Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
28. 4. 2017,
7.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Natisni članek

Volkswagen golf

Petek, 28. 4. 2017, 7.22

6 let, 6 mesecev

Volkswagen bo ključni motor za novega golfa pokazal na Dunaju

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Volkswagen bo na tehnološkem simpoziju na Dunaju izpostavil dva nova motorja, in sicer bencinski 1,5-litrski motor s funkcijo popolnega izklopa med "jadranjem" in novi litrski motor s pogonom na stisnjeni zemeljski plin.

Volkswagen tudi pri golfu širi ponudbo vse bolj priljubljenih bencinskih motorjev, ki je za zdaj še precej omejena. Sredi poletja bo golf že na voljo z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem TSI.  | Foto: Gregor Pavšič Volkswagen tudi pri golfu širi ponudbo vse bolj priljubljenih bencinskih motorjev, ki je za zdaj še precej omejena. Sredi poletja bo golf že na voljo z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem TSI. Foto: Gregor Pavšič

Z golfom z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem TSI smo se že vozili

Test: Za koliko denarja je VW golf še izrazit kralj "golfovega" razreda


Volkswagnova novost je novi litrski motor TGI, ki ga lahko poganjata bencin ali stisnjen zemeljski plin CNG. | Foto: Volkswagen Volkswagnova novost je novi litrski motor TGI, ki ga lahko poganjata bencin ali stisnjen zemeljski plin CNG. Foto: Volkswagen Nov pomemben bencinski motor za novega golfa

Glavni poudarek simpozija na Dunaju bo novi 1,5-litrski bencinski motor TSI, ki ga bo Volkswagen najprej vgradil v prenovljenega golfa in bo glavni adut proti izbiri pogonskega dizelskega motorja. Volkswagen trenutno v golfu nima 110-kilovatnega 1,4-litrskega bencinskega motorja TSI in bo z novim pogonskim motorjem precej povečal trenutno konkurenčnost svojega prodajnega aduta. Novi motor z močjo 11 kilovatov (150 "konjev")  na slovenski trg predvidoma prihaja letos poleti.

Štirivaljnik bo imel kot prvi pri modelih Volkswagna funkcijo popolnega izklopa delovanja vseh štirih valjev, ki deluje do hitrosti 130 kilometrov na uro in v hipu, ko voznik spusti nogo s stopalke za plin.

Ko avtomobil potrebuje polno moč motorja, začne motor spet delovati. Sam zagon se lahko zgodi na več različnih načinov (zaganjalnik, sklopka, menjalnik DSG). Motor bo imel tudi mehki hibridni sistem, torej manjšo litij-ionsko baterijo, ki med "jadranjem" skrbi za pogon elektronike v vozilu.

Pri Volkswagnu trdijo, da bo ta novost v realnem prometu zmanjšala porabo za od dva do štiri decilitre goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Novi litrski motor, ki ga bosta lahko poganjala bencin ali stisnjen zemeljski plin

Poleg tega bodo Nemci na Dunaju predstavili še nov litrski motor s turbopuhalom, ki lahko deluje na bencin ali stisnjen zemeljski plin CNG. Motor ima moč 66 kilovatov (90 "konjev"), ponašal pa se bo z nizkimi izpusti ogljikovih dioksidov (CO2) in dušikovih oksidov (NOx).
 
Ne spreglejte