Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
18. 10. 2023,
5.58

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Citroën

Sreda, 18. 10. 2023, 5.58

6 mesecev, 1 teden

Citroën C3 aircross

Še ena napoved: mali francoski SUV tudi s sedmimi sedeži

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Citroen C3 aircross | Prva skica za novo generacijo citroëna C3 aircross. | Foto Citroën

Prva skica za novo generacijo citroëna C3 aircross.

Foto: Citroën

Vodstvo Citroëna je ob včerajšnji predstavitvi novega električnega e-C3 že potrdilo, da vsaj za zdaj to pomeni tudi konec modela C1. Francozi so prav tako pokazali prve skice novega C3 aircross, ki prihaja z iste platforme in to celo kot sedemdežnik kompaktnega razreda.

Citroën je včeraj razkril novo generacijo modela C3. Čeprav bo na voljo tudi s termičnimi motorji, so največ pozornosti namenili njegovi električni različici. Za nekaj evropskih držav so potrdili izhodiščno ceno dobrih 23 tisoč evrov, kar ni slabo za štiri metra dolg električni avtomobil z realnim dosegom vsaj okrog 250 kilometrov. Leta 2025 bodo imeli tudi različico z manjšo baterijo in ceno pod mejo 20 tisoč evrov.

Citroen e-C3
Avtomoto Prehitevajo konkurenco: dolg štiri metre, cena pa mamljiva #foto

Novi citroën e-C3 bo dolg štiri metre. | Foto: Citroën Novi citroën e-C3 bo dolg štiri metre. Foto: Citroën Naslednika za model C1 ne bo

Ker so pri C3 precej "stisnili" s ceno, to ne pomeni nič dobrega za prihodnost modela C1. Zanj bo med malčkom ami, ki je uradno štirikolesnik, ne avtomobil – v Sloveniji stane okrog deset tisoč evrov –, in novim C3 zmanjkalo manevrskega prostora. To je na razkritju e-C3 za britanski Autocar potrdil direktor znamke Thierry Koskas.

Prav zaradi majhne cenovne razlike do en razred višjega brata so C1 že pred leti črtali tudi s slovenskih cenikov. Januarja leta 2022 so ga pri Citroënu dokončno črtali s proizvodnih linij in vsaj za zdaj naslednika ne načrtujejo.

C3 aircross tudi s sedmimi sedeži

Osnova za novi C3 bo platforma Smart Car, ki jo bodo lahko tudi znatno raztegnili in izkoristili za večje avtomobile. Eden takih bo nova generacija C3 aircross, je potrdil Koskas. Ta bo ostal kompaktni SUV oziroma križanec, imel pa bo tudi možnost sedmih sedežev in bo tako postal neposredni tekmec za dacio jogger.

Vodstvo Citroëna je prve skice avtomobila pokazalo ob koncu razkritja e-C3. Več podrobnosti o novem C3 aircross, ki bo prav tako na voljo z bencinskimi kot električnimi motorji, bo znanih prihodnje leto. Na ceste ta avtomobil prihaja okrog leta 2025.

 

 

Ne spreglejte