Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
8.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Ljubljana promet promet obvoznica

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 8.57

6 let, 6 mesecev

Zjutraj pred 8. uro proti središču Ljubljane brez večjih zastojev

Prometno jutro v Ljubljani: kje proti središču največ in kje najmanj prometa?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
promet ljubljana

Danes zjutraj so bile v Ljubljani prometno najbolj obremenjene vpadnice z vzhodne obvoznice, na delu severne obvoznice z vzdrževalnimi deli za zdaj brez daljših zastojev. Proti središču najmanj obremenjeni Ižanska in Štajerska cesta.


Večja gostota prometa z zastoji:

  • Tržaška cesta
  • Celovška cesta
  • Dunajska cesta
  • Večna pot proti Celovški cesti (po 8. uri)
  • Litijska cesta (po 8. uri)

Manj prometa, manj zastojev:

  • Ižanska cesta (Rudnik proti središču mesta)
  • Dolenjska cesta
  • Štajerska cesta (Tomačevo proti Žalam)

Na odseku ljubljanske severne obvoznice, kjer so se začela trimesečna vzdrževalna dela, so bili vozniki danes zjutraj še disciplinirani in daljših zastojev ni bilo. | Foto: Na odseku ljubljanske severne obvoznice, kjer so se začela trimesečna vzdrževalna dela, so bili vozniki danes zjutraj še disciplinirani in daljših zastojev ni bilo.

Ponedeljkovo jutro, dež, vzdrževalna dela …

Ponedeljkova jutra so v Ljubljani v času prometne konice – še toliko bolj v primeru slabega vremena ali začetka trimesečnih vzdrževalnih del na ljubljanski obvoznici – za voznike stresna. Pogosti so zastoji na glavnih vpadnicah proti središču mesta, na obvoznici se vsako jutro gnete več tisoč osebnih avtomobilov, kombijev in tovornjakov.

 

Pred osmo uro pretirane gneče z zastoji v Ljubljani še ni bilo

Zaradi napovedanega začetka vzdrževalnih del na obvoznici v Ljubljani, ta so se sicer začela že v soboto, je danes marsikdo proti službi krenil prej kot ponavadi. Kdor se je v Ljubljano pripeljal pred osmo uro zjutraj, na večjo gnečo v primerjavi z drugimi dnevi ni naletel. Tudi na območju preurejanja severne obvoznice je promet tekel dokaj tekoče in brez zastojev.

Tudi nekatere sicer pogosto obremenjene vpadnice so bile takrat še prometno dokaj neobremenjene. Na Večni poti, ki z Brda pelje proti Celovški cesti, zjutraj ni bilo nikakršne gneče. Tam so začeli zastoji nastajati šele po osmi uri zjutraj. Precej manj prometa je bilo tudi danes na dvopasovni vpadnici iz krožišča Tomačevo proti Žalam.

Zgodnji prihod v Ljubljano se obrestuje, saj so številne vpadnice po 7. uri še precej manj obremenjene. (foto: PIC) | Foto: Zgodnji prihod v Ljubljano se obrestuje, saj so številne vpadnice po 7. uri še precej manj obremenjene. (foto: PIC)

Mnogi vozniki se v primeru slabega vremena in napovedanih zastojev na cesto odpravijo prej. Ste tudi vi med njimi? | Foto: Mnogi vozniki se v primeru slabega vremena in napovedanih zastojev na cesto odpravijo prej. Ste tudi vi med njimi?

Največ gneče na vzhodni obvoznici, zapirali so tudi predor Golovec

Najbolj obremenjene ceste današnjega jutra? Že tradicionalno so bili zastoji na Tržaški (smer Primorske) in Celovški cesti (smer Gorenjske), veliko gneče je bilo na vzhodni strani Ljubljane. Tam bo naslednje tri mesece potekal tudi ves tranzitni tovorni promet, marsikdo si je vzhodno obvoznico izbral tudi za izogibanje severni obvoznici.

Po osmi uri so na vzhodni obvoznici tako že nastajali zastoji, najbolj obremenjena vpadnica iz te strani je bila Litijska cesta. V smeri proti Malencam so občasno tudi zapirali predor Golovec.

Med vpadnicami z manjšo gostoto prometa omenimo še cesto iz Rudnika in tudi Dolenjsko cesto.

Na cesti do štiri tisoč vozil na uro

Tudi po številu vozil je bila danes zjutraj v Ljubljani najbolj obremenjena vzhodna obvoznica. Med Malencami in izvozom za Litijsko cesto je tako vozilo od tri do štiri tisoč vozil na uro, mimo Tomačevega okrog dva tisoč vozil. 

Pred 8. uro zjutraj ni bilo gneče niti na Večni poti, ki z Brda pelje proti Celovški cesti. | Foto: Pred 8. uro zjutraj ni bilo gneče niti na Večni poti, ki z Brda pelje proti Celovški cesti.

Ne spreglejte