Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
8. 10. 2015,
5.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Volvo Tehno Avtomoto

Četrtek, 8. 10. 2015, 5.48

7 let, 12 mesecev

Volvo z naprednim simulatorjem po vzoru Porscheja in Ferrarija plemeniti vozniške užitke

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Švedi si želijo v novih modelih, med katerimi je na primer nova generacija premium limuzine S90, do popolnosti izpiliti vozne lastnosti, zato so si omislil tudi najbolj dovršen vozniški simulator.

Video: Z novim volvom S90 s hitrostjo preko 260 kilometrov na uro po virtualnem Nürburgringu

V simulatorju lahko v res zelo zgodnji fazi razvoja novega modela začnejo raziskovati stabilnost načrtovanega modela pri visokih hitrostih, uravnoteženost karoserije in nastavitve posameznih voznih programov, od blažilnikov do odzivnosti volana.

S pomočjo te tehnologije bodo končni izdelki zelo odzivni in vozniško prepričljivi s poudarkom na uživanju v vožnji.

Simulator omogoča sprotno spreminjanje različnih nastavitev, ki jih shranijo in tudi primerjajo med seboj glede na različne virtualne, elektronske testne podlage od steze Nordschleife iz Nürburgringa pa do skrivnih tovarniških testnih površin na Švedskem.

Volvo je veliko časa in denarja vložil v raziskave odličnosti vozniške izkušnje

"Danes predstavljamo prvo uradno testno vožnjo čisto novega volva S90. Za nami je torej najbolj dodelan in tehnološko najbolj dovršen vozniški simulator Vi-Grade. Na vsem svetu obstajata le še dva tovrstna simulatorja, eden je v Maranellu in drugi v Stuttgartu. Veliko časa in denarja smo vložili v razvoj Volvove vozniške izkušnje. Zaposlujemo najboljše inženirje ter uporabljamo najsodobnejšo in tehnično najbolj dovršeno tehnologijo, da bi zagotovili nekaj zares posebnega. S to tehnologijo lahko na testnih stezah z vsega sveta razvijamo in fino nastavljamo vozne lastnosti za kar najbolj prepričljivo vozniško izkušnjo, še preden začnemo graditi nove modele," je pomen uporabe te svojevrstne tehnične pridobitve v razvojnem oddelku Volva opisal Peter Mertens, podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj v Volvo Cars.

Pri tem je Peter Mertens poudaril, da bo ta simulator v prihodnje odigral pomembno vlogo pri razvoju vseh novih modelov znamke Volvo.

Ne spreglejte