Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
17. 4. 2015,
13.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Policija

Petek, 17. 4. 2015, 13.25

7 let, 12 mesecev

Rezultati policijskega nadzora: 1.225 kršitev, rekorder kar z 249 km/h (video)

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Policisti so včeraj v poostrenem 12-urnem nadzoru hitrosti zabeležili 1.225 prekoračitev hitrosti. Kljub opozorilom sta dva voznika na Primorskem presegla hitrost 200 kilometrov na uro.

Zaradi velikega števila policistov je bilo tudi ujetih prekrškarjev veliko

Pri policiji ugotavljajo, da je včeraj velika večina voznikov pozitivno sprejela aktivnosti vseevropskega poostrenega nadzora hitrosti. Velika večina voznikov je hitrost dodatno prilagodila in tudi zaradi tega policisti včeraj niso obravnavali nobene tragične prometne nesreče, pravijo na policiji.

V včerajšnjem nadzoru so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev hitrosti, v 768 primerih so bili vozniki obravnavani na kraju ustavitve, 457 lastnikov motornih vozil pa lahko pričakuje, da bodo v naslednjih dneh po pošti prejeli obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog.

Večino kršitev so policisti ugotovili v naseljih (640), 102 kršitvi sta bili ugotovljeni na cestah zunaj naselja, 483 kršitev pa so policisti ugotovili na avtocestah.

Visoko skupno število prekoračitev hitrosti je posledica prisotnosti kar 250 policistov na 700 različnih lokacijah. Lani so policisti v povprečju dnevno ujeli dobrih 200 prekoračitev hitrosti.

"Rekorderje" policisti ujeli na Primorskem in v Prekmurju

Čeprav je včeraj večina voznikov na cestah še posebej pazila, je do izjem vseeno prišlo. "Rekorder dneva" je postal voznik avtomobila s koprsko registracijo, ki je na avtocesti med Kozino in Divačo vozil s hitrostjo kar 249 kilometrov na uro. Pri tem ga je ujel stacionarni merilnik hitrosti. Drugi voznik na primorski avtocesti je mimo merilnikov peljal s hitrostjo 200 kilometrov na uro. Voznik bo plačilni nalog v višini 1.200 evrov dobil domov, prejel pa je tudi devet kazenskih točk.

Na pomurski avtocesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, je eden izmed voznikov peljal s hitrostjo 185 kilometrov na uro.

Vseevropski poostren nadzor hitrosti bo sicer trajal še do nedelje.

Ne spreglejte