Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2016,
7.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Mercedes-Benz Smart Športni Avtomoto Varna vožnja Tehno Avtomoto

Nedelja, 4. 9. 2016, 7.39

6 let, 6 mesecev

Mercedes-benz star experience v Sloveniji

Blišč in grmenje na Vranskem: za milijon in pol evrov avtomobilov z zvezdo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Mercedes-benz Star Experience v Sloveniji AMG | Foto Vinko Kernc

Foto: Vinko Kernc

Že sedmič je Mercedesov konvoj star experience vozil obiskal Slovenijo, tokrat s še bogatejšo (in dražjo) paleto vozil. Prvič so z njim pri nas tudi tisti zares najdražji atleti iz selekcije AMG in kolekcija smartov. Gre za šov tehnike, zmogljivosti in zvezdniškega avtomobilskega blišča.

Slovenski kupci lahko preskusijo modele, ki jih zastopnik nima v salonu

Mercedes-benz Star Experience v Sloveniji AMG | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc Za slovenskega zastopnika vozil mercedes-benz in smart je to najpomembnejši dogodek v letu. Zaradi njega lahko potencialnim kupcem, torej zdajšnjim lastnikom vozil obeh znamk in morebitnim kupcem, ki so sicer lastniki drugih znamk, ponudijo v preskus nove modele, predvsem tiste dražje in najbolj prestižne.

Tu lahko njihove stranke vidijo in preskusijo ter se pobliže seznanijo z nekaterimi pomembnimi novimi sistemi (varnost in udobje) modelov, ki jih slovenski zastopnik nima v svoji floti.

Na tokratnem dogodku, ki traja že drugi dan (sobota in nedelja), pričakujejo skupaj okoli 250 vabljenih strank.

Mercedes-benz GT S AMG: V8, štirje litri, 650 njutonmetrov, 375 kilovatov, grmenje iz izpuha. | Foto: Vinko Kernc Mercedes-benz GT S AMG: V8, štirje litri, 650 njutonmetrov, 375 kilovatov, grmenje iz izpuha. Foto: Vinko Kernc

Prvič v Sloveniji: mercedes-benz GLC coupé in C cabriolet

Mercedes-benz Star Experience v Sloveniji AMG | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc Posebnost slovenskega dela dogodka star experience je statična predstavitev dveh modelov, ki bosta na naš trg prišla pozneje. GLC coupé bo na voljo že konec septembra, za C cabriolet pa začetek prodaje še ni znan.

Osrednje teme tokratnega dogodka so novi razred E, sanjski avtomobili (bogata kolekcija AMG, vključno z GT in GT S AMG, zadnji zmore 510 'konj'!), novi asistenčni sistemi in kolekcija smartov – zanjo je poleg voženj pripravljen tudi poseben kotiček smart.

Dogodek se bo tudi tokrat odvijal na Vranskem.

Mercedes-benz GLC coupé: slovenska predpremiera, naprodaj pa bo konec septembra. | Foto: Vinko Kernc Mercedes-benz GLC coupé: slovenska predpremiera, naprodaj pa bo konec septembra. Foto: Vinko Kernc

Šest tovornjakov, trije sprinterji in 17 ljudi

Karavana star experience je že dobro desetletje Daimlerjeva oziroma Mercedesova stalnica (v Sloveniji je, kot rečeno, že sedmič), vsako poletje pa kroži po državah srednje Evrope; Slovenija je letos za Madžarsko druga država, kjer se je ustavil star experience, vsega skupaj pa so na poti okoli osem tednov.

Karavana je sestavljena iz treh tovornjakov za opremo, treh tovornjakov za vozila, treh dostavnikov sprinterjev s prikolicami (tudi za opremo) in 17 ljudi, ki so zadolženi za nemoten potek prireditve. Ekipa, ki je zadolžena za postavitev, to počne skupaj 14 ur. | Foto: Vinko Kernc Karavana je sestavljena iz treh tovornjakov za opremo, treh tovornjakov za vozila, treh dostavnikov sprinterjev s prikolicami (tudi za opremo) in 17 ljudi, ki so zadolženi za nemoten potek prireditve. Ekipa, ki je zadolžena za postavitev, to počne skupaj 14 ur. Foto: Vinko Kernc

Milijon in pol evrov vredna flota, od tega jih zajeten del gromko grmi

Mercedes-benz Star Experience v Sloveniji AMG | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc Natančnega izračuna ni, okvirna vrednost vseh vozil mercedes-benz in smart pa znaša okoli milijon in pol evrov. Zanimivo je, da še ni prišlo do nobene nesreče v prometu ali na dogodku, niti ni bilo drugih nevšečnosti, kot so kraje in podobno.

Da ne pride do nesreče na poligonu ali zunaj njega, poskrbi izurjena ekipa specialistov, ki med drugim izrecno prepoveduje izklapljanje stabilizacijskega ESP med vožnjo.

In čeprav je del dogodka namenjen tudi precej hitri vožnji (AMG!), je adrenalina vseeno dovolj – tako zaradi hitrosti vožnje kot zaradi gromkega grmenja njihovih športnih modelov.

Stabilizacijski ESP: stari znanec, a najnovejša generacija v veliki meri pomaga pri izogibanju oviram. Ključen pa je še vedno voznik. | Foto: Vinko Kernc Stabilizacijski ESP: stari znanec, a najnovejša generacija v veliki meri pomaga pri izogibanju oviram. Ključen pa je še vedno voznik. Foto: Vinko Kernc

Letos se je karavani prvič pridružila tudi kolekcija smartov. Njej je namenjen tudi poseben kotiček. | Foto: Vinko Kernc Letos se je karavani prvič pridružila tudi kolekcija smartov. Njej je namenjen tudi poseben kotiček. Foto: Vinko Kernc

Sistemi za zaviranje v sili: delujejo s pomočjo kamere in radarjev (skupaj so lahko tudi štirje!) in zmanjšujejo hitrost pri trčenju ali celo preprečujejo trčenje. | Foto: Vinko Kernc Sistemi za zaviranje v sili: delujejo s pomočjo kamere in radarjev (skupaj so lahko tudi štirje!) in zmanjšujejo hitrost pri trčenju ali celo preprečujejo trčenje. Foto: Vinko Kernc

Ne spreglejte