Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Volkswagen golf

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 11.11

6 let, 6 mesecev

Volkswagen golf: cenovna enakost od prve do sedme generacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Volkswagen golf test | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Nemški proizvajalec vozil se že pospešeno pripravlja na lansiranje osme generacije, ki bo najavljena na začetku prihodnjega leta. Eden najpriljubljenejših evropskih modelov je skozi leta, sodeč po raziskavi VW Parts Vortex, ohranjal svojo osnovno ceno.

Pri VW Parts Vortex so naredili zanimiv izračun in ugotovili, da je kljub vsem spremembam po prilagoditvi inflacije cena skozi golfove generacije ostala razmeroma podobna. Golf je vedno stavil na tri stebre – do denarnice prijazno vzdrževanje, izboljšano kakovost in dobre vozne lastnosti. Zaradi teh elementov ni bil vedno najcenejša izbira, a so se kupci našli v zgoraj naštetih stvareh, ki so jim pri avtomobilu pomenile največ.

Ob upoštevanju inflacije je golf danes od prve generacije iz leta 1975 dražji le 5.000 dolarjev, kar je presenetljivo malo, če upoštevamo, da ima današnji model najnovejšo tehnologijo, da je bistveno bolj varen ter da ima na voljo široko paleto motorjev in paketov opreme.

Volkswagen Golf cena | Foto: VW Parts Vortex Foto: VW Parts Vortex

Novo, osmo generacijo bodo predstavili na začetku prihodnjega leta

Volkswagen se že pospešeno pripravlja na lansiranje osme generacije, ki bo na ceste zapeljala skoraj istočasno kot električna kombilimuzina I.D. Kot je potrdil Jurgen Stackman, vodja prodaje in marketinga ter član upravnega odbora pri Volkswagnu, bodo novega golfa predstavili na začetku prihodnjega leta, le nekaj tednov pred razkritjem modela I.D.

Zaradi prihoda električne družine bo golf ostal brez električne različice, poleg motorjev na notranje izgorevanje bo na voljo še kot priključni hibrid. Ob slovesu e-golfa bo praznino zapolnil ravno I.D., ki bo imel podobno ceno kot dizelsko gnana različica. Vsa vozila iz družine I.D bodo slonela na novi arhitekturi MEB, namenjeni izključno električnim vozilom.

Volkswagen I.D. bo predstavljen na začetku prihodnjega leta, nadomestil pa bo električnega e-golfa. | Foto: Volkswagen Volkswagen I.D. bo predstavljen na začetku prihodnjega leta, nadomestil pa bo električnega e-golfa. Foto: Volkswagen

Ne spreglejte