Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2016,
19.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

Natisni članek

Škoda

Četrtek, 1. 9. 2016, 19.42

6 let, 6 mesecev

V živo iz Berlina: To je novi škoda kodiaq #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

Škoda v Berlinu razkriva svoj novi športni terenec kodiaq. Oblikovno se zgleduje po superbu, ima vsaj 720 litrov velik prtljažnik in v njem tudi možnost šestega in sedmega sedeža. Glavni adut pri pogonu bo dvolitrski dizelski motor.


Škoda je razkrila notranjost novega kodiaqa


Fotogalerija
1 / 8

Nov pomemben avtomobil za Škodo kodiaq | Foto: Škoda Foto: Škoda

V Berlinu poteka svetovna premiera nove škode kodiaq, prvega velikega športnega terenca iz Mlade Boleslave. Prve uradne fotografije vozila, ki so danes preplavile internet, potrjujejo oblikovno podobnost s superbom. Škoda je sicer v zadnjih tednih že objavila več podrobnosti o kodiaqu, med temi tudi notranjost in dimenzije prtljažnika.

Kodiaq je dolg 4,69 metra, širok 1,88 metra in visok 1,67 metra.

Ta bo imel v osnovi 720 litrov prostornine, kar bo mogoče s polaganjem zadnjih sedežev povečati na 2.065 litrov. Kot dodatek bo kodiaq omogočal tudi šesti in sedmi sedež v prtljažniku, česar do zdaj ni imela še nobena škoda. Sedeži druge vrst bodo imeli 18 centimetrov vzdolžnega pomika, serijsko bodo imeli nastavljive naslonjala za roko. Sovozniški sedež bo imel možnost polaganja v ravno dno.

Skupno bo na voljo pet različnih motorjev

Najpomembnejša bosta oba dvolitrska dizelska motorja, ki bosta moč na dve ali štiri kolesa prenašala prek ročnega ali samodejnega menjalnika DSG (šest- in sedemstopenjski).

Škoda obljublja tudi napredne varnostne sisteme in podporo polsamodejni vožnji. Dobila bo tudi 360-stopinjsko kamero in plastično zaščito pri zapiranju vrat, ki jo je sicer v avtomobilih že imel Ford. Kodiaq bo imel prav tako moderne infozabavne sisteme s spletno povezljivostjo.

Med zanimovosti omenimo sistem za pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico, saj bo takrat vrtenje volana pri nizkih hitrostih prevzel avtomobil. Kodiaq bo sicer lahko vlekel 2,5 tone tovora.

Več o avtomobilu, prvih vtisih iz njegove notranjosti in oceni, kaj kodiaq pomeni za slovenski avtomobilski trg, jutri zjutraj na Siol.net

kodiaq | Foto: Škoda Foto: Škoda

Ne spreglejte