Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
6. 7. 2017,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

Natisni članek

Mercedes-Benz

Četrtek, 6. 7. 2017, 11.11

6 let, 6 mesecev

Svetovna premiera prvega Mercedesovega poltovrnjaka bo 18. julija

Premiera: Mercedes z akcijskim videonapovednikom pickupa razreda X #video

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

Mercedes-benz koncept razreda X | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes bo 18. julija na svetovni premieri razkril svoj prvi serijski pickup oziroma poltovornjak razreda X. Prvega svoje vrste napovedujejo z dramatičnim akcijskim videonapovednikom.

Video: Mercedes X – prvi svoje vrste

Kaj vse bo serijski model povzel po konceptu?

Mercedes-benz koncept razreda X | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz Mercedes je spomladi precej prahu dvignil s konceptom atraktivnega pickupa novega razreda Xza katerega v Stuttgartu kot ključne prodajne trge navajajo Evropo, Avstralijo, Južno Afriko, Argentino in Brazilijo. Zanimivo, da med ključnimi trgi ni ZDA, domovine poltovornjakov, kjer prevladujejo veliki poltovornjaki ameriškega izvora.

Razred X naj bi bil kot atraktivni pickup razreda do ene tone nosilnosti nekakšen most med športnimi terenci te znamke in močnim programom Mercedesovih gospodarskih vozil. Serijski izdelek bo sorodstveno povezan z Nissanom. Najverjetneje bo na voljo v dveh "lifestyle" izvedbah kot urbani mišičnjak ter avanturistični stroj za zahtevne poklice in ljudi z željo po adrenalinskih dogodivščinah v naravi.

Mercedes je v konceptu obljubljal, da bo za vrh ponudbe pripravil dizelske stroje V6 s stalnim štirikolesnim pogonom. Novi X naj bi bil tudi terensko zelo zmogljiv. Za poti onstran robnikov bo imel pripravljen reduktor ter dve zapori diferenciala (sredinski in zadnji) z elektronsko podporo nadzora zdrsa koles in stabilnosti vozila. | Foto: Mercedes-Benz Mercedes je v konceptu obljubljal, da bo za vrh ponudbe pripravil dizelske stroje V6 s stalnim štirikolesnim pogonom. Novi X naj bi bil tudi terensko zelo zmogljiv. Za poti onstran robnikov bo imel pripravljen reduktor ter dve zapori diferenciala (sredinski in zadnji) z elektronsko podporo nadzora zdrsa koles in stabilnosti vozila. Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte niti atraktivnega videa Mercedesovih terenskih silakov, ki je nastal na sipinah in kamenju puščav v Združenih arabskih emiratih.

Video: Mojstri puščave in prevoza težkih tovorov v najekstremnejših razmerah

Ne spreglejte