Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2017,
15.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Video: Dean Gostimirovič

Foto: Vid Ponikvar

Natisni članek

Družinski Avtomoto advertorial Zafira Opel

Sreda, 18. 1. 2017, 15.10

2 meseca, 1 teden

Nova Opel Zafira na zimskem izletu

Šli smo na izlet, a smo se počutili, kot bi končno prišli domov

Vsebino omogoča Opel Southeast Europe

Video: Dean Gostimirovič

Foto: Vid Ponikvar

Nova Zafira nas je odpeljala na izlet in nas popolnoma očarala. Uživali smo že pri najbolj zoprnem opravilu, brez katerega ne mine noben izlet – pri pakiranju in polnjenju prtljažnika.

VIDEO:

Ko se družina ali skupina prijateljev z vso prtljago odpravi na daljšo pot ali izlet, nas najprej skrbi, kaj vse bo treba spakirati, česa ne smemo pozabiti in kako potem zložiti vse torbe v prtljažnik ter, končno, kako ga celo zapreti. Ko nam to uspe, sledi olajšanje, da je projekt uspel vsaj do te stopnje. Kakšna torba ali nahrbtnik skoraj vedno pristane pod nogami sopotnikov ali na zadnjem srednjem sedežu, če ta ni zaseden.

Uspeh izleta je močno odvisen že od tega, ali nam uspe vse spakirati. Vsi športni rekviziti za zimske dejavnosti, oblačila in razni pripomočki so varno v prtljažniku, kar je nezanemarljiv dosežek.

FOTOGALERIJA:

Fotogalerija
1 / 36

Izlet: smučanje in drsanje ter vse preostalo

Tokrat smo na izlet pospremili družino, ki si je za tridnevno druženje z Zafiro zaželela nekaj smučanja in drsanja. Hoteli smo videti, kako se znajdejo pri pakiranju in kaj jih bo najbolj prepričalo.

Vsa dekleta v družini so si želela po smučanju tudi drsati – pohvalno, a ne za tistega, ki mora v prtljažniku najti še prostor za tri pare drsalk. In to poleg vseh smučarskih čevljev, rezervnih čevljev, smuči in kovčkov, polnih oblačil, prigrizkov, kozmetike in drugih pripomočkov za ličenje. Čeprav v družini ni majhnih otrok, so s seboj vzeli še sanke. Vremenska napoved je namreč obetala obilico snega. Ker je prtljažnik to omogočal, so jih vzeli brez pomislekov.

Potem ko so končno zaprli vrata prtljažnika, se je avantura že začela. S pravim avtomobilom, ki se spozna na sodobne družine, je že sama vožnja del dogodivščine.

Opel zafira | Foto:

Neponovljivo udobje in domačnost

Prostorni potniški salon z več kot tridesetimi odlagalnimi kotički zagotavlja prvovrstno udobje vseh sopotnikov Zafire, ki je zares zablestela v vlogi največjega Oplovega enoprostorca.

Družinski avtomobil Zafira ima točno to, kar je naša družina izkusila, ko se je polno natovorjena odpravila iskat sneg in dogodivščine – občutek domačnosti in udobja je bil neponovljiv. Ko so spakirali vso opremo in se usedli v avtomobil, se jim je zdelo, kot da bi prišli domov. "Uau, kot v dnevni sobi ali pa v letalu," sta bili navdušeni hčerki in si naravnali zadnji sedež tako, da sta lahko sproščeno uživali v vožnji. Lahko sta si odpočili od študija. Januarja so namreč študijski izpitni roki in konec ocenjevalnega obdobja v gimnaziji. Nabiranje moči na svežem zraku je v tem času več kot dobrodošlo.

Opel zafira | Foto:

Če med vožnjo lahko še spremljaš novice na družabnih omrežjih, kar omogoča povezovalni sistem za informacije in razvedrilo Opel IntelliLink, ki je združljiv s programoma Apple CarPlay in Android Auto, pa vožnja res mine, kot bi trenil.

IntelliLink se dopolnjuje tudi s komunikacijskim sistemom Opel OnStar, ki vozniku zagotavlja stalno logistično podporo med potovanjem. Zafira tako ponuja optimalno povezljivost vozniku in sopotnikom oziroma družinskim članom.

Opel zafira | Foto:

Temeljna prednost Zafire: neskončna fleksibilnost

Sedeži so po številu in oblikovanosti močna točka nove Zafire, ki lahko sprejme kar sedem potnikov. S tem je Zafira postavila povsem nova merila glede fleksibilnosti avtomobilske notranjosti. Sedeža v zadnji, tretji vrsti je mogoče podreti v dno prtljažnika, naslonjala treh sedežev v drugi vrsti pa prav tako lahko preklopimo navzdol in tako dobimo neverjetnih skoraj 1.860 litrov prostornine v prtljažnem prostoru (ob petih sedežih znaša 720 litrov). To pa je že pravo malo provizorično prenočišče.

Zlaganje sedežev, ki spominja na zlaganje kock, ne zahteva prav nobenega napora in ga zmore še tako neizkušen voznik s potegom ene roke.

Opel zafira | Foto:

Super fleksibilnost in lahkotnost preklapljanja se izkažeta še posebej takrat, ko je treba na hitro preklopiti sredinski sedež in pridobiti prostor za smuči ali drug tovor izrednih dimenzij. Med obema zadnjima sedeža pa lahko postavimo sredinsko konzolo, ki jo lahko uporabimo kot naslonjalo za roke ali delovno mizico.

S tem se zgodba o sedežih v Zafiri ne konča. Posebno poglavje predstavljata sprednja sedeža, ki sta ergonomsko oblikovana ter tako ponujata vozniku in sovozniku prvorazredno udobje. Pri voznikovem sedežu lahko nastavimo ledveni in sedalni del posebej, kar zagotavlja res optimalno sedenje in s tem še večji užitek med vožnjo.

Da ne omenjamo zelo učinkovitega gretja sedežev in volanskega obroča, kar pride prav ob mrzlih zimskih dneh, ko čakamo, da se avtomobil počasi ogreje na delovno temperaturo.

Kaj nas je prepričalo:

Opel zafira | Foto:

Vsaka vožnja z novim avtomobilom nas na začetku navdaja z nelagodnostjo, ker ne vemo točno, kaj lahko pričakujemo. Pri Zafiri smo vedeli, da se lahko pohvali z izredno prostornostjo potniške kabine, njen karakter pa je ostal neznanka, vse dokler se nismo usedli in zagnali motorja. Potem smo si oddahnili, saj se je kljub rahlemu sneženju avtomobil varno držal cestišča, se pustil mehko voditi skozi ovinke in nam pokazal, da se hitro odzove tudi na vsak pritisk pedala.

Očarali so nas izjemni LED-žarometi. Zdelo se nam je, kot da bi se razjasnilo nebo, tako učinkovito razsvetljujejo cesto, in to brez strahu, da bi zaslepili nasproti vozeče voznike. Gre namreč za nekakšne intuitivne žaromete, ki so prijazni do vseh udeležencev prometa, saj vedo, kdaj se morajo zatemniti.

Opel zafira | Foto:

Navdušeni smo bili nad tempomatom, ki je v Zafiri aktiven. To pomeni, da sami določimo, na kakšni varnostni razdalji želimo voziti, nastavimo hitrost in avtomobil se odziva glede na spredaj vozeče vozilo. Ko nas je spredaj presenetilo skorajšnje bližnje srečanje dveh vozil, nas je naša Zafira na zaslonu opozorila na nevarnost trka in lahko smo se varno odzvali ter dovolj zgodaj začeli zavirati.

Seveda smo preizkusili tudi funkcijo, ki vozniku učinkovito preprečuje nenadno menjavo voznega pasu brez smernika. To se nam je zdelo naravnost fantastično za varno vožnjo po avtocesti.

Moški del ekipe se je navduševal nad dobrimi pospeški, ženski pa nad neverjetno velikim številom odlagalnih kotičkov. Skoraj vsaka stvar iz torbice lahko najde svoj prostor v iznajdljivo oblikovani kabini Zafire.

Opel zafira | Foto:

Nekaj, kar je navdušilo celotno ekipo: parkiranje z novo Zafiro je mačji kašelj, saj kamera tako dobro zajame okolico, da smo lahko popolnoma suvereni pri tem neljubem opravilu.

Brez dvoma bo Zafiro za svoj prvi avtomobil izbrala vsaka aktivna družina, ki ne mara omejitev pri prostoru in udobju ter funkcionalnosti. Zanjo se bodo odločili tudi podjetniki, ki potrebujejo sodoben dostavni avtomobil, ali pa poslovneži, ki so veliko na službenih poteh.

Nas je Zafira odpeljala na zimski izlet, nam za začetek razkazala okolico pravljične Rakitne in nas prepričala, da bomo prosti čas preživljali še bolj aktivno kot do zdaj.

 | Foto:

Preberite še:

Opel Zafira vas pelje na izlet

Ne spreglejte