Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
10.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

kbm Uber Hrvaška Na dopustu UberBoat

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 10.27

6 let, 6 mesecev

UberBoat na Hrvaškem: najem gliserja za potepe med Splitom, Dubrovnikom in Hvarom

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

UberBoat Hrvaška | Foto Uber

Foto: Uber

Uber bo na Hrvaškem 26. junija vpeljal tudi storitev UberBoat, ki bo ponujala najem in prevoz z gliserjem med Splitom, Dubrovnikom in otokom Hvar.

Prek mobilne aplikacije po avtomobilu še najem čolna

Storitev prevoza s čolnom bo ameriška družba Uber, ki jo bolje poznamo kot aplikacijo za najem prevozov z avtomobili, na Hrvaškem vpeljala čez dva tedna, poroča Jutarnji List. Uporabniki Uberja bodo lahko prevoz s čolnom najeli v Splitu, Dubrovniku in na otoku Hvar. Na voljo bodo čolni, ki lahko sprejmejo do osem ljudi, na večjem čolnu pa je prostora za največ 12 potnikov. Tako kot pri avtomobilu bo uporabnik skupaj s čolnom najel tudi upravitelja, torej kapitana skupaj z mornarjem.

Kakšne bodo cene?

Cena za prevoz od Splita do Hvara (ali v nasprotno smer) bo znašala 2.600 kun oziroma 350 evrov. Pri večjem čolnu znaša cena 3.330 kun oziroma 445 evrov. Cena je fiksna za ves čoln, torej za največ osem oseb. Cena za posameznika bi torej znašala okrog 40 evrov.

Video: Napovedni video Uberjeve storitve na Hrvaškem

 

Cena za posameznika bo odvisna od zasedenosti čolna, za nabor dovolj velikega števila oseb pa bo potreben čas, so za Slobodno Dalmacijo povedali nekateri lastniki družb za prevoze s čolni. Uber, ki je imel na Hrvaškem spomladi okrog 1.500 prevoznikov z avtomobili, računa na njihovo sodelovanje. Dalmatinski časnik je povzel besede kapitanov z ladjami, da v cenovno politiko storitve še niso povsem prepričani.

Tako kot pri najemu avtomobila bodo uporabniki tudi čoln najeli prek mobilne aplikacije. | Foto: Reuters Tako kot pri najemu avtomobila bodo uporabniki tudi čoln najeli prek mobilne aplikacije. Foto: Reuters Poleg tega bo na voljo tudi poldnevni ali dnevni najem čolna. Začetna cena bo 330 kun (44,5 evra), nato pa še 29 kun (3,9 evra) za prevoženi kilometer in 2,6 kune (35 centov) za vsako minuto najema.

"Uber je imel že z avtomobili veliko uspeha v Dalmaciji. Z novo storitvijo bi radi pospešili hrvaški turizem, obiskovalcem pa ponudili novo možnost raziskovanja naše obale. Prepričan sem, da bomo storitev po Splitu in Dubrovniku širili še v druga mesta. Na primer v Zadar, Šibenik ali na Korčulo," je za Jutarnji List povedal Davor Tremac, direktor Uberja za jugovzhodno Evropo.

Ne spreglejte