Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
6.39

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Prodaja avtomobilov prodajalec

Sreda, 20. 3. 2019, 6.39

5 let, 1 mesec

Umrl je svetovni rekorder v prodaji avtomobilov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Poklic prodajalca avtomobilov danes vsekakor ni več tako cenjen kot nekoč, ko so bili uspešni prodajalci pravi zvezdniki. Eden izmed njih je bil tudi Joe Girard, najuspešnejši prodajalec avtomobilov na svetu, ki je nekoč pristal tudi v Guinnessovi knjigi rekordov.

Joe se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal kot najuspešnejši prodajalec avtomobilov na svetu. | Foto: joegirard.com Joe se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal kot najuspešnejši prodajalec avtomobilov na svetu. Foto: joegirard.com

Joe Girard
Avtomoto Prodaja avtov: Kdo je pravi Guinnessov rekorder?

Mojster svojega posla

Joe Girard je bil v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja pravi superzvezdnik, ki je poklic prodajalca avtomobilov dvignil na novo raven. K njegovi prepoznavnosti je močno pomagal vpis v Guinnessovo knjigo rekordov - leta 1973 je namreč med vsemi prodajalci na letni ravni prodal največ avtomobilov. V povprečju 1.425 avtomobilov na mesec oziroma skoraj štiri avtomobile na dan.

Več desetletij je bil lastnik tega edinstvenega rekorda, vse dokler ni leta 2017 prodajalec Ali Reda podrl rekord s povprečno 1.582 avtomobili na mesec. Girard se s tem ni strinjal, zato ga je tožil. V bran novemu rekorderju so stopili tudi pri General Motorsu, kjer so potrdili njegove številke. Zaradi spora so pri založniku Guinnessove knjige rekordov ta rekord črtali in upokojili to kategorijo, spor pa se je tako hitro razrešil.

Kosilo je vedno jedel za svojo mizo - tako je bil vedno pripravljen na prihod potencialnega kupca v salon. | Foto: Joe Girard Kosilo je vedno jedel za svojo mizo - tako je bil vedno pripravljen na prihod potencialnega kupca v salon. Foto: Joe Girard

Vedno je bil na preži

Girard je med letoma 1963 in 1978 prodal 13.001 avtomobil, po koncu kariere pa je postal motivacijski govornik in pisatelj. Kot so zapisali pri Automotive newsu, je bil Girard tako dober v svojem poslu predvsem zaradi svoje zagnanosti. Vedno je storil korak več in poskrbel za zadovoljstvo kupca. Manjša popravila je kril kar sam, kupcem je plačal za uspešna priporočila prijateljem in kosilo vedno jedel za svojo mizo. Le tako je imel vedno nadzor nad prodajnim salonom ter je opazil prihod potencialnega kupca.

Joe je umrl 28. februarja letos po padcu, pri katerem si je težko poškodoval glavo. Star je bil 90 let.

Ne spreglejte