Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
13. 7. 2015,
12.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 7. 2015, 12.19

7 let, 12 mesecev

V prometni nesreči umrli štirje Romuni

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prometni nesreči na primorski avtocesti so umrle štiri osebe. Čeprav so posledice nesreče odstranili, ostaja zastoj na ljubljanski zahodni obvoznici, kot tudi gost promet do Unca.

Cisterna tovornjaka je bila v času nesreče prazna

V prometni nesreči, ki se je zgodila okrog 11.30 malo pred Uncem, so umrle štiri osebe. V njej sta bila udeležena voznik tovornega vozila znamke Man (cisterne za prevoz nevarnih snovi, ki je bila prazna in neočiščena), ta je po dogodku kraj nesreče zapustil peš, in 43-letni voznik osebnega vozila znamke Dacia duster, moški je umrl na kraju nesreče. V nesreči so življenje izgubili tudi sopotniki v dacii, 34- in 60-letna ženska ter petletni deček. Vsi štirje so bili državljani Romunije. V nesreči je bilo udeleženo še osebno vozilo znamke VW Golf, ki ga je vozil 52-letni voznik, ta se je v nesreči lažje poškodoval, prav tako je lažje poškodbe utrpela 51-letna potnica. Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil o vzroku nesreče. Prav tako še vedno iščejo voznika tovornega vozila.

Voznik tovornega vozila pobegnil Voznik tovornega vozila je s kraja nesreče odšel peš. Oblečen je v modre hlače in rdečo majico.

"Za razjasnitev okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200," sporočajo iz ljubljanske policijske uprave.

"Policija natančno ve, katero podjetje je bilo pogodbenik prevozov, saj je ime podjetja napisano na vratih vsakega tovornjaka, podatke dobijo tudi iz registrskih tablic vozila, seveda tudi vedo, kdo je bil voznik. Petrol je samo naročnik prevoza, kdo je voznik pa je odvisno od najetega prevoznika," dodajajo na Petrolu.

Proti Primorski je bil prometni kaos na Vrhniki

Primorska avtocesta je predvsem poleti med najbolj obremenjenimi cestnimi odseki v Sloveniji. Zaradi nesreče je bila avtocesta v tej smeri zaprta, zdaj promet na tem odseku poteka nemoteno.

Zastoj je na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici, gost promet z občasnimi zastoji je tudi na primorski avtocesti do Unca, poroča prometnoinformacijski center.

Število smrtnih žrtev na slovenskih cestah se po današnji nesreči v letošnjem letu že približuje številki 60. Kot so že zjutraj sporočili z Generalne policijske uprave, je na cestah doslej življenje izgubilo 56 oseb, lani v enakem obdobju pa 50. Samo v preteklem tednu je na slovenskih cestah v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Ne spreglejte