Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sobota,
1. 12. 2007,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2007, 16.05

8 let

BMW 320i

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tale tristodvajsetica nas je ujela nepripravljene. Zakaj? Mirno lahko rečemo, da v tako umirjeno trojko še nismo sedli.

Popolnoma jasno je, da se za "bavarce" odločajo tisti, ki želijo, da bi bil njihov avtomobil mešanica prestiža in športnosti, a z razmerjem 70:30 v korist športnosti - še posebej, ko je govora o seriji 3. BMW to pač počne najbolje. Kljub naštetemu, pa nas je tale tristodvajsetica ujela nepripravljene. Zakaj? Mirno lahko rečemo, da v tako umirjeno trojko še nismo sedli.

Zunanjost, notranjost

Za to trojko se ljudje niso obračali, čeprav niti ni toliko drugačna od ostalih, obdarjenih z "mačo" platišči in pnevmatikami samozavestnejših dimenzij. Kar pa ne pomeni, da ju ta nebi pristajala. Zlata barva pomirja … In če s tega vidika gledamo tudi na pritajeno in nevsiljivo notranjost, ki jo poudarja les, pa tudi sicer v kabini ni najti kakšnih "razburljivejših" materialov, vse skupaj dobi smisel. Sedeži so oblečeni v klasično tkanino, vse skupaj pušča vtis zadržanosti. Kljub temu so osnovni dejavniki, ki smo jih vajeni v BMW-jih in, ki so pogoj za dobro počutje še kako prisotni. Za idealno namestitev za volanom nisem porabil več kot 5 sekund, kar je posledica odlične ergonomije. Počutje nasploh je vzorno, čeprav umirjeno in gosposko, kar je malce nenavadno za serijo 3 Trojka za starejšega gospoda pač ...

Vozne lastnosti

... Res, zaradi voznih lastnosti. Z "Zlatkom" sva se na cesti dobro ujela. Poudarjena vozna dinamika je vendarle BMW-jev zaščitni znak, ki po zaslugi zvestobe zadnjemu pogonu in čvrsto nastavljenega vzmetenja ni izostal. Prav med vožnjo je na plan kdaj pa kdaj pogledal (pre)dobro skriti športni karakter avtomobila, vendar avto sam od sebe prej nagovarja k umirjenemu slogu vožnje.

Zmogljivosti, poraba

Stopetdesetkonjski agregat igra vidno vlogo pri umirjanju tega avtomobila. Voznik je bolje nagrajen z zadostno mero navora skozi vse območje vrtljajev, kot z divjim iskanjem rdečega polja, čeprav tudi to zna. Odnašanje zadka je rezervirano za močnejše različice, tiste s šestvaljniki v nosu. Poraba se je prav zaradi relativno "skromne" konjenice ustalila na meji skromnosti, saj je znašala 10,2 litra.

Cena, tekmeci

Mercedes C, audi A4, lexus IS, alfa 159, volvo S40 in saab 9-3 pridejo na misel tistim, ki prisegajo na premium limuzine srednjega razreda. Kdor med temi primerki išče tistega z najbolj športnim karakterjem, se ponavadi najdlje mudi na BMW-jevi spletni strani. A tokrat je bila športnost enakovredna umirjenosti, kar pomeni, da sta C in trojka ne več vsak sebi, ampak precej skupaj.

Ne spreglejte