Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
9. 2. 2017,
7.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

model 3 Tesla

Četrtek, 9. 2. 2017, 7.45

6 let, 6 mesecev

Tesla: Prvi serijski model 3 že 20. februarja

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Tesla bo že 20. februarja začela testno proizvodnjo novega modela 3, svojega ključnega električnega avtomobila. Začetek celotne serijske proizvodnje ostaja načrtovan za sredino letošnjega leta.

Novi model 3 bo električna limuzina, ki bo dimenzijsko primerljiva z avtomobili, kot so audi A4, renault talisman in podobni. Tesla je študijo vozila predstavila lani spomladi in že v nekaj dneh so zanjo prejeli 375 tisoč prednaročil. | Foto: Tesla Motors Novi model 3 bo električna limuzina, ki bo dimenzijsko primerljiva z avtomobili, kot so audi A4, renault talisman in podobni. Tesla je študijo vozila predstavila lani spomladi in že v nekaj dneh so zanjo prejeli 375 tisoč prednaročil. Foto: Tesla Motors

Pri Tesli so lani maja objavili, da je za novo teslo 3 vplačilo rezervacije opravilo 375 tisoč ljudi. Od takrat te številke uradno niso osvežili. Med vplačili je tudi vsaj 50 rezervacij iz Slovenije. Plačilo rezervacije je sicer mogoče preklicati in denar (v Sloveniji tisoč evrov) dobiti nazaj. | Foto: Tesla Motors Pri Tesli so lani maja objavili, da je za novo teslo 3 vplačilo rezervacije opravilo 375 tisoč ljudi. Od takrat te številke uradno niso osvežili. Med vplačili je tudi vsaj 50 rezervacij iz Slovenije. Plačilo rezervacije je sicer mogoče preklicati in denar (v Sloveniji tisoč evrov) dobiti nazaj. Foto: Tesla Motors Teden dni premora za prilagoditev proizvodnje novemu modelu 3

Tesla bo februarja za teden dni ustavila svojo proizvodnjo v tovarni v Freemontu v Kaliforniji. V tem času bodo tovarno pripravili za začetek proizvodnje novega modela 3, izvedli bodo nekatera vzdrževalna dela in preuredili del tovarne za lakiranje. Po trditvah Tesle enotedenski premor proizvodnje ne bo vplival na število izdelanih vozil v prvem četrtletju.

Prvi testni serijski primerki modela 3 tik pred objavo četrtletnih poslovnih rezultatov

Američani so napovedali, da bodo začeli testno obdobje proizvodnje modela 3 že 20. februarja. To bo tri dni pred objavo Teslinih četrtletnih poslovnih rezultatov in morebitni prvi serijski primerki modela 3 bi imeli lahko velik vpliv na vrednost Tesline delnice. Ta mesec bodo predvidoma izdelali majhno število modelov 3, ki bodo namenjeni predvsem preverjanju proizvodnje in kakovosti izdelave.

Serijska proizvodnja se bo predvidoma v celoti začela julija, prihodnje leto pa bi lahko Tesla že lovila visokoleteči cilj 500 tisoč izdelanih električnih vozil v enem letu.

Ne spreglejte