Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
4. 8. 2016,
7.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

promet promet Kitajska

Četrtek, 4. 8. 2016, 7.34

6 let, 6 mesecev

Revolucionarni avtobus je postal realnost. Bo kmalu tudi v Franciji?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Kitajci so opravili prvi praktični preizkus vozila, ki predstavlja novi koncept javnega prevoza. V svojem srednjem delu je dvignjen za dva metra in lahko pelje čez dolge kolone vozil. Avtobus za 300 ljudi že zanima tuje vlade, med njimi tudi francosko. Že letos bodo izvedli poskusne teste vozila v petih kitajskih mestih.

Vozilo transit elevated bus (TEB) je dolgo 22 metrov, široko je 7,8 metra in visoko 4,8 metra.  | Foto: Reuters Vozilo transit elevated bus (TEB) je dolgo 22 metrov, široko je 7,8 metra in visoko 4,8 metra. Foto: Reuters

Pelje lahko čez vozila z višino do dveh metrov V notranjosti je prostora za do 300 potnikov. | Foto: Reuters V notranjosti je prostora za do 300 potnikov. Foto: Reuters

Kitajci so poželi veliko zanimanja s študijo širokega avtobusa, ki se lahko dvigne nad ostali promet in prevozi dolge kolone. Zdaj je tak pristop k učinkovitejšemu javnemu prevozu v večmilijonskih kitajskih mestih postal realnost, saj so z njim v Qinhuangdau v severovzhodni Kitajski že začeli s poskusnim delovanjem na 300 metrov dolgi progi.

Vozilo transit elevated bus (TEB) je dolgo 22 metrov, široko je 7,8 metra in visoko 4,8 metra. Povsem električno vozilo lahko naenkrat sprejme do 300 potnikov in doseže hitrost do 60 kilometrov na uro. Potniki vstopajo in izstopajo prek posebnih dvignjenih platform, proizvajalci pa obljubljajo, da je mogoče v eno kompozicijo sestaviti tudi do šest posamičnih enot.

Osrednji del ima luknjo z višino dveh metrov, zaradi katere lahko TEB pelje mimo oziroma čez dolge kolone.

Video – prikaz delovanja kitajske rešitve javnega prevoza:

Revolucionarni "avtobus" v prihodnje tudi v Parizu?

Kitajska tiskovna agencija poroča, da so proizvajalci z edinim prototipom že poželi veliko zanimanja vlagateljev. Medtem ko so že podpisali pogodbo za testni preizkus in testiranja s petimi kitajskimi mesti (Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin in Zhoukou), se po njihovih informacijah za revolucionarno rešitev javnega prevoza zanimajo tudi vlade Francije, Brazilije, Indije in Indonezije.

Ne spreglejte