Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2009,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 24. 9. 2009, 11.57

8 let

Aprilia sportcity cube 300

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tristokubični sportcity je odličen kompromis med majhnim mestnim in velikim maksi skuterjem. Zmogljiv, lahkoten, mestni pa vendar tudi "maksijevsko" uporaben.


Generacijska rast

Svojega predhodnika je sportcity prerasel le za malenkost. Pa vendar se v teh detajlih skrivajo ključne razlike. Največja razlika je pravzaprav eno šilce večji pogonski agregat, ki z elektronskim vbrizgom goriva zagotavlja dovolj velike zmogljivosti in dovolj majhno porabo goriva. Sportcity cube 300 tako zmore še malenkost več kot 130 km/h, kar je dovolj za vožnjo tudi po avtocesti, obenem pa poraba ne preseže štiri litre na sto kilometrov.

Je maksi skuter, ni maksi skuter

Petnajstpalčna kolesa, dovolj prostora za velikega voznika in za sopotnika, relativno zmogljiv tristokubični agregat pričajo, da gre za maksiskuter, ki ga lahko uprabljamo tudi na zavitih cestah daleč od mestnih jeder. Toda sportcity cube ima ob tem majne zunanje mere in majhno medosno razdaljo, kar zagotavlja okretnost in lahkotnost, kot smo jo navajeni od majnih skuterjev za drenjanje po mestnih središčih.

Vozniški kompromis

Odličen kompromis majhnosti z velikim motorjem in velikimi kolesi ima le eno slabost – malo odlagalnega prostora. Pod krmilom je prostor le za telefon ali dokumente, pod sedežem pa je ravno dovolj prostora za odprto čelado. Zato ima skuter prtljažni prostor, na katerega lahko namestimo kovček. Prostorsko praktičnost pa dopolni ravno dno, na katerega lahko odložimo torbo in jo pritrdimo na kavelj. Čeprav konstrukcija z ravnim dnom seveda vzame nekaj togosti, majhna medosna razdalja pa zahteva spuščanje pogleda na armaturko.

Dobre vozne lastnosti

Kljub ravnemu dnu ima ob pomoči velikih koles ta skuter dovolj prepričlive vozne lastnosti, da bomo uživali tudi na ovinkasti cesti. Šele pri poštenem priganjanju v hitrih ovinkih opazimo skutersko zasnovo. A priganjanje v ovinke tako ni namen tega dvokolesnika, zato bomo bolj cenili praktičnost ravnega dna in vetrne zaščite nog. Pri tem pomaga tudi kvaliteten sedež, ki omogoča daljša križarjenja dveh potnikov.

Ne spreglejte