Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sobota,
26. 11. 2016,
9.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Peugeot

Sobota, 26. 11. 2016, 9.10

6 let, 7 mesecev

Prenovljeni peugeot 301 – v zimo z novim obrazom

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Le nekaj dni za tehnološko in oblikovno osvežitvijo njegovega bratranca, citroëna C-elysee, je enak tretma doletel še Peugeotovo limuzino. Spremenjena je maska, nov je velik zaslon in pod pokrovom motorja prvič bencinski trivaljnik. Pred prenovo je v Sloveniji našel 500 lastnikov.

Peugeot jih je od uveljavitve modela, leta 2012, prodal več kot 360 tisoč. Triprostorska limuzina je namenjena predvsem trgom, kjer je takšna karoserijska zasnova videna kot eden ključnih elementov poudarjanja statusa. | Foto: Peugeot Peugeot jih je od uveljavitve modela, leta 2012, prodal več kot 360 tisoč. Triprostorska limuzina je namenjena predvsem trgom, kjer je takšna karoserijska zasnova videna kot eden ključnih elementov poudarjanja statusa. Foto: Peugeot

Peugeotov lev decimeter nižje

Sprednji del je blago preoblikovan. Odprtina za zajemanje zraka je po novem manjša in v karoserijo ostreje zarezana, logotip se je s spodnjega dela pokrova motorja preselil dober decimeter nižje, v masko, oblikovno izrazitejši so žarometi, enako velja za spodnji del sprednjega odbijača.

Tudi vsebina zadnjih luči je izrazitejša. Peugeot je za to poskrbel z značilnim svetlobnim podpisom, ki ponazarja tri velike kremplje, nove pa so tudi tri barve – siva artense, siva moka in modra deep blue. 301 torej v Slovenijo, kjer je pred prenovo našel 500 lastnikov, prihaja s sodobnejšim obrazom, podobno pa velja tudi za kabino in tehnološko naprednost.

Peugeot 301 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Razumel se bo tudi z Appli

V kabini je največja novost integracija velikega, sedempalčnega zaslona na dotik s tehnologijo mirror screen, torej preslikavo zaslonov mobilnikov oziroma določenih aplikacij, podpira tudi tehnologiji Android in Apple Carplay. Prvič mu pri vzvratni vožnji lahko pomaga kamera na zadku, osvežen pa je tudi navigacijski sistem TomTom 3D.

V nosu prvič sodobni trivaljnik

Medtem ko je motorna paleta skromna, velja, da je premišljeno izbrana in bi morala zadovoljiti širok krog kupcev, še posebej zato ker se je 1,6-litrskemu atmosferskemu bencinskemu štirivaljniku s 115 "konji" (klasična izbira) pridružil še sodoben 1,2-litrski pure tech trivaljnik z 82 "konji". Ponudbo dopolnjujeta še dve različno zmogljivi izvedenki 1,6-litrskega dizla s stotimi ali 92 "konji". "Stokonjska" izvedenka bo v zrak izpustila razmeroma nizkih 98 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

Peugeot 301 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Osnovne prednosti ostajajo enake – udobje, dostopnost …

Med osnovne prednosti dostopnega modela tudi po prenovi spada izjemno velik prtljažnik s 506-litrsko prostornino, vozne lastnosti so podrejene udobju. Na splošno velja, da zna model, kot smo poudarili tudi pri enem od naših testov v preteklosti, z udobjem in dostopnostjo preseči nizkocenovni značaj vozila. Peugeot 301 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Ne spreglejte