Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
4. 3. 2014,
22.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2014, 22.52

8 let

Ženevske lepotice: ob globokem dekolteju in dolgih nogah je avto videti drugače (foto)

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadeva je preprosta. Brhke lepotice na salon prinesejo moč prvinskega nagona. Zaradi njih je tudi nizkocenovni avtomobil lahko enako zanimiv kot superšportnik za milijon evrov. Spektakla brez njih ni.

Kreacija narave spodbudi domišljijo

Priznamo, tudi nam se je že kdaj zgodilo, vsaj za trenutek, da nam je čuten pogled skrivnostnih rjavih ali pa nebeško modrih oči lepotice popolnih mer z močjo biturbo stroja začel polniti domišljijo ob avtomobilu, za katerega smo bili prepričani, da ni zanimiv.

Ko roka, katere zgledno urejeni nohti, ki žarijo v enakem barvnem tonu kot površina pločevine, z obraza nežno odmakne dolg koder in razkrije rahlo priprte, polne ustnice, se oglasijo drugačna čustva. Taka, ki očem naredijo preprosto nevidno marsikatero napako tovarne. Da, to je tisti klic, prvinski nagon, brez katerega tak spektakel pač preprosto ne more.

Narava vsekakor ima svojo moč in trženjski guruji avtomobilskih velikanov se tega zelo dobro zavedajo. Razstavni prostor je lahko še tako razkošen in osvetlitev naravnost prvovrstna, pa vse skupaj ne pride do izraza, če se po bokih avtomobilov ne preliva nežen odsev narave. Ko senca dolgih nog pade na motorni pokrov, ko usnjeni sedež objame, no ja, saj veste kaj, sprožilci digitalnih naprav za zajem slike preprosto ponorijo. Predstavniki za stike za javnostmi se takrat zadovoljno muzajo, saj vedo, da so tam zunaj dobili svoj prostor. Motiv, zapisan na spominski kartici, je preprosto preveč privlačen, da bi avtor to zadržal zase. Kar morda ni uspelo oblikovalcu, inženirju, je pač uspelo naravi, tako to gre.

Ob njej so na široko odprte celo nove poti …

Ob čudoviti dami je torej vsak avtomobil vsaj toliko zanimiv, da za nekaj ključnih trenutkov pritegne pogled in vsaj malce omehča tudi tistega najbolj kritičnega opazovalca. Nasmeh eksotične lepotice oblečene v elegantno, skoraj prosojno tančico, ki tako očitno poudari tiste linije, ki jih oblikovalcem v avtomobilskem stoletju še ni uspelo prenesti na karoserijo, torej tudi avtomobilu, ki bi v vrtincu sijoče pločevine ostal upravičeno ali neupravičeno spregledan, zagotovi pozornost.

Moč naravne lepote se na takem salonu najbolj opazi, ko se možakarji, ki so še pred nekaj minutami izbirčno obračali v smeri avtomobilskih eksotov, kar naenkrat nagnetejo pred povsem ljudskim avtomobilom.

Pokroviteljska izmenjava fotoaparatov, padajo tudi tako imenovani selfiji, samoportreti, ki le nekaj sekund potem že romajo na virtualne zidove osebnih profilov. Smešno, kajne, ko človek, zagledan v svojo garažo, vredno nekaj milijonov evrov, na Twitterju objavi avtoportret z brhko lepotico. Takrat ga kar naenkrat ne moti več dejstvo, da ob njej stoji še mali mestni avtomobil z logotipom znamke iz evropskega vzhoda.

Tako se avtomobilski "vsiljivec" z njeno pomočjo prav spretno prebije v visoko avtomobilsko družbo, med astone, porscheje, ferrarije …

Že dolgo se zavedamo, da si one zaslužijo svoj poklon

Prav zaradi vseh zgoraj naštetih dejstev vam to vplivno moč narave vsako leto predstavljamo posebej, ker nočemo, da po tej plati sodite avtomobile, ob katerih stojijo dame. Čustva so pač čustva, to vemo vsi. Ne gre za poceni klike.

Po svoje gre za naš poklon njim, ki tak spektakel naredijo čuten, bolj naraven in konec koncev veliko lepši. Dvanajst ali 14 ur stati v visokih petkah v soju žarometov zahteva železno voljo, dobro kondicijo in konjske živce.

Hvala, dame, ker z nami delite nasmehe. Najlepše med njimi, dragi bralci in bralke, pa zato tudi letos spet delimo z vami. Oglejte si torej edino vsebino iz ženevskega salona, v kateri so avtomobili postranska stvar.

Ne spreglejte