Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
18. 1. 2017,
10.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Ford Mustang

Sreda, 18. 1. 2017, 10.07

6 let, 6 mesecev

Prenovljeni ford mustang: kako bo Ford še nadgradil svojo ikono

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Ford mustang prenova | Foto Ford

Foto: Ford

Ford napoveduje prenovo mustanga, ki bo v kombinaciji s petlitrskim motorjem V8 ponujal desetstopenjski samodejni menjalnik. Američani obljubljajo še boljše vozne lastnosti, prijaznejše materiale v notranjosti in za doplačilo tudi 12-palčni zaslon pred voznikom na armaturni plošči.

Ford je začel mustanga lani prvič uradno prodajati tudi v Sloveniji. | Foto: Ford Ford je začel mustanga lani prvič uradno prodajati tudi v Sloveniji. Foto: Ford Ford je po dveh letih in pol, ko je legendarni mustang prvič uradno na voljo tudi v Evropi, avtomobil prenovil. Dobil je nekoliko drugačne žaromete, preoblikovan sprednji odbijač, širšo masko motorja in dva centimetra nižji položaj pokrova motorja. Prenovili so tudi zadnje luči in difuzor.

Novost je desetstopenjski namesto šeststopenjskega samodejnega menjalnika

Iz ponudbe motorjev je Ford umaknil 3,7-litrski bencinski motor V6. Ta se je prodajal slabo, v Evropi pa v kombinaciji z mustangom sploh ni bil na voljo. Ford bo tako avtomobil ponujal s petlitrskim motorjem V8 in 2,3-litrskim štirivaljnim motorjem ecoboost. Osemvaljnika bo zdaj mogoče dobiti v povezavi s samodejnim desetstopenjskim menjalnikom. Do zdaj je bil v mustanga lahko vgrajen samodejni menjalnik s šestimi prestavami.

Pri Fordu obljubljajo povečano moč osemvaljnega motorja (neposredni vbrizg …), a tehnične podrobnosti še niso znane. Za štirivaljnika na drugi strani napovedujejo večjo količino navora.

Mustang bo dobil tudi digitalizirano armaturno ploščo. | Foto: Ford Mustang bo dobil tudi digitalizirano armaturno ploščo. Foto: Ford

Boljše vozne lastnosti, boljši materiali v notranjosti …

Poleg izboljšanih voznih lastnosti, ki bodo posledica prilagojenega podvozja in prilagodljivega blaženja, bo imel mustang v notranjosti več na tip mehkejših materialov. Armaturna plošča bo z doplačilom lahko postala digitalna (velikost 12 palcev) in voznik bo lahko izbiral med tremi različnimi prikazi.

Ford bo začel prenovljenega mustanga v ZDA prodajati konec letošnjega leta.

Ne spreglejte