Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
23. 1. 2014,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 23. 1. 2014, 14.06

8 let

Ferrari ponuja orodje za izboljšanje vozniških spretnosti

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ferrari je v serijskih modelih F12 berlinetta , 458 speciale in laferrari kupcem ponudil napredno orodje za izboljšanje vozniških spretnosti. Gre za telemetrijo F1, ki omogoča podrobno analizo vožnje.

Enaka podatkovna podpora, kot jo imata Fernando Alonso in Kimi Räikkönen

Pri Ferrariju si kupci zgoraj omenjenih modelov po novem lahko naročijo podatkovni sistem telemetrija F1, ki med vožnjo v realnem času spremlja vse ključne vozniške parametre, zmogljivosti in delovanje avtomobila ter omogoča popolno, večplastno analizo vožnje. Sistem snema in beleži več vozniških sej na določenem dirkališču ali pa določenem, večkrat prevoženem odseku ceste. Sproti zajeti podatki, tisti ključni, kot so na primer doseženi časi kroga na dirkališču, pojemki in pospeški, točke zaviranja, položaj vozila na vstopih in izstopih iz zavojev itd., se prikazujejo na osrednjem podatkovnem zaslonu v sklopu merilnikov.

Pri Ferrariju poudarjajo, da gre pri tem telemetrijskem orodju za povsem enako tehnično-podatkovno podporo, kot sta jo na stezi deležna dirkača Ferrarijevega moštva F1 Fernando Alonso in Kimi Räikkönen.

Podatkovna podpora za izboljšanje vozniških spretnosti

Telemetrija F1 s sprotnim podatkovnim beleženjem številnih parametrov, ki vključujejo tudi voznikove odzive na volanu, zavorah, menjalniku in pedalu za plin, seveda ponuja izredno natančen vpogled v slog vožnje in dejanski odstotek izkoristka vseh potencialov, ki jih avtomobil ponuja.

S tem orodjem želi Ferrari kupcem ponuditi možnost, da na podlagi sprotne in poznejše, natančnejše analize še izboljšajo svoje vozniške spretnosti. V Maranellu poudarjajo, da bodo z uporabo te telemetrije vozniki dejansko lahko odpravili morebitne vozniške napake in še izboljšali svojo vožnjo. Ustrezno vozniško znanje je seveda pogoj, da lastnik ferrarija za volanom res lahko užije vse prednosti in zmogljivosti, ki mu jih ta vrhunska tehnika lahko ponudi.

Za še podrobnejšo analizo je aplikacija telemetrija F1 združljiva še z visokoločljivostno kamero, ki zajetim podatkom doda vizualno komponento, kar omogoča še natančnejšo in hitreje predstavljivo analizo.

Ne spreglejte