Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
25. 5. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

3

Natisni članek

Slovaška Evropska unija tovarna avtomobilov

Četrtek, 25. 5. 2017, 10.20

6 let, 6 mesecev

Slovaška pod nadzorom EU: so njihove subvencije avtomobilski industriji upravičene?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

3

Evropska komisija je začela preiskavo proti vladi Slovaške, ki je za novo tovarno družbe Jaguar Land Rover odobrila 125 milijonov evrov državne pomoči oziroma davčnih olajšav.

Kia Motors v Žilini je ena izmed treh avtomobilskih tovarn na Slovaškem, Jaguar Land Rover pa ji želi dodati še četrto. | Foto: Kia Kia Motors v Žilini je ena izmed treh avtomobilskih tovarn na Slovaškem, Jaguar Land Rover pa ji želi dodati še četrto. Foto: Kia

Jaguar Land Rover namerava v novo tovarno v slovaškem mestu Nitra vložiti 1,3 milijarde evrov. Ta bi morala začeti delovati že prihodnje leto, v njej pa bi letno predvidoma izdelali okrog 150 tisoč avtomobilov. Kapaciteta tovarne sicer znaša 300 tisoč avtomobilov letno.

Je bilo državnih 125 milijonov evrov upravičenih?

Slovaška vlada je vodstvu družbe lani odobrila 125 milijonov evrov državne pomoči. Tak znesek je v skladu s predpisi Evropske unije, ki dovoljuje ekonomsko pomoč držav pri vlaganju zasebnega sektorja v manj razvitih območjih.

Taka pomoč mora vseeno spoštovati določena pravila. Obsegati mora najmanjši nujni znesek, pogoj EU pa je tudi ta, da taka pomoč ne zmanjša možnosti druge države po gradnji iste tovarne. Državna pomoč torej ne sme biti ključni dejavnik, ali nova tovarna stoji na Slovaškem, ne pa na primer na Madžarskem, Poljskem in navsezadnje v Sloveniji.

Evropa ne želi tekme držav članic na osnovi državnih subvencij

Predstavniki Evropske komisije so pojasnili, da bodo preverili višino obljubljenega zneska in ali je ta resnično najmanjša nujna pomoč ter ali bi Jaguar Land Rover tudi brez te pomoči tovarno gradil na Slovaškem. Pri družbi Jaguar Land Rover so izbiro Nitre pojasnjevali tudi z dobro infrastrukturo in povezavami do dobaviteljev. Evropa si ne želi tekme držav članic na osnovi državnih pomoči, je poudarila Margrethe Vestager, komisarka za varstvo konkurence.

Vestagerjeva je napovedala še dodatno preverjanje sodelovanja Jaguar Land Roverja in Slovaške. Zanima jih ozadje prenosa zemljišča, prav tako tudi strošek spremembe namembnosti iz kmetijskega v industrijsko zemljišče.

Avtomobilska industrija med glavnimi pospeševalci slovaškega gospodarstva

Slovaška je v zadnjih letih privabila bogate posle z avtomobilskimi proizvajalci. Prav z ugodnimi davčnimi pogoji in cenejšo delovno silo so privabili tovarne družb Kia Motors, PSA Peugeot Citroën in Volkswagen. Vse te tovarne letno izdelajo več kot milijon novih osebnih avtomobilov in so med ključnimi dejavniki dokaj visoke slovaške gospodarske rasti.

Ne spreglejte