolj "športnem" enoprostorcu pa lahko pogledajo proti corolli verso, C-maxu, altei ali touranu. Velja pa pohvaliti, da je v paketu confort opreme več kot dovolj - klimatska naprava je denimo štiripodročna, vetrobransko steklo atermično, avtoradio pa predvaja mp3-je.

Ne spreglejte