Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
1. 2. 2017,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

Dieselgate Volkswagen

Sreda, 1. 2. 2017, 8.30

6 let, 6 mesecev

Volkswagnovi pravnici za eno leto službe kar 12 milijonov evrov?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Predčasen konec sodelovanja z nekdanjo nemško ustavno sodnico Christine Hohmann-Dennhardt bo Volkswagen očitno drago stal. V naslednjih treh letih ji bodo izplačali vsaj 12 milijonov evrov nadomestila, za zdaj še neuradno napovedujejo nemški mediji.

Pogodbo je imela sklenjeno do leta 2018. Del prejemkov je vezan tudi na predčasno prekinitev pogodbe z Daimlerjem. Ta znesek se je namreč obvezal pokriti Volkswagen, ko je jeseni leta 2015 Hohmann-Dennhardtovo še pred iztekom njene pogodbe z Daimlerjem zvabil v svoje vrste.   | Foto: Daimler Pogodbo je imela sklenjeno do leta 2018. Del prejemkov je vezan tudi na predčasno prekinitev pogodbe z Daimlerjem. Ta znesek se je namreč obvezal pokriti Volkswagen, ko je jeseni leta 2015 Hohmann-Dennhardtovo še pred iztekom njene pogodbe z Daimlerjem zvabil v svoje vrste. Foto: Daimler Volkswagen je pred dnevi tudi uradno postal največji proizvajalec avtomobilov na svetu. Prehiteli so Toyoto, ki je bila na vrhu od leta 2012, za japonskim avtomobilskim gigantom pa so na drugi strani precej zaostali z vidika dobička. Nemški koncern se ukvarja s slabše dobičkonosno osrednjo znamko Volkswagen, prav tako pa tudi z visokimi kaznimi iz naslova dizelske afere v ZDA.

Volkswagnu pobegnila pravna "čistilka" afere Dieselgate

Hohmann-Dennhardtova: Prejemam tisto, kar mi po pogodbi pripada

Nemške izdatke pa dvigajo tudi izplačila nekdanjim menedžerjem, kot je Martin Winterkorn, ki je upravičen do milijonskih pokojnin. Visoka bo očitno tudi cena za predčasen odhod iz koncerna nemške pravnice Christine Hohmann-Dennhardtove, ki je skrbela za pravno usklajevanje glede spoštovanja okoljskih predpisov. Nemka je v Volkswagen prišla kmalu po izbruhu dizelske afere, a v družbi ostala le dobro leto. S podjetjem se je razšla zaradi drugačnih pogledov na reševanje pravnih zadev.

Hohmann-Dennhardtova je upravičena do povračila vsaj 12 milijonov evrov, ta znesek pa bi lahko narasel vse do 15 milijonov evrov, poroča nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung. Po njihovih virih je pravnica upravičena tudi do Volkswagnove pokojnine v višini osem tisoč evrov na mesec.

Za Suddeutsche Zeitung je Nemka rekla, da od Volkswagna prejema tisto, kar ji po pogodbi pripada.

Ne spreglejte