Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
30. 12. 2016,
6.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Natisni članek

Moja služba električni avtomobili Volkswagen

Petek, 30. 12. 2016, 6.43

6 let, 7 mesecev

Volkswagen išče več kot tisoč mladih IT-strokovnjakov, službe tudi v Münchnu

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Volkswagen se želi v prihodnjih letih aktivneje posvetiti digitalnim izzivom avtomobilske industrije in v ta namen išče več kot tisoč IT-strokovnjakov za razvoj novih sistemov, umetne inteligence, souporabe avtomobilov in samodejne vožnje.

Je to avtomobilska prihodnost tudi Volkswagna? Volanski obroč, ki se med vožnjo preprosto pospravi ... | Foto: Volkswagen Je to avtomobilska prihodnost tudi Volkswagna? Volanski obroč, ki se med vožnjo preprosto pospravi ... Foto: Volkswagen

Programerjem službe tudi v Münchnu

Največji evropski proizvajalec avtomobilov Volkswagen je letos ustanovil svojo trinajsto znamko koncerna. Ta ne bo proizvajala vozil, temveč razvijala nove sisteme rešitev mobilnosti in lastne souporabe avtomobilov ("car sharinga"). Tudi v ta namen zdaj Nemci iščejo nove strokovnjake s področja IT-tehnologije, ki jih bodo v prihodnjih treh letih zaposlili na lokacijah v Wolfsburgu, Berlinu in Münchnu.

Pri Volkswagnu tako iščejo vrhunske raziskovalce, a tudi programerje računalniških iger. Delo bo osredotočeno na rešitve na področju digitalizacije avtomobilov, samodejne vožnje, avtomobilske umetne inteligence, razvoja programske opreme in rešitev mobilnosti oziroma souporabe avtomobilov.

Volkswagen bo v prihodnjih treh letih na teh področjih zaposlil več kot tisoč novih ljudi, pol od teh jih bo delalo v Wolfsburgu.

Volkswagen je letos na avtomobilskem salonu v Parizu že predstavil študijo svojega povsem električnega avtomobila, ki bo na ceste predvidoma zapeljal leta 2020. | Foto: Gregor Pavšič Volkswagen je letos na avtomobilskem salonu v Parizu že predstavil študijo svojega povsem električnega avtomobila, ki bo na ceste predvidoma zapeljal leta 2020. Foto: Gregor Pavšič

Ko se bo volanski obroč skril v armaturno ploščo …

Volkswagen bo na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil študijo vozila prihodnosti, ki je že njihova druga povsem električna študija. Vozilo spominja na legendarnega bullija, poganjata pa ga dva električna motorja. V ospredju je prilagoditev samodejni vožnji v prihodnosti. Ko voznik pritisne logotip znamke na volanskem obroču, se ta pospravi v armaturno ploščo. Od takrat avtomobil vozi sam, notranjost vozila pa je prostornejša in prilagojena novi generaciji mobilnosti.

Ne spreglejte