Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 8. 2012,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 8. 2012, 13.22

8 let

Rekord proge v Ilirski Bistrici bo lovilo 137 voznikov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnji konec tedna bodo na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami organizirali že 18. gorskohitrostno dirko, ki bo tudi letos štela za evropsko prvenstvo. Organizatorji so prejeli 137 prijav.

Organizatorji največ pozornosti namenili varnosti

Gorskohitrostna dirka v Ilirski Bistrici že vse od leta 1995 predstavlja enega viškov slovenske avtomobilistične sezone. Od leta 2007 je dirka vpisana v koledar evropskega prvenstva, zadnja tri leta pa dirko organizira ljubljansko društvo SA-I. Organizatorji so za letošnjo dirko prejeli 137 prijav iz 10 držav. Med temi je večina tujih voznikov, saj je Slovencev le 47.

"Pred dirko smo največ pozornosti namenili varnosti, zato smo obnovili dvojne ograje ob cesti proti Šembijam. Te pač niso v uporabi le med dirko, temveč tudi med vsakodnevnim prometom. Na zadnji dirki v Franciji je za EP vozilo le 37 voznikov, zato smo lahko s tujo konkurenco zadovoljni. Žal na dirko ne bo lanskega zmagovalca in rekorderja proge Simoneja Faggiolija, ki bo isti konec tedna vozil na dirki italijanskega državnega prvenstva," je priprave na dirko in odsotnost evropskega prvaka komentiral vodja organizacijskega odbora dirke Viktor Levec.

Faggiolijev čas ostaja največ izziv

Ob odsotnosti Faggiolija bo na dirki, ki med drugim šteje tudi za močno avstrijsko državno prvenstvo, zanimiv boj za skupno zmago. Tam namreč lahko pričakujemo majhne razlike in nepredvidljiv razplet dirke. Miloš Beneš, Fausto Bormolini, Renzo Napione in Lazslo Szasz bodo glavni favoriti dirke, z odličnim prototipom osella FA30 pa se bo v vrh poskušal zavihteti tudi Vladimir Stankovič.

"Veseli me, da bodo organizatorji tudi letos poskrbeli za dobro pripravo tekmovalne proge. Lepo je naše kolege gostiti na taki dirki. Faggiolija k nam sicer ne bo, vsem nam pa kot glavni izziv ostaja njegov čas. Tretji sem v Ilirski Bistrici že bil, zato letos ne bom zadovoljen le s stopničkami. Vseeno pa ostajam tudi previden, saj sem s tovarniško osello letos odpeljal šele dve dirki," je pred dirko dejal Stankovič.

V soboto, 25. avgusta, bodo v Ilirski Bistrici pripravili dva uradna treninga, v nedeljo pa nato še obe tekmovalni vožnji (ob 10. in 13. uri).

Ne spreglejte