Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
31. 3. 2017,
8.51

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,15

2

Natisni članek

Natisni članek

Renault

Petek, 31. 3. 2017, 8.51

7 let

Renault: Novi megane RS prihaja še letos #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,15

2

Renault je prek videa napovedal najbolj športno različico novega megana, ki bo dobil več kot 300 "konjev" močan motor, pet vrat in prvič tudi možnost samodejnega menjalnika.

Renault megane RS | Foto: Renault Foto: Renault Uradnih informacij še ni veliko, a vendar …

Renault megane RS že dolgo velja za enega najbolj neposrednih športnih avtomobilov spodnjega srednjega razreda. Francoski avtomobil, ki je imel v posebni različici serijsko vgrajen tudi izpušni sistem Akrapoviča, je v zadnjih letih dobil resne tekmece. Poleg tradicionalnega volkswagen golfa GTI in nišne honde civic type-R sta to predvsem seat leon cupra in ford focus RS.

Megane je z novo generacijo odpravil trivratno karoserijsko izvedbo, kar bo veljalo tudi za različico RS. V primerjavi s predhodnikom bo torej že bolj družinski in vsakodnevno uporaben. Avtomobil je že v osnovni izvedbi zdaj daljši, širši in nižji, kar bo predvidoma dobro vplivalo tudi na megana RS. Tega bo poganjal dvolitrski bencinski motor, ki bo po napovedih iz Renaulta zmogel več kot 300 "konjev". V serijski opremi bo ročni menjalnik, a kupci bodo lahko prvič izbrali tudi dvosklopčni menjalnik EDC. Na voljo bo tudi štirikolesno krmiljenje.

Renault bo novega megana RS predvidoma predstavil jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Ne spreglejte