Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2016,
8.26

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Klemen Korenjak

Natisni članek

Toyota Družinski Avtomoto advertorial

Petek, 17. 6. 2016, 8.26

2 meseca, 1 teden

Toyota RAV4 – paralelni svet za vse, ki želijo življenje na cesti ali brezpotju zajemati z veliko žlico

Toyota RAV4 – navdih legende za dobrobit slovenske družine

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Klemen Korenjak

Toyota RAV4 - navdih legende za dobrobit družine - fotogalerija advertorial članka | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Toyota RAV4, pionir segmenta športnih terencev in koncentrat Toyotine najsodobnejše tehnike v službi slovenske družine, ki natančno ve, kaj od avtomobila želi in koliko lahko pričakuje. Za športni konec tedna obdani z udobjem, inteligentnim štirikolesnim pogonom, prostornostjo in varnostjo.

 Kakšen je popoln avtomobil?

Toyota RAV4 - navdih legende za dobrobit družine - fotogalerija advertorial članka | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Najbrž takšen, ki združuje vse tiste avtomobilske elemente, ki prispevajo k dobrobiti in željam voznika v sodelovanju s cesto in njegovim življenjskim stilom. Strogi ekstremi s športnim, terenskim ali enoprostorskim predznakom so zanimivi, a pogosto prikrajšani za vsaj eno od vrednosti, ki na seznamu želja voznika ali družine kotirajo visoko.

Kompromisne rešitve so v avtomobilizmu dolgo časa veljale za točno to – kompromisne –, premalo spretne, pomanjkljive in nedodelane – vsaj do trenutka, ko je Toyota v svet potisnila kratico RAV4, ki je v hipu postala sinonim za rekreativno vozilo – prostornega križanca s štirikolesnim pogonom, lastnostmi terenskega, prilagodljivostjo družinskega in dinamičnimi lastnostmi vozniško prepričljivega avtomobila.

 

Na kot skala, kamen, kost trdnih temeljih ...

... zgrajenih iz bogate terenske tradicije in vzorne uslužnosti družinskim zahtevam, Toyota tako že od zgodnjih devetdesetih ponuja svetovno uspešnico, ki je široko prilagodljivo obliko mobilnosti polepšala tudi številnim slovenskim kupcem. RAV4 je popoln primer uspešne integracije avtomobila z več enakovrednimi talenti v družinsko življenje.

Toyota RAV 4 se je sposoben prilagoditi praktično kakršnemu koli življenjskemu stilu. | Foto: Klemen Korenjak Toyota RAV 4 se je sposoben prilagoditi praktično kakršnemu koli življenjskemu stilu. Foto: Klemen Korenjak

Z njim se je legendarni duh landcuiserja in hiluxa uspešno preselil v nižje kaste Toyotinih štirikolesno gnanih modelov namenjenim dinamičnemu življenju na asfaltiu in lažjih terenih. Na izviren, privlačen in tehnološko dovršeni način ponujena pa je več kot očitno zanimiva tudi za ljubitelje in lastnike pravih terencev, kar je s pozitivnimi vtisi spoznala tudi štiričlanska družina Ilec iz Velikih Lašč.

 

Kaj je o prenovljenem RAV 4 po prvi vožnji zapisal Siolov novinar, Ciril Komotar

Ciril Komotar | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar

RAV 4 je po prenovi videti sodobnejši in – če si drznem popolnoma subjektivno oceniti videz – tudi privlačnejši. Tako kot na primer avensis je tudi RAV4 s prenovo v notranjosti pridobil nekaj več značajske moči, kar je tudi potreboval. Sedeži so oblikovani na novo, tudi oblazinjenje je boljše.

Kabina je bolje izolirana – v boju proti odvečnim decibelom, rezultatu predvsem vetrnega trušča in podlage, po kateri se vozilo pelje, so inženirji uporabili dodatne tri kilograme izolacijskega materiala. Po novem je stabilnejši in udobnejši in vsekakor je res, da je novinec razmeroma tih, zelo udoben in da zna povsem složno shajati tudi s slabše urejenimi cestami.

Toyota je 18 let po predstavitvi prve generacije priusa elektriko speljala tudi na kolesa športnega terenca. V osnovi je hibridni RAV dvokolesno gnan (sprednji pogon), doplačilo štirikolesnega pogona, katerega delovanje krmili elektronika, pa pomeni dodatni, samostojni elektromotor s 50 kilovati na zadnji osi. V obeh primerih je skupna sistemska moč bencinsko-električnega sodelovanja enaka – 145 kilovatov oziroma slabih 200 "konjev", ki so se na prvi vožnji izkazali tudi za varčne. Ob izrazito varčni vožnji je zahteval le 5,6 litra na sto kilometrov.

 

Ne spreglejte