Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
9.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

promet promet mejni prehodi

Nedelja, 27. 8. 2017, 9.05

6 let, 6 mesecev

Tudi zadnjo avgustovsko nedeljo gneča na cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Gneča na mejnem prehodu Obrežje | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Tudi zadnji avgustovski konec tedna zaznamuje gneča na številnih cestah po državi. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke že dopoldne začel nastajati zastoj, ki je trenutno dolg 2,5 kilometra. Povečane so tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško, zlasti pri vstopu v državo.

Po zadnjih podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so čakalne dobe na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja ter Sečovlje.

Najdlje je treba za vstop v Slovenijo čakati na Gruškovju, in sicer uro ter 15 minut. Z mejnih prehodov Sečovlje, Dragonja in Starod poročajo o približno enournem čakanju meje, z mejnih prehodov Sočerga, Jelšane in Obrežje pa o polurnem. Zastoji so tudi na Hrvaškem proti Sloveniji.

Zaradi zastoja pred predorom Karavanke na prometno-infomacijskem centru priporočajo voznikom, ki se odpravljajo proti Kranjski Gori, naj avtocesto zapustijo na izvozu Jesenice - vzhod.

Zastoji tudi proti morju

Medtem ko vračanje turistov domov povzroča gnečo na cestah proti notranjosti države in naprej proti severu Evrope, pa so se tudi danes mnogi odpravili proti morju. Zastoji so tako na ljubljanski zahodni obvoznici od Brda in razcepa Kozarje proti Brezovici ter tudi na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem proti Kopru. Pot se podaljša za 10 do 15 minut.

Prav tako so daljše čakalne dobe na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Na Sečovljah čakajo vozniki osebnih vozil za prestop meje eno uro, na Dragonji 30 minut, na Gruškovju pa 20 minut.

Zaradi prometne nesreče je trenutno na dolenjski avtocesti med pokritim vkopom Karteljevo in priključkom Mirna Peč proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Ne spreglejte