Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
10.27

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Ford in Sportida

Natisni članek

advertorial fiesta alpinci VS. nordijci Ford

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 10.27

2 meseca

Avtomobilski betli s slovenskimi zimskimi junaki

Alpinci vs. nordijci: dve dami za volanom fieste v glasbeno leto 1976

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Ford in Sportida

Alpinci, fantje so v prvem Fordovem betlu s slovenskimi zimskimi junaki v novem S-MAXu veliko bolje bočno parkirali kot nordijci in povedli z 1:0. V simpatično, a tehnološko nadarjeno fiesto pa sta tokrat sedli dekleti. Alpska smučarka Ana Bucik in skakalka Špela Rogelj sta ugotavljali naslove in izvajalce glasbenih hitov iz sedemdesetih let, ko so pri modrem ovalu na cesto poslali prvo generacijo fieste.

Alpinci vs. nordijci – 2. bitka: kdo bolje pozna hite iz sedemdesetih?

O tokratnih športnicah za volanom Fordove urbane atletinje Fieste

Alpnici VS. nordijci - Ford advertorial | Foto: Sportida Foto: Sportida Alpinka

Ana Bucik (alpska smučarka)


Rojena: 21. julij 1993
Klub: SK Gorica
Prebivališče: Nova Gorica
Najljubša disciplina: slalom

Največji uspehi:
Enkrat 7. mesto na tekmi za svetovni pokal – slalom (Maribor)
Dvakrat 11. mesto na tekmi za svetovni pokal – slalom ( Zagreb in Flachau)
Zlata medalja na mladinskem SP 2012 (ekipno)

Preizkusite Fordove modele in se prepričajte, zakaj so to avtomobili stoterih talentov in dinamičnega zančaja, ki se z opremo in tehnologijo znajo prilagoditi vsakemu vozniku.

Alpnici VS. nordijci - Ford advertorial | Foto: Sportida Foto: Sportida Nordijka

Špela Rogelj (smučarska skakalka)


Rojena: 8. november 1994
Klub: SSK Ilirija
Prebivališče: Ljubljana

Največji uspehi:
Zmaga na tekmi za svetovni pokal (Lillehammer – 2014)
Štirikrat 3. mesto na tekmi za svetovni pokal (trikrat v sezoni 2014/15, enkrat v sezoni 2015/16)
Zlata medalja na mladinskem SP 2013 (ekipno)
Dvakrat srebrna medalja na mladinskem SP (2011 – posamično, 2014 – ekipno)
Bronasta medalja na mladinskem SP 2012 (ekipno)

Fiesta "fura" sceno že štiri desetletja ...

Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s pomočjo klica v sili. | Foto: Klemen Korenjak Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s pomočjo klica v sili. Foto: Klemen Korenjak

S sistemom SYNC lahko za volanom fieste izbirate skladbe z USB ključa, predvajalnika MP3/iPod® ali jih predvajate s svojega mobilnika. Ta sistem se med drugim odzvia tudi na glasovne ukaze voznika, ki lahko tako upravlja in sprejema klice varenje, saj ima roke na volanu in pogled na cesti.  | Foto: Klemen Korenjak S sistemom SYNC lahko za volanom fieste izbirate skladbe z USB ključa, predvajalnika MP3/iPod® ali jih predvajate s svojega mobilnika. Ta sistem se med drugim odzvia tudi na glasovne ukaze voznika, ki lahko tako upravlja in sprejema klice varenje, saj ima roke na volanu in pogled na cesti. Foto: Klemen Korenjak Fiesta je ikona avtomobilskega sveta. Od samega začetka od leta 1976 naprej ima kljub kompaktnim dimenzijam veliko vlogo pri osebni mobilnosti mnogih generacij. Ford Fiesta ima v razredu kompaktnih avtomobilov torej prav poseben, dinamični karakter, ki združuje sodobno obliko in vrhunsko tehnologijo.

In vsaka lastnost tega avtomobila polnega življenja je podrejena enemu cilju: užiti vožnjo in kar najbolje izkoristiti dan. Ta avtomobil je s celo vrsto inovativnih tehnologij zmožen v vsakem kilometru poskrbeti, da bo vožnja varna, udobna, zanimiva in zabavna. In Fiesta se razume na modo: 12 barvnih odtenkov zna ponuditi, pa ambientalno osvetlitev notranjosti. Fiesta ima precej pripomočkov, ki vožnjo naredijo udobnejšo in bolj sproščeno.

Najsodobnejši Sonyjev radio DAB/CD-sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje osem vrhunskih zvočnikov. Poleg tega, da lahko z njim med vožnjo predvajate svojo najljubšo glasbo, prikazuje tudi informacije o skladbi, ki se predvaja. Odvisno od izbrane različice lahko sistem celo prikaže naslove zadnjih novic. | Foto: Najsodobnejši Sonyjev radio DAB/CD-sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje osem vrhunskih zvočnikov. Poleg tega, da lahko z njim med vožnjo predvajate svojo najljubšo glasbo, prikazuje tudi informacije o skladbi, ki se predvaja. Odvisno od izbrane različice lahko sistem celo prikaže naslove zadnjih novic. Fiesta je avtomobil prilagodljivega sloga, vozniške domišljije in kot taka vselej presenetiti.

Eno takih presenečenj je nedvomno sila zanimiva in bogata, a hkrati dostopna oprema STYLE, ki na na slovenske ceste prinaša povsem svoj stil vozniškega uživanja in udobja. Ford Fiesta STYLE ima kaj ponuditi in vključuje klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature, Ford SYNC avdio sistem z Bluetooth funkcijo in funkcijo klica v sili, prednje meglenke, 15 palčna platišča iz lahke zlitine, My Key sistem in ostalo priročno opremo. Piko na i taka Fiesta STYLE postavlja še z 250 evri na bonu za nakup Fordove originalne dodatne opreme ali zimskih gum.

Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s pomočjo klica v sili.  | Foto: Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s pomočjo klica v sili.

Ali ste vedeli ...

Revolucionarni 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini le 99 g/km. | Foto: Revolucionarni 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini le 99 g/km. ... da ima elegantna in tehnološko napredna Ford Fiesta za seboj lepo zbirko uglednih nagrad? Z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost si je z vrhunskim videzom ter izjemno varčnostjo pridobila naziv Svetovni ženski avto leta 2013. Poleg tega naziva Mednarodni motor leta 2012, 2013, 2014, 2015 in tudi 2016 za 1.0 EcoBoost motor le še potrjuje dejstvo, kako odličen motor so naredili pri Fordu. V Evropi se po prodajnih rezultatih dvakrat zapored uvrstila na prvo mesto. Na prestižnem izboru  What car? Awards 2014, je osvojila prvo mesto v kategoriji najboljšega majhnega avtomobila. Fiesta ST pa se lahko pohvali z nagrado najboljšega malega športnega avtomobila leta 2014.

... da z inovativno tehnologijo MyKey omogoča, da denimo starši svojim mladim voznikom določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema, če želite. Ford MyKey®, ki je oblikovan, da vam omogoči brezskrbno izposojo avtomobila prijatelju ali družinskemu članu, je preprost za uporabo. Samo vstavite ključ, zaženete avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ: Ford MyKey®. "Skrbniški" ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

Priročno oblikovana notranjost vas povezuje s funkcijami, ki naredijo življenje lažje, bolj sproščeno, udobno in prijetno.  | Foto: Priročno oblikovana notranjost vas povezuje s funkcijami, ki naredijo življenje lažje, bolj sproščeno, udobno in prijetno. ... da ima tudi sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah. Še pomembnejši pa je njen elektronski stabilizacijski nadzor (ESC). Ta nenehno spremlja stabilnost vozila, Če zazna, da nenadzorovano skrenete s smeri ali začnete drseti, samodejno popravi vašo lego na cesti in stabilizira vozilo. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

... da naslednja generacija Ford Fieste – tehnološko najbolj naprednega majhnega avtomobila na svetu – prihaja v razširjeni paleti izvedb? To sestavljajo prestižna izvedba Vignale, športna ST-Line in elegantna Titanium ter mestni terenec Active. Ta nova Fiesta bo prvi Ford z zaznavanjem pešcev, ki lahko prepreči trčenja ponoči. Aktivna pomoč pri parkiranju z zaviranjem prepreči počasne trke pri prostoročnem parkiranju.

Junija na slovenske ceste prihaja nova generacija Fieste

Pri Fordu si z uporabniki delijo strast do Fieste. Zato so lahko ljubek, zabaven in športen značaj tega legendarnega majhnega avtomobila nadgradili na naslednjo raven, saj prihaja nova generacija z zagotovili največje izbire različic doslej, vsaka pa bo imela drugačno osebnost. | Foto: Ford Pri Fordu si z uporabniki delijo strast do Fieste. Zato so lahko ljubek, zabaven in športen značaj tega legendarnega majhnega avtomobila nadgradili na naslednjo raven, saj prihaja nova generacija z zagotovili največje izbire različic doslej, vsaka pa bo imela drugačno osebnost. Foto: Ford

Video: Fiestina romantična zgodba - vrnitev v prihodnost

Ne spreglejte